Ford Fiesta Van

A Fiesta Van a kisautók kényelmét, szolgáltatásait és üzemanyag-takarékosságát ötvözi a haszongépjárművek praktikusságával és produktivitásával. Ráadásul igen alacsony fenntartási költséggel büszkélkedhet.

A Fiesta Van a kisautók kényelmét, szolgáltatásait és üzemanyag-takarékosságát ötvözi a haszongépjárművek praktikusságával és produktivitásával. Segítségével nemcsak a forgalmas utcákon való manőverezés lesz könnyebb, hanem a szűk helyekre történő ki- és beparkolás is, ráadásul igen alacsony fenntartási költséggel büszkélkedhet.

Ha olyan utasterű autót keres, mely megkönnyíti a mindennapi munkát, továbbá kényelmes és biztonságos, akkor a Fiesta Van a tökéletes választás cége számára. Az egyszerre tágas, kényelmes és stílusos autó számtalan olyan intelligens technológiai megoldást és biztonsági extrát tartalmaz, melyek közül a kishaszonjármű kategóriában előszőr az Fiesta Van-nél kerül alkalmazásra. A rakteret egy masszív gumipadló védi. A raktér tárolókapacitása 1 köbméter, és DIN-kompatibilis oldalsó rögzítőpontokkal, valamint teljes magasságú DIN-kompatibilis acél válaszfallal is elláttuk.

Könnyebb és biztonságosabb tolatás tolatókamera segítségével

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A tolatókamera minden Ön mögött lévő tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is láthatóvá teszi, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat. A nagyobb kényelem érdekében pedig a tolatókamera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe vált.

Parkolóradar, a nyugodtabb parkolásért

Az extraként kapható parkolóradar segít megállapítani a jármű és az akadályok közti távolságot, elől és hátul egyaránt, így Ön sokkal magabiztosabban parkolhat. Amikor a parkolóradar akadályt észlel, akkor működésbe hozza a figyelmeztető hangjelzést, ami annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz.

Csendesebb és békésebb utastér

Az utastérben elvégzett finomítások nemcsak a motor zaját mérséklik, hanem a szél- és az útzajt is.

Kellemes klíma minden körülmények között

A hatékony és egyszerűen használható fűtés és légkondicionálás állandóan gondoskodik a megfelelő hőmérsékletről.

Ellenőrizze a fogyasztást a fedélzeti számítógép segítségével!

Tartsa szemét az üzemanyag-mutatón, hogy tudja, mikor kell legközelebb tankolnia. A fedélzeti számítógép azt is megmutatja, hogy mekkora az átlagos fogyasztás.

Ford SYNC. Fejlett Bluetooth kihangosító rendszer

A Fiesta Van egyik új, intelligens megoldása a Ford SYNC. Ez a technológia lehetővé teszi a zenelejátszás hangparancsokkal történő vezérlését, a bejövő hívások fogadását és a kimenő hívások kezdeményezését. Emellett hangparancsok segítségével a pendrive-on, MP3-lejátszón/iPod®-on vagy a Bluetooth®-kompatibilis mobiltelefonon lévő számokat is lejátszhatja. Mi több, a rendszer még az SMS-eket is felolvassa!* A Ford SYNC emellett Vészhelyzeti Asszisztenssel is el van látva. Abban az esetben, ha balesetet szenvedne, ez a funkció a mobiltelefonján keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot, és megadja az autó koordinátáit.

Kiváló minőségű hangzás

Az autó iPod® és más zenelejátszó-csatlakoztatási lehetőséget is biztosít, így Ön mindig magával viheti kedvenc zenéit.

Ford Easy-Fuel rendszer

Ez a zseniális megoldás csak a megfelelő töltőpisztoly behelyezését teszi lehetővé, megakadályozva így, hogy véletlenül rosszfajta üzemanyagot tankoljon az autóba. Mivel a Ford Easy-Fuel egy tanksapka nélküli rendszer, sosem kell hozzányúlnia a koszos tanksapkához.

Quickclear technológia - Gyors jégtelenítés

Ennek az ügyes kis funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Önnek csak meg kell nyomnia egy gombot, és a rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt - még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van.

Az autó számos olyan praktikus funkcióval rendelkezik, melyek a fuvarozási hatékonyságot és a produktivitást hivatottak maximalizálni:

  • 1 köbméteres raktér
  • DIN-kompatibilis, acél válaszfal
  • Négy darab DIN-kompatibilis rakományrögzítő pont
  • Vonóhorog (extra)

Alacsonyabb fenntartási költségek

Azáltal, hogy növeltük az egyes alkatrészek tartósságát és könnyebbé tettük azok szervizelését, sikerült lejjebb faragnunk a fenntartási költségeket.
Íme, néhány tényező, melyek növelik a tartósságot:

  • 12 éves korrózió-elleni védelem: az alvázon növeltük az előre bevont panelek számát, a jármű alsó része kapott egy PVC bevonatot, a jármű oldalsó sínjei pedig viaszbevonatot kaptak.
  • Intelligens indítórendszer minden TDCi motoros típusnál: ez a rendszer figyeli a motor fordulatszámát indítózás közben, és leválasztja az önindítót, amint a motor magától járni kezd.
  • Az intelligens indítórendszer emellett csökkenti az önindító meghibásodásának esélyét, és tízszeresére növeli mind a motor, mind pedig az akkumulátor élettartamát.

Egy autó, amit elég évente egyszer szervizbe vinni

A hosszú élettartamú alkatrészeknek, a masszív felépítésnek és a kiváló szerelési minőségnek köszönhetően a Fiesta Van kiállja az idő próbáját. Így az autót elég 20 000 kilométerenként vagy 12 havonta szervizeltetni.

Ford SYNC Vészhelyzeti Asszisztenssel

A Ford SYNC megoldás egyik fontos és potenciálisan életmentő funkciója a Vészhelyzeti Asszisztens. Ha olyan balesetet szenvedne, amikor a légzsák kinyílik, vagy az üzemanyag pumpa lekapcsol, ez a funkció az Ön mobiltelefonján keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. Ilyenkor tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. Ami szintén nagyon fontos, hogy a rendszer a létfontosságú információkat is elküldi, így például a GPS-koordinátákat – még akkor is, amikor Ön nincs eszméleténél.

Elektronikus menetstabilizáló (ESC)

A rendszer folyamatosan felügyeli az autó haladását, érzékeli, ha az letér a haladási pályáról vagy megcsúszik, és automatikusan javítja a jármű úton felvett helyzetét. A rendszer célja, hogy Ön ne veszítse el az uralmat a jármű felett, és hogy csökkentse a féktávot vészhelyzet esetén. (Opcióként elérhető)

Active City Stop – alacsony sebességen működő biztonsági rendszer

Az Active City Stop rendszer segít elkerülni az araszolás során bekövetkező baleseteket. 30 km/h-s sebesség alatt a rendszer felismeri, ha az Ön előtt haladó autó hirtelen megáll, és automatikusan működésbe hozza a féket. Az Active City Stop rendszer annyira innovatív, hogy még különdíjat is kapott az Euro NCAP-tól.

Hegymeneti elindulás segítség

Megakadályozza, hogy a jármű visszaguruljon az emelkedőn való elinduláskor. A rendszer 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást a fékrendszerben, ezzel akkor is uralma alatt áll a járműve, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi. Ez a funkció csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Riasztó a fokozott biztonságért

A Fiesta Van új területérzékelős riasztóját egy – az utastérben elhelyezett mozgásérzékelővel (IMS) – is elláttuk, ezzel tovább növelve autója védelmét.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.