Limitált szériával tiszteleg a Ford az 1966-os Le Mans-i győzelem előtt

A vadonatúj, 2017-es Ford GT ’66 Heritage Edition modellváltozat a történelmi versenyautó-fényezéssel idézi fel az 1966-os Le Mans-győztes gép emlékét

 

•    az ezüst sávos fekete fényezés az 1966-os Le Mans-győztes GT40 Mark II versenyautónak állít emléket, amit Bruce McLaren és Chris Amon vezetett a legendás futamon

•    A 2-es rajtszámú versenygép emlékét idéző Ford GT ’66 Heritage Edition kizárólag a 2017-es modellévben kapható

•    A limitált kiadású Ford GT kínálatában exkluzív rajtszám-grafikák, valamint egyedi utastéri színek, anyagok és kiegészítők szerepelnek

DEARBORN, Michigan, 2016. június 28. – A vadonatúj, 2017-es Ford GT egy limitált kiadású Heritage változatban is megrendelhető lesz, amely annak a GT40 Mark II versenyautónak az emlékét idézi, amit Bruce McLaren és Chris Amon vitt győzelemre 1966-ban Le Mans-ban, amikor a márka Ford GT gépei mind a három dobogós helyet megszerezték. Az autó egyediségét különleges külső-belső színkombinációk és exkluzív keréktárcsák hangsúlyozzák ki.

“A Ford GT nagy visszatérése mindig is szerves részét képezte annak az ünnepségsorozatnak, amivel a Ford történelmi jelentőségű Le Mans-i diadalára emlékezünk,” nyilatkozta Raj Nair, a Ford Motor Company termékfejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke és műszaki főmunkatársa. „A 2017-es Ford GT ’66 Heritage Edition egyfajta tisztelgés a híres autó előtt, amely 1966-ban megnyitotta a Ford győzelmi sorozatát Le Mans-ban.”

A Ford GT ’66 Heritage Edition ragyogó vagy matt fekete Shadow Black fényezésű karosszériáját ezüst sávok és látványos karbonszálas betétek díszítik. A motorháztetőn és az ajtókon látható 2-es szám fehér Frozen White árnyalatban pompázik; az egy darabból kovácsolt, 20 colos alumínium keréktárcsát selyemfényű, arany árnyalatú, áttetsző lakkozás fedi, a kerékcsavarok pedig feketék.

A limitált kiadású modell utasterében Ebony bőrkárpit borítja a Ford GT karbonszálas üléseit, s a fejtámlákon és a kormánykeréken dombornyomású Ford GT embléma látható. A műszerfalat, a tetőoszlopokat és a tetőt szintén Ebony-bőr borítja, a műszerfalat, az üléstámla felső részét és a kormány mögötti váltófüleket pedig aranyszínű mintázat díszíti. Akárcsak az 1966-os versenygépen, a kormánykerék itt is bőrborítású, és a biztonsági öv hevedere is kék színű.

A Ford GT ’66 Heritage Edition különleges voltát még inkább kihangsúlyozza a számozott azonosító tábla, a 2-es rajtszám ismétlődése az ajtók belső borításán, illetve hogy a küszöbdíszlécek, a légbeömlők és a középkonzol látványos, matt árnyalatú karbonszálból készült.

Garen Nicoghosian, az autó külső dizájnját tervező csapat vezetője elmondta, hogy munkatársaival egészen odáig akartak visszanyúlni, ahol a Ford GT legendája megszületett. “Ez az oka, hogy az autó megjelenése ilyen határozottan tükrözi a GT40 Mark II versenygép külső jegyeit; ugyanakkor mindezt új stíluselemekkel egészítettük ki, hogy modern értelmezésben adjuk vissza az eredeti hangulatot.”

A Ford GT ’66 Heritage Edition megtekinthető a FordGT.com honlap konfigurációs oldalán. A limitált kiadású változat kizárólag a 2017-es modellévben lesz kapható.

Kapcsolódó fotók

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.