A tavaszi időszak kiválóan alkalmas arra, hogy az ember átvizsgálja, hogy a tél, a hideg idő kikezdte-e az autót.

Ezekben a hónapokban célszerű megejteni a tavaszi szervizt és felkészíteni a járművet a nyárra. Mit kell tudni a tavaszi szervizről és miért érdemes Ford márkaszervizt választani? Körbejártuk ezt a témát!

Tudnivalók a tavaszi szervizről

Ahogy a tél lassan véget ér és beköszönt a tavasz, érdemes gondoskodni gépjárművünk karbantartásáról is. Az egyik fontos teendő a tavaszi szerviz során az alkatrészek ellenőrzése és szükség esetén cseréje. Az időjárás hatására az alkatrészek kophatnak vagy sérülhetnek, például az abroncsok, a fékek, a lengéscsillapítók vagy romolhat a futómű állapota. Az alapos ellenőrzés és szükség esetén a csere segíthet elkerülni a későbbi meghibásodásokat és javításokat. Ugyanígy ellenőrizni kell a kormányt is a tavaszi átvizsgálás során.

A nyári gumicsere is fontos tényező a tavaszi szervizben. A téli gumikat célszerű lecserélni nyári gumikra a melegebb időszakban, hogy a jármű optimális tapadással és biztonsággal közlekedjen a szárazabb és melegebb útfelületeken.

A karosszéria és az ablakok is külön figyelmet igényelnek a tavaszi szerviz során. A téli időjárás hatására az autó karosszériája és az ablakok is sérülhetnek, például kőfelverődések, jégtelenítési sérülések vagy korrózió formájában.

A klímaellenőrzés is fontos a tavaszi szervizben. A klímaberendezés hatékonyságát és működését érdemes ellenőrizni, hogy a melegebb időszakban is kellemes és komfortos légkört teremtsünk az autóban. A szakszerű ellenőrzés és karbantartás biztosítja, hogy a klíma megfelelően működjön a nyári hőségekben is.

Miért jó választás egy Ford márkaszerviz?

Ford márkaszerviz választása több okból is jó lehetőség lehet, Ford gépjármű használata esetén. Az alábbiakban néhány érvet mutatunk be, hogy miért érdemes hivatalos Ford márkaszervizt választani.

A hivatalos Ford márkaszervizek rendelkeznek a Ford gépjárművek szervizeléséhez szükséges szakértelemmel és tapasztalattal. Az ott dolgozó szerelők kifejezetten Ford járművekkel foglalkoznak nap mint nap, így specializált tudással bírnak.

A márkaszervizek hivatalosan jóváhagyott és gyári alkatrészeket használnak a javításokhoz, ezek garantálják a minőséget és az eredeti alkatrész specifikációknak való megfelelést. Általában a legújabb diagnosztikai eszközökkel és technológiákkal vannak felszerelve ezek a műhelyek, amelyek lehetővé teszik a pontos diagnózist és a hatékony javítást.

Milyen szerviz típusok érhetők el Ford Petrányi márkaszervizekben?

Ford márkaszervizünk megbízható gondoskodást nyújt az autók számára. Három telephelyen várjuk az autótulajdonosokat, műhelyeink mindegyike a legmodernebb technológiával, diagnosztikai műszerekkel felszerelt.

A profi környezetben profi kollégák dolgoznak, akik minősített Ford szerelők és folyamatosan képezik, fejlesztik magukat, hogy a legújabb technológiák se fogjanak ki rajtuk. Ford márkaszervizeink kapcsolatban vannak a hazai biztosítótársaságokkal, ennek köszönhetően kár esetén az ügyintézés jelentősen felgyorsítható.

Azok számára, akik a Ford Petrányinál vásárolják meg autójukat speciális szerviz programokat állítottunk össze. Ezzel az a célunk, hogy az értékesítsen túl is gondoskodjunk arról, hogy járműveink biztonságosak és megbízhatók legyenek.

Nézzük, milyen szerviztevékenységekre lehet bejesentkezni!

  • Állapotfelmérés: az autótulajdonos részletes információkat szerezhet az autó állapotáról.
  • Műszaki vizsga: a márkaszerviz vállalja a gépjárművek műszaki vizsgáztatását.
  • Szezonális átvizsgálás: ez egy szezonális biztonsági átvizsgálás, amivel fel lehet készíteni az autót a téli és a nyári időszakra.
  • Karosszéria javítás: a márkaszerviz sérült vagy törött karosszéria javítását vállalja a biztosítási ügyintézéssel együtt.
  • Általános szerviz: meghibásodás esetén végzett szerviztevékenység.
  • Szervizintervallum: néhány kattintással foglalható a gépjárműhöz megfelelő esedékes szervizintervallum.

Szerviz ajánlatok a Ford márkaszervizeinkben

A Ford Petrányi többféle szerviz ajánlattal várja az ügyfeleket. Melyek ezek? Íme a lista!

  • 19 pontos ellenőrzés: 19 pontból álló biztonsági ellenőrzés, olajcsere, olajszűrőcsere és légszűrőcsere.
  • 15% kedvezmény a következő szerviz árából.
  • Petrányi gumihotel az abroncsok szezonális tárolására, új autó vásárlása esetén pedig az első szezon ajándék.
  • Szervizidőpont akár 24 órán belül.
  • Amennyiben igény van rá, a kollégák felveszik az autót, elviszik a szervizre és a szerviz végeztével visszaviszik a tulajdonoshoz.
  • Fertőtlenítés különböző formái igényelhetők az online bejelentkezés során.
  • A szerviz során felfedezett hibákat videófelvételekkel dokumentáljuk.
  • Online időpontfoglalás a szervizbe néhány kattintással.
  • Ford Economy Szervizprogram az 5 évnél idősebb Ford autókhoz.

A Ford Petrányi nemcsak minőségi szerviz szolgáltatást kínál, hanem alkatrészeket is. Az alkatreszfordpetranyi.hu weboldalon keresztül néhány kattintással ki lehet választani azokat az alkatrészeket, amelyekre szükségünk van. Válaszd ki milyen Ford járműhöz keresel alkatrészt és azt is, hogy mit és már láthatod is a készletinformációkat és az árakat. Ha pedig nem találod, amit keresel, akkor vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik készséggel állnak rendelkezésedre.

Érdeklődik egy Ford modellünk iránt?

Nálunk mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő járművet. Kérjen ajánlatot új Ford személy- és haszongépjárművekre.

Széchenyi 2020