Alkatrészek világa

Növényből készült alkatrész? Igen!

A címből gondolhatnánk akár áprilisi tréfára is, azonban ez maga a közeli jövő, amelyet a Ford alkatrész kutató részlege vizionál. Az első tesztek már el is kezdődtek.

EGR szelep górcső alatt

A levegőszennyezés és káros anyag kibocsátás csökkentése manapság nagy figyelmet kap, gyakorlatilag a mindennapi média része is.

Wi-Fi az autóban

A Ford alkatrész részlege halad a korral és innovatív megoldásokat alkalmaz a gyártás során. Ennek köszönhetően döntés született, hogy a Fordokba beépített modem kerül, amely tíz eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé.

Mit jelent az „E”-jel autóalkatrészeken?

Az ENSZ EGB 59-es előírása rögzíti, hogy a közúti járművekbe milyen kritériumoknak megfelelő autóalkatrészt lehet beszerelni, azokon milyen laboratóriumi vizsgálatokat kell elvégezni.

Mi is az a TPMS?

2014. november 1. fontos időpont volt az autógyárak életében, mert attól a dátumtól kedzve az EU-ban már csak keréknyomás érzékelő szenzorral (TPMS) ellátott gépjárműveket lehet forgalomba hozni.

Gyalogosészlelés alkatrész szemszögből

2014-ben Európában a halálos kimenetelű közúti balesetek áldozatainak egyötöde volt gyalogos, és azok fele sötétedés után szenvedett balesetet. Ez a szám inspirálta lépésre a Ford mérnökeit, akik kidolgozták a továbbfejlesztett Gyalogosészlelő technológiát.

Ford MyKey a felelősségteljes autózásért

A Ford ismét bebizonyította, hogy innovatív megoldásaival folyamatosan a fejlődésért dolgozik nap mint nap. A Ford MyKey technológiai megoldásnak köszönhetően nyugodt lehet, autója másnál is biztonságban van.

A részecskeszűrő nyomában

2009-es évtől diesel autót kizárólag részecskeszűrővel (DPF) szerelt autókat lehet gyártani az EU-n belül. Ez az alkatrész a környezetvédelem jegyében született, mert feladata a koromrészecskék kiáramlásának a megakadályozása, tárolása.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.