A Ford ismét történelmet írt LeMans-ban!

A Ford ismét történelmet írt LeMans-ban!

50 évvel azután, hogy 1966-ban a Ford történelmi, hármas győzelmet aratott a Le Mans-i 24 órás futamon az amerikai autógyár GT-je ma egy minden várakozást felülmúló sikerrel írta be magát ismét az autóversenyzés nagykönyvébe. A Ford 68-as számú autója  Sébastian Boudaix-val, Joey Hard-dal és Dirk Müller-rel a volán mögött fél évszázad múltán ismét elsőként haladt át a GTE Pro osztályban a hosszútávú autóversenyek legkeményebbikeként is leírt francia 24 órás versenyen

A 68-as Ford GT első helye mellett a harmadik helyen a Ryan Briscoe, Scott Dixon és Richard Westbrook által vezetett 69-es,  negyedikként pedig  Billy Johnson, Stefan Mücke and Olivier Pla hármas 66-os GT-je ért célba.

Az amerikai autógyártó negyedik csapata, a No. 67 Ford GT Marino Franchetti-vel, Andy Priaulx-val és Harry Tincknell-lel a volán mögött a kilencedik lett.

Bill Ford a Ford Motor Company ügyvezető elnöke szerint „ Ez egy történelmi pillanat a Ford és a Ford Chip Ganassi team életében is. Mertük azt álmodni, hogy győztesként térhetünk vissza a legendás ötven évvel ezelőtti győzelem után, és sikerrel vehetjük fel a versenyt a világ legkeményebb versenyében. A büszkeség, amit akkor éreztünk, mikor a Ford GT elsőként haladt át a célvonalon, leírhatatlan. A Ford Performance csapata, amely tervezte, megépítette, és az edzéseken tökéletesen finom- hangolta a Ford GT-t,

megalkuvást nem ismerve, fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy méltók lehessünk a történetünkhöz, és ma ezt az eredmény elérhessük. Egytől egyig csodálatos emberek, nagyon büszke vagyok rájuk. A csapat ismét megmutatta a Ford lelkét – az innováció, kitartás és igazi csapatmunka erejét.

Le Mans-ban, a versenypálya szélén állva Mark Fields, A Ford Motor Company elnök vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:

„Egy teljesen új autó megépítése, és megmérettetése a Le Mans-i versenyen monumentális feladat. Felvettük a kesztyűt és ismét meghósítottuk az autósport legkeményebb versenyét. Hihetetlenül nagyélmény volt megosztani ezt a pillanatot a munkatársainkkal, kereskedőinkkel, tulajdonosainkkal, szponzorainkkal, és a többi vendéggel. A GT futamban résztvevő valamennyi autógyártó bevetette a legjobb tudását, legújabb technológiáját. Boldog vagyok, hogy megmutathattuk a világnak a Ford esszenciáját.

A Ford Chip Ganassi Team 2017-ben visszatér Le Mansba, hogy megvédje bajnoki címét.

Kapcsolódó fotók

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.