A Ford ma bejelentette a megújult Pumát, amely az amerikai márka Európában legnépszerűbb személyautójának csúcstechnológiás evolúciója. Hamisítatlan stílusával, elsőrangú vezetési élményével és sokoldalúságával és praktikumával új szintre emeli a kompakt crossoverek adta élményt.

A korábbról ismert szembetűnő külső formatervezés mellé a megújult Puma egy még kifinomultabb belsővel érkezik. Az áramló vonalak és az egybefüggő dizájnelemek a legmodernebb digitális kijelzőkkel ötvöződnek, hogy modern vezetési környezetet teremtsenek a még élvezetesebb és kényelmesebb utazások érdekében.

Ford Puma halad a városban

A legújabb generációs, felhőalapú SYNC 4 infotainment rendszer, amelyet 5G kapcsolat, "lebegő" 12 hüvelykes középső képernyő és formás soundbar egészít ki. Az új rendszer segítségével zökkenőmentesen használhatóak az Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatások vezeték nélküli is.

Az új Puma fejlett vezetéstámogató rendszerei közé tartozik az intelligens adaptív sebességtartó automatika, amely a kamerák és radarok mellett GPS technológiát is használ, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladjon az autó. Emellett a Pumához már elérhető a 360 fokos kamerarendszer is.

Az új Puma praktikusságát az innovatív MegaBox jellemzi, amely további 80 liternyi, a csomagtér padlójába integrált tárolóhelyet biztosít. Ezzel körülbelül 115 cm magas tárgyak akár függőlegesen is tárolhatók a csomagtérben. A MegaBox 456 liter hasznos csomagtér-kapacitást biztosít öt személy mellett a 4,2 méter hosszú Pumában. Ennek eredményeképpen a Puma magabiztosan és kényelmesen megbirkózik a családi nyaralások és egyéb kalandok kihívásaival.

Az agilis, mégis üzemanyag-takarékos mild hybrid hajtás kiváló társ a városi közlekedéshez és a hétvégi kalandokhoz, hiszen legnagyobb teljesítménye 155 lóerő, sőt az új, sportos Puma ST Powershift változatnál akár 170 lóerővel is számolhatunk.

A Ford azt is bejelentette a mai napon, hogy még idén bemutatja a tisztán elektromos hajtású Puma Gen-E modellt, vagyis az első Pumát, amely menet közben egyáltalán nem bocsát ki káros anyagokat.

„Puma tulajdonosok mondták, hogy mennyire is szeretik vezetni a legstílusosabb kis crossovert és azt is, hogy az egyedülálló MegaBox adta lehetőségek közül nap mint nap ismernek meg újabbakat. Azt mondták, hogy egy izgalmas beltérrel és a legfejlettebb csatlakoztatott technológiákkal a Puma egy új szintre lépne”, nyilatkozta Jon Williams, a Ford Blue Europe vezérigazgatója. "Pontosan ezt valósítottuk meg; előremutató stílus, magával ragadó digitális élmény és ugyanaz a zökkenőmentesen integrált SYNC 4 csatlakoztathatóság, mint a nagyobb modellekben, például az új Ford Kugában. Mindez egy olyan gazdagított és egyszerűsített kínálatban, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az ügyfelek új generációja számára, hogy a kalandjaikhoz megfelelő Pumát válasszák."

Technológia, amely megkönnyíti az életet

Két nagyméretű képernyő segíti a vezetőt, hogy azonnali információkat kapjon a járművéről és a környezetéről. Az éles képet adó, 12,8 colos digitális műszeregység személyre szabható, így mindig azok az adatok jelennek meg rajta, amit az autós a leghasznosabbnak tart, a nagy felbontású 12 colos központi érintőképernyőn pedig jól áttekinthetők és kezelhetők a térképek, az infotainment rendszer és az olyan funkciók, mint például a klímaberendezés vagy az ülésfűtés.

Nő vezeti a Ford Puma modellt

Az új Pumában a SYNC 4 rendszer kétszer olyan erős hardveres kapacitással működik, mint az előző modellváltozatban, így a vezető még gyorsabban elérheti a leggyakrabban használt funkciókat. A beszédvezérlés megérti a hétköznapi szófordulatokat, az okostelefonok pedig könnyen integrálhatók a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto rendszereken keresztül, ráadásul a készülékek vezeték nélkül is tölthetők.

Az új Pumával egyszerűbb autózni. A „Stop&Go” és sávközép tartó funkciókkal kiegészített Intelligens Adaptív Sebességszabályozó Automatika jóval természetesebb érzetet keltve gyorsít és fékez, a Prediktív Sebességasszisztens pedig szabályozza a tempót a kanyarokban, a körforgalomban, vagy autópályákról való fel- és lehajtásnál. A városi utcákon a 360 fokos kamerarendszer felülnézeti képet ad a Pumáról és környezetéről, így a precíz parkolás könnyű feladattá válik.

Az új fényszórók jóval többet nyújtanak a friss formavilágnál és jellegzetes fénydizájnnál. Az opcionális Dinamikus Mátrix LED technológia Prediktív Dinamikus Kanyarvilágítás technológiája folyamatosan figyeli az autó előtti útszakaszt, és bevilágítja a kanyarokat, hogy a vezető még jobban lásson.

A vásárlók választhatnak a Titanium, az ST-Line és az ST-Line X kivitelek közül, amelyek mindegyikét a Puma immár ikonikussá vált kupés külső vonalvezetése jellemzi, egyedi lökhárító- és hűtőrács-kialakítással és könnyűfém keréktárcsa-dizájnnal. Az autó markáns megjelenését hatféle fényezés egészíti ki (köztük a Pumához újonnan kínált Cactus Grey árnyalat), illetve a kilépő fény, amely Puma-emblémát vetít az úttestre.

Az új Pumát a Ford 1,0 literes EcoBoost Hybrid motorja hajtja, amelynek 48 voltos mild hybrid technológiája mérsékli az üzemanyag-fogyasztást, és akár 155 lóerő teljesítményt biztosít. A sportos vezetők számára a Ford Performance kifejlesztette az új Puma ST Powershift modellt – sportos futóművel, stílussal és felszereltséggel, és akár 170 lóerős csúcsteljesítménnyel, amit az alapáron kínált, villámgyors hétfokozatú automata sebességváltó továbbít a kerekekhez. Ez a váltómű egyébként a többi Puma-változathoz is megrendelhető opcióként.

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó cikkek

Világoszöld Ford Puma borítóképe

Érdeklődik az új Ford Puma iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Új Ford Puma modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020