Ford Ranger

A Ford Ranger pick-up bárhova elmegy és bármire képes. Tervezési, funkcionális és műszaki fejlesztései egy célt szolgálnak: e hírnév öregbítését. Közismert praktikusságához kiemelkedő teljesítmény, üzemanyag-hatékonyság és kiváló műszaki megoldások sora társul - és egy stílus, ami önmagáért beszél.

Masszív felépítés

Akár 1200 kg*-t bír el, akár 3500 kg**-t elvontat és akár 800 mm mély vízen is képes átgázolni - az új Ranger tényleg kőkemény lett. Minden nap, akár a legmostohább körülmények között és a legkeményebb munkáknál is számíthat rá - anélkül, hogy a kivételes vezetési élményről le kellene mondania.

*A bruttó teherbírás függ a választott modelltől és a helyi piac aktuális kínálatától
** Maximális, vontatható, fékezett vontatmány esetén. 2,2 TDCi, 160LE, vagy 3,2 TDCI 200LE motorok estén, 4x4 meghajtás esetén.

Rafkósabb, mint valaha

Hanggal és érintéssel is vezethető az új, 8 hüvelykes színes képernyővel felszerelt a Ford SYNC2*-nek köszönhetően. A már eleve jól felszerelt autó ütközés-veszélyre figyelmeztető Adaptív tempomatot, Sávtartó rendszert, Táblafelismerő és Vezetőfigyelmeztető rendszert is kapott.(A hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető)

Az Auto Start-Stop funkcióval és új differenciálmű áttételekkel továbbfejlesztett motor és váltó, valamint az új Elektromos szervokormány egyaránt hozzájárul a figyelemre méltó (akár 6,5 l / 100 km) üzemanyag-hatékonysághoz és CO2-kibocsátáshoz (182 g/km), így az új Ranger üzleti tevékenységhez, kikapcsolódáshoz és munkához is egyaránt ideális választás.

Hanggal vezérelhető technológia

A Ford SYNC 2-ben egyszerű, magától értődő parancsok kimondásával és egy 8 hüvelykes színes érintőképernyőn keresztül is irányíthatja a zenelejátszót, telefonját, a navigációt és a klímaberendezést.

Ha kimondja, hogy „Éhes vagyok”*, megjelenik a helyi éttermek listája vagy a Michelin Guide, amellyel éttermet választhat és asztalt foglalhat.

Hotspotokon keresztül, USB-modem segítségével elérhető Wi-Fi kapcsolat is a rendelkezésére áll. Amennyiben balesetet szenved, a Ford Vészhelyzeti asszisztens automatikusan segítséget hívhat telefonon. Bizonyos feltételek mellett.

*A szolgáltatás magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Adaptív sebességtartó automatika

Az Adaptív sebességtartó automatika folyamatosan tartja az Ön által kiválaszott sebességet. Ha a beépített radarérzékelő járművet észlel Ön előtt, akkor lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít a korábban megadott sebességre.

Az Ütközésre figyelmeztető rendszer mindig előre néz

Ez a rendszer figyelmeztetheti a vezetőt, ha az elöl haladó járművel való ütközés veszélyét észleli, így segíthet a baleset elkerülésében.* Az új Ranger elején elhelyezett radar érzékeli az azonos irányba lassabban haladó járműveket, és azok gyors közeledése esetén látható és hallható jelzést ad. A járművezetői reakció elmaradása és a másik jármű további közeledése esetén az új Ranger fokozza a fékrásegítés érzékenységét, így még enyhe fékezés esetén is automatikusan nagyobb fékerőt hoz létre a gyorsabb megállás érdekében.

*Ez a rendszer kiegészítő járművezetési segédrendszernek készült. Nem pótolja a járművezető figyelmét, ítélőképességét, és nem váltja ki a fékpedál használatát. Ez a rendszer automatikusan NEM kezdi el lefékezni a járművet. Ha a járművezető nem lép a fékpedálra, az ütközéshez vezethet.

Minden terephez alkalmazkodó, válaszható 4×4 összkerék-hajtás

4×2 normál utakon, 4×4 magas fokozat rosszabb minőségű utakon és földutakon, valamint a 4×4 alacsony fokozat igen nehéz terepen. Elektronikus menet közbeni váltás funkcióval a vezető haladás közben is válthat 4×2 és 4×4 fokozat között.

Modern rendszer a könnyebb sávtartásához

A Sávtartó automatika előre tekintő kamerát használ, hogy a véletlen sávelhagyást észlelje. A Sávelhagyásra figyelmeztető funkció ilyenkor a kormánykereket rezegtetve jelez Önnek, és vizuális jelzést is ad. Ha Ön lassan reagál vagy nem cselekszik, a Sávtartás-segítő rendszer kormányrásegítéssel, biztonságosan visszatereli járművét a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra (főként autópályákra) tervezték, tehát automatikusan kikapcsol 65 km/h alatt, emellett manuálisan is kikapcsolható.

Azokat a táblákat is észreveszi, amiket Ön figyelmen kívül hagyna

A Táblafelismerő azonosítja az út mentén vagy felett megjelenő ideiglenes, vagy állandó KRESZ-táblákat. A sebességkorlátozás vagy az előzni tilos jelzés ikonja megjelenik a központi műszerfalon, és minden alkalommal frissül, ha Ön új korlátozáshoz ér.

Automatikus reflektorvezérlés. Ön jobban lát - és a szembejövők is

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. A fényszóró ezután automatikusan visszavált távolságira, maximális láthatóságot biztosítva. Az Automatikus reflektorvezérlés extraként rendelhető a Sávtartó automatika mellé.

Vezetői éberség figyelő. Ideje pihenőt tartani?

A Vezetői éberség figyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri az Ön vezetési magatartását, és felismeri, ha Ön a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy Ön már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy figyelmeztető ikon, miszerint érdemes lenne pihennie.

Erősebb és hatékonyabb dízelmotorok

A 2,2 literes TDCI Duratorq dízelmotor már bizonyított a terepen teljesítmény, erő és megbízhatóság tekintetében, s most teljesítményét és hatékonyságát is fokoztuk. A 130 LE, 6 sebességes manuális, illetve a 160 LE, 6 sebességes manuális vagy a 6 sebességes automata váltó egyaránt választható.

Még nagyobb teljesítményre van szüksége? Akkor válassza az extra 3,2 literes TDCi Duratorq dízelmotort, amely 200 LE teljesítményt és 470 Nm nyomatékot biztosít.

Akár 6,5l/100km üzemanyag-fogyasztás és 182g/km CO2 kibocsátás is lehetséges a 2,2 TDCi 130LE motor esetén.

Manuális vagy automata váltó

Két különféle váltó áll rendelkezésére: a precíz sebességváltást kínáló, 6 sebességes manuális váltó, illetve a gondosan beállított váltási pontokkal gördülékeny vezetést kínáló, 6 sebességes automata.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszerrel

Közlekedési lámpánál vagy dugóban az üresbe tett autó motorját a rendszer automatikusan le tudja állítani úgy, hogy közben az alapvető funkciók működése zavartalan marad. Ha készen áll a továbbhaladásra, egyszerűen csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe a váltót, és a rendszer újraindul. Az Auto Start-Stoppal akár 10% üzemanyag-megtakarítást is elérhet lakott területen (városi üzem).

Még több lehetőség

Mindenkinek más szempontjai vannak, ezért – most először – a Ranger választható differenciál-áttételeket is kínál a manuális 160 LE Duratorq TDCi 2,2 literes motor mellé. Ön döntheti el, hogy inkább a nagyobb üzemanyag-hatékonyságot (normál áttétel) vagy a vontatható tömeget (extra áttétel) tartja-e fontosabbnak.

SYNC 2

A Ford SYNC2 rendszernek köszönhetően beszédhanggal vagy a 8 hüvelykes érintőképernyőn keresztül egyszerűen vezérelhetők a főbb funkciók: a zenelejátszás, a telefonálás, a navigáció és a klímaberendezés. A hangrendszerrel egyaránt hallgathat rádiót, CD-játszót, illetve USB-csatlakozón keresztül vagy Bluetooth streamen érkező zenét.

Könnyebb tolatni, ha látja, hogy mi van az autó mögött

Oszlopok, rácsok, alacsony falak... A tolatókamera hátramenetbe váltáskor automatikusan bekapcsol, és a 8 hüvelykes műszerfali képernyőn* megjeleníti, mi látható a jármű mögött. A kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat.

*a Ford SYNC2 rendszert is tartalmazó járműveken

Stresszmentes parkolás a Parkolóradar segítségével

Az érzékelők segítenek megállapítani a jármű és az akadályok közti távolságot, elöl és hátul egyaránt. Amikor a parkolóradar akadályt észlel, működésbe hozza a figyelmeztető hangjelzést, ami annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz.

Alapvető utazási információk

A fedélzeti számítógép hasznos adatokkal és számokkal szolgál a megtett útról, az üzemanyag-fogyasztásról, a sebességről és a külső hőmérsékletről. Mutatja a „tank kiürüléséig megtehető távolságot” – azt, hogy a meglévő üzemanyaggal nagyjából milyen messzire lehet még eljutni. Ez különösen hasznos hosszabb utakon, vagy ha tudja, hogy valami távoli, félreeső helyre visz az útja.

Műholdas navigáció segít az úti cél élérésében

A teljesen integrált navigációs rendszernek köszönhetően a 8 hüvelykes színes érintőképernyőn egyetlen lépésben megadhatja a célállomást és hanggal kereshet látnivalókat a környéken.

Tartja az ideális hőmérsékletet

A Kétzónás klímaberendezéssel a beltér vezető és utas felőli oldalán eltérő hőmérsékletet állíthat be.

Egyszerű tankolás a Ford Easy-Fuel rendszerrel

Ez a rendszer szinte lehetetlenné teszi a rossz üzemanyag betöltését az új Ranger üzemanyagtartályába, mivel a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet a töltőnyílásba helyezni. A Ford Easy-Fuel tanksapka nélküli rendszernek köszönhetően a piszkos tanksapkát sem kell többé megfognia.

Az ablaktörlő automatikusan igazodik az eső mennyiségéhez

A hat különféle érzékenységi szint egyikének beállítása után a jármű esőérzékelős ablaktörlői nedves időben automatikusan működésbe lépnek. Sőt, a rendszer az eső mennyiségének megfelelően szabályozza a törlési sebességet is.

Ha kell, a fényszórók maguktól bekapcsolódnak

Az új Ranger szenzorjai érzékelik, ha elkezd leszállni az éj, vagy ha hirtelen változás következik be a fényviszonyokban - például ha Ön alagútba hajt be. Ilyenkor a rendszer automatikusan bekapcsolja a fényszórókat, könnyebbé és biztonságosabbá téve a vezetést.*

Gyors jégtelenítés a Quickclear technológiával

Ennek az ügyes kis funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét fagyos reggeleken. Önnek csak meg kell nyomnia egy gombot, és a rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt – még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van.

Automatikusan behajtható külső visszapillantó tükrök

Amikor az ember szűk helyen közlekedik, vagy keskeny utcán parkol, könnyen sérülhetnek a külső visszapillantó tükrök. Az elektromos külső visszapillantó tükrök megelőzik a veszélyt, hiszen egyetlen gombnyomással behajthatóak.

Rengeteg praktikus tárolórekesz

Bármilyen utasteret választ is, biztos lehet benne, hogy ötletesen kialakított tárolókat talál majd. A dupla kabinos modell esetében például a hátsó ülések alatt két nagy tároló rekesz található. A hűthető rekesszel felszerelt prémium középső kartámasz alapfelszereltség a Limited és Wildtrak modelleken. Mindegyikben van mód étel, pohár, palack, apró tárgyakhoz való tálca és mobiltelefon tárolására. A kesztyűtartó hatalmas (11,9 literes!) így akár egy 15 hüvelykes laptop, egy összecsukható esernyő és sok minden más is elfér benne.

Vészhelyzeti asszisztenssel felszerelt Ford SYNC 2

A Ford SYNC 2 fontos funkciója a Ford Vészhelyzeti Asszisztens*. Ez a potenciálisan életmentő funkció segíti a vészhívás kezdeményezést, és a segélyhívó központnak elküldi a jármű helyével kapcsolatos információkat is, az Ön által használt nyelven.

Ilyenkor tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. Szintén nagyon fontos, hogy a rendszer a létfontosságú információkat is elküldi, így például a GPS-koordinátákat - még akkor is, ha Ön nincs eszméleténél.

*Ford Vészhelyzeti segélykérés Európa több mint 30 országában elérhető. Ez a funkció akkor működik, amikor egy kompatibilis mobiltelefon van összekapcsolva a rendszerrel, és a mobiltelefon Önnél van, amikor a légzsák (kivéve a térdlégzsákot) kinyílik, vagy amikor az ütközést érzékelő szenzor leállítja az üzemanyag-szivattyút. A Ford Vészhelyzeti asszisztens nem minden európai nyelven támogatott.

Hogy az utánfutó is biztonságosan fusson

Az Utánfutókilengés-csillapító (TSA) funkció érzékeli az utánfutó kígyózó mozgását vagy kilengését, és csökkenti az autó sebességét, hogy megszűntesse a problémát. A rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével lassítja le a járművet.

Jobb irányíthatóság lejtmenetben

A Lejtmenetvezérlő (HDC) feladata szabályozni az ereszkedési sebességet a terepen, hogy a vezetőnek fékeznie és gázt adnia se kelljen. Ez előre- és hátramenetben egyaránt működik.

Az ESC minden körülmények között segít kézben tartani az irányítást

Az Elektronikus menetstabilizáló (ESC) folyamatosan felügyeli az autó haladását, érzékeli, ha az letér a haladási pályáról (például megcsúszik), és automatikusan segít, hogy az autó újra helyes pozícióba kerüljön. A rendszer célja, hogy ne veszítse el az uralmat a jármű felett, és hogy csökkentse a féktávot vészhelyzet esetén.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Felboruláskockázat-csökkentő (ROM) funkció figyelemmel kíséri a jármű mozgását, és felismeri a borulással fenyegető vezetési helyzeteket. Ha szükséges, a rendszer aktiválja az Elektronikus Menetstabilizálót, amely beavatkozik, hogy szabályozza a sebességet és helyreállítsa az autó stabilitását.

Biztosabb indulás emelkedőn is

A Visszagurulás-gátló (HSA) lejtőn, illetve emelkedőn átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást induláskor. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, így akkor is ellenőrzése alatt tartja a járművet, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi.

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A jól kidolgozott Kipörgésgátló (TCS) megszünteti a felesleges kerékpörgést és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekein közölt nyomatékot, ezzel biztosítja a maximális tapadást gyorsításkor.

A terhelés mértékéhez igazodó szabályozó funkciók

A Terhelésfüggő vezérlés (LAC) az új Ranger által szállított teher súlyának megfelelően módosítja az elektronikus menetstabilizátor beállításait. Ez üres és teljes terheléssel közlekedő jármű esetén egyaránt gondoskodik az irányíthatóságról és a stabilitásról

Többletteljesítmény vészfékezéshez

A Vészfék-rásegítő rendszer (EBA) segítségével autója maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetben. A rendszer érzékeli, hogy mekkora erővel nyomta le a féket, és szükség esetén automatikusan növeli azt. A Vészfékjelző (EBL) hirtelen fékezéskor automatikusan villogtatja a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Összehangolt biztonsági rendszerek, melyek a másodperc tört része alatt működésbe lépnek

A különösen merev utastér és a alapfelszereltségként beszerelt légzsákok teljes arzenálja mellett az új Ranger Intelligens védelmi rendszere (IPS) biztonságiöv-előfeszítőkkel, összecsukódó kormányoszloppal és pedálokkal csökkenti a sérülésveszélyt az esetleges balesetekben.

Figyelmeztet, ha csökken a gumiabroncsban a nyomás

Fontos, hogy az abroncsok nyomása mindig megfelelő legyen, hiszen ezzel nem csak benzint takarítunk meg, de a gumiabroncsokat és az autóban ülőket is óvjuk. Ezért szereltünk olyan szenzorokat az autóba, melyek folyamatosan figyelnek minden egyes gumit, és jelzik, ha probléma adódik. Ha kell, Ön félreállhat, ellenőrizheti, mi a gond, és szükség esetén felfújtathatja a gumit vagy lecserélheti a kereket.

Lopás elleni védelem

A fejlett, 1. kategóriás Thatcham riasztó és indításgátló elsődleges célja a tolvajok elriasztása, de egy esetleges feltörés után is segít megakadályozni, hogy ellopják autóját.

Impozáns vontatható tömeg

A jármű Bruttó teherbírásának* 1207 kg és 3500 kg vontatható tömegének** köszönhetően a legnehezebb feladatok és problémák is megoldhatók, a legormótlanabb rakomány is elszállítható vagy elvontatható.

*A Bruttó teherbírás függ a választott modelltől és a helyi piac aktuális kínálatától
**Maximális, vontatható tömeg, fékezett vontatmány esetén. 2,2 TDCi, 160LE, vagy 3,2 TDCI 200LE motorok estén, 4x4 meghajtás estén.

Árkon, bokron, vízen át

Az új Ranger eljut oda is, ahová a gyengébb járművek nem merészkednek el. Akár 800 mm* mélységű vízen is átgázol, tehát szárazon és vízen egyaránt beválik.

*Egyenletes, 7 km/h sebességet meg nem haladó mozgással.

Kiegészítő védelem

Az Off-Road Csomag a motort, az osztóműt és az üzemanyagtankot védi, ezzel csökkentve a sérülésveszélyt egyenetlen talajon. A csomag tartalmazza továbbá a hátsó differenciálmű elektronikus reteszelésének lehetőségét is, amellyel fokozható a vonóerő. (Felár ellenében választható)

Sokoldalú, zárható raktér

Az új Ranger rakterében elfér egy szabványos EUR raklap, a vállalkozásához szükséges szerszámok, vagy akár egy hétvégi táborozás összes kelléke. A szállítmány biztonságáról több DIN-szabványnak megfelelő funkció is gondoskodik: rakományrögzítő fülek, beépített tehertámasz, sőt,egyes modelleken külső kötélvezető is van. A fokozott biztonság érdekében a lenyitható a lenyitható platóajtó manuálisan nyitható és zárható.

Rakományrögzítő fülek a biztonságos teherrögzítéshez

A szállítmány stabil rögzíthetősége érdekében ezek a rakományrögzítő fülek kívül és belül is elhelyezkedhetnek, számuk pedig a karosszéria típustól függ. Mindegyik megfelel a DIN szabványoknak.

A rakományt platózáró roló védi és óvja

A feláras extraként rendelhető platózáró rolóval biztonságosabbá tehető a rakomány szállítása. Többféle pozicióban zárható, vízálló és strapabíró.

Rakományrögzítő rendszer tetszőleges méretű szállítmányhoz

A rendszer (amely a Limited és Wildtrak modellen alapfelszereltség) két sínből áll (egy-egy a raktér két szélén). A két sín mindkét oldalán egy-egy állítató rögzítőpont található, amit a rakomány méretének megfelelően mozgathat.

Biztonságos rakományrögzítés

Hogy minden a helyén maradjon, a magas raktérfalakon rakományrögzítő fülek is találhatók, valamint beépített tehertámasz, két mozgó vezetővel a hosszú tárgyakhoz (XL és XLT)

Felépítmény, mely illeszkedik a jármű külsejéhez

További információkért a felépítményekről, kérjük, érdeklődjön Ford márkakereskedőjénél.

Egy konnektor mindig jól jön

Hasznos kiegészítő lehet vállalkozása számára az utastérbe extraként igényelhető 240 V-os aljzat, ami felbecsülhetetlen szolgálatot tehet, ha telefont, a táblagépet vagy akkumulátoros szerszámot kell tölteni útközben.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.