Ford B-Max

Ötletes kialakítás, egyedi, könnyű beszállást biztosító ajtók, fejlett technológiák és rugalmas belső tér: a Ford B-MAX tökéletes választás a városban autózóknak.

A leleményes ajtórendszer tökéletes hozzáférést biztosít a belső térhez. A rendkívüli rugalmasság és a kivételesen apró részletességgel kidolgozott belső tér az, ami kiemeli a B-MAX-ot a kategóriájában lévő többi modell közül.

Külső kialakítás

Az B-MAX egyedülállóan kialakított karosszériával van ellátva. Az ajtó kinyitásakor rögtön feltűnik, hogy az autó nem rendelkezik B-oszlopokkal, melyek eddig különálló részre osztották annak első és hátsó felét. Ezek az oszlopok mostantól az ajtóba vannak építve. Ez azt jelenti, hogy nincsenek többé akadályok, így a ki- és beszállás is rendkívül egyszerű.

Belső kialakítás

Az B-MAX aprólékosan kidolgozott belső térrel rendelkezik. A csúcsminőségű anyagoknak, a finom színkontrasztoknak és a krómozott elemeknek köszönhetően elegáns és tágas hatást kelt. Az opcionálisan elérhető teljes panoráma napfénytető természetes fénnyel látja el a belső teret. Az extra kényelem érdekében az első és hátsó utas ülések teljesen ledönthetőek, akár egy kézzel is. Ennek köszönhetően rendkívül nagy, 2,25 méteres hely alakítható ki.

A B-MAX fékez Ön helyett, hogy elkerülje a koccanást a dugóban való araszoláskor

Az innovatív Active City Stop -alacsony sebességen működő biztonsági rendszer segít minimalizálni vagy akár teljesen elkerülni a koccanást, amennyiben 30 km/h alatti tempóval halad. Abban az esetben, ha az Ön előtt haladó autó hirtelen megáll, akkor a rendszer automatikusan működésbe hozza a féket.

Extra segítség a dombon történő elinduláshoz

Az emelkedőn való elindulást segítő technológia megakadályozza az autó visszagurulását, amikor emelkedőn szeretne elindulni. A rendszer működési alapelve, hogy 2,5 másodpercig fenntartja a fékrendszer nyomását, hogy időt nyerjen, amíg a lábát átteszi a gázpedálra. Ez akkor is hasznos, ha csúszós felületen próbál megállni vagy elindulni.

Egyszerűbb tolatás a tolatókamera segítségével

Korlátok, alacsony falak, játszó gyermekek… Az opcionálisan elérhető tolatókamera a műszerfalba épített színes kijelzőn megmutatja, mi van az autó mögött. Azon felül, hogy láthatja azokat a dolgokat, amiket esetleg nem venne észre, a legkisebb helyre történő beparkoláshoz szükséges virtuális vonalakat is megjeleníti a technológia. A nagyobb kényelem érdekében a tolatókamera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe teszi az autót.

 

Parkolóradar, a stresszmentes parkolásért

Az extraként kapható parkolóradar segít megítélni a jármű és a mögötte található akadályok közti távolságot. Ahogy közeledik az akadályhoz, a radar egyre intenzívebb hangjelzést ad. Ezen funkció segítségével gyorsabbá és határozottabbá válik a parkolás.

Maximális tapadás a nagyobb kormányozhatóság érdekében

A nyomatékelosztó rendszer másodpercenként 100 alkalommal reagál az út felületére. Ezen információt felhasználva a rendszer folyamatosan kiegyenlíti az első két kereket érő nyomatékot és fékerőt. Így maximalizálja a tapadást és jobb kezelhetőséget biztosít. A nyomatékelosztó rendszer modern technológiája az alapfelszereltség része.

Elektromos szervokormány, mely kevesebb energiát fogyaszt

A B-MAX elektromos szervokormánnyal (EPAS) van ellátva, mely automatikusan alkalmazkodik az útviszonyokhoz. Amennyiben kis sebességgel halad, vagy parkol, a kormány könnyebben elforgatható. Nagyobb sebességnél a kormányzás keményebbé válik, így stabilabban irányíthatja autóját. Az innovatív EPAS csak abban az esetben aktiválódik, amikor szükség van rá, így kevesebbet fogyaszt, növelve a jármű gazdaságosságát.

Sebességtartó automatikával a hosszabb utazásokért

Amennyiben autópályán halad, a kormányon található kapcsolók segítségével beállíthatja sebességét. A rendszer fenntartja ezt a sebességet, így nem kell a lábát a gázpedálon tartania. Ha gyorsítani vagy lassítani szeretne, egyszerűen használja a manuális vezérlőket. Veszély esetén – a fék benyomásával – természetesen egyből inaktiválódik a sebességtartó funkció, és az irányítás újból teljes mértékben az Ön kezében van.

Az utazás csendesebb módja

Ön és utasai pihentetőbb utazása érdekében számos lépést tettünk a motor, az út és a szél által okozott zaj és rezgések minimalizálása érdekében. Az új, könnyen hozzáférhető ajtórendszer kifinomult szigetelése jelentősen segít lecsökkenteni a menetzajt.

Jobb kilátás a magasabb vezetői pozícióból

A B-MAX modellben a megemelt vezetőoldali ülés segítségével jobban ráláthat az Ön előtt lévő forgalomra. Így még a legzsúfoltabb utakon is sokkal magabiztosabbnak érezheti magát.

Panoráma napfénytető a tágasabb érzés érdekében

A panoráma napfénytető (opcionális) beengedi a fényt, aminek köszönhetően az utastér még tágasabbnak tűnik. A panorámatető nemcsak remek kilátást biztosít az utasok számára, de fényvisszaverő bevonata képes visszaverni a hőt is. Amennyiben szükséges, a beépített napellenzőt is használhatja a napsugarak ellen.

Állítson be Önnek megfelelő hőmérsékletet!

Az extraként kapható elektronikus automata hőmérséklet-szabályozónak (EATC) köszönhetően beállíthatja a kívánt hőmérsékletet, melyet a rendszer folyamatosan fenntart.

Hangulatnak megfelelő éjszakai világítás

A belső világítás segítségével kifinomult piros tónust adhat az autó megvilágításához. A fényt a fej feletti konzolon, a középkonzolon és a lábtérben elhelyezett lámpák biztosítják.

Extra kényelem az állítható és fűtött ülésekkel

Időjárástól függetlenül, a B-MAX-ban mindig kényelmesen érezheti magát. A modellhez extraként fűtött első üléseket is választhat, melyek télen is melegen tartják.

Hozzáférés a belső térhez

Az újszerű hátsó tolóajtóknak köszönhetően a B-MAX-ba jóval egyszerűbb a beszállás. A dupla hátsó tolóajtó és a zsanéros elülső ajtók hatalmas, 1,5 méteres nyílást tesznek lehetővé. A beszállást semmi sem akadályozza, mivel a központi B-oszlopok – melyek más jármű esetén két részre osztják a teret – az ajtókba lettek integrálva

Ford SYNC kihangosító

A Ford SYNC hangvezérléssel egyszerű és közvetlen hangparancsokkal vezérelheti a zenéket, illetve ezek segítségével kezdeményezhet és fogadhat hívásokat. Így szemét végig az úton tarthatja, és kezét sem kell a kormányról levennie. A SYNC képes felolvasni a mobiltelefonra érkezett SMS üzeneteket is.

A SYNC segít streamelni a zenét

A zeneszámok USB eszközről, MP3-lejátszóról vagy akár egy Bluetooth-kompatibilis telefonról is lejátszhatóak. Képes megmondani a rádióban hallott zeneszám címét és előadóját. A leginkább lenyűgöző azonban az, hogy egy olyan lejátszási listát tud összeállítani, ami az Ön által hallgatott zenéket tartalmazza.

Igény szerint állítható ülések

A hátsó ülések lehajtásával nagyméretű rakodóhelyet hozhat létre. Ezenfelül az elülső utasoldali ülést is lehajthatja, mely a B-MAX egyedülálló tulajdonsága. Ezzel a lehető leghosszabb rakodóhelyet alakíthatja ki, ahova akár 2,35 méter hosszú rakományt is elhelyezhet.

Állítható padlólemez

A B-MAX állítható padlólemezzel rendelkezik, mely két pozícióba állítható be. Alacsony pozíció a magasabb rakományok számára vagy az utastérrel egy szintben lévő pozíció. Az utóbbi sík rakteret biztosít, míg alá akár a törékeny vagy értékes dolgokat is be lehet pakolni.

Kulcsnélküli rendszer

A Ford kulcsnélküli ajtónyitó rendszere lehetővé teszi az autó nyitását és zárását anélkül, hogy a kulcsot elő kellene vennie. Ez akkor a legideálisabb, ha keze éppen tele van.

Automatikus fényszórók

Az ember könnyen megfeledkezik a fényszórók bekapcsolásáról, amikor elkezd lemenni a Nap. A B-MAX-ot olyan érzékelőkkel láttuk el, melyek felismerik a fényviszonyok változását és automatikusan bekapcsolják a fényszórókat.

Indulás gombnyomásra!

Többé nincs szükség a kulcs használatára. A motor indításához egyszerűen nyomja meg a Ford indítógombot a kuplung (automata kocsik esetén a fék) lenyomása közben.

Kezébe kerül az irányítás

A B-MAX multifunkciós középkonzolja segítségével az autó számos rendszerét vezérelheti egyetlen helyről. A funkciók megtekinthetők a kijelzőn, és ezek közül számos magáról a kormányról is elérhető.

Esőérzékelős ablaktörlők

Az B-MAX hatfokozatú ablaktörlői már az első esőcsepp leesésekor működésbe lépnek, s folyamatosan módosítják a törlési sebességet az esőzés intenzitásának függvényében.

Quickclear rendszer

Egyetlen gomb megnyomásával a láthatatlan fűtőszálak gyorsan leolvasztják a jeget a szélvédőről, így többé nem kell lekaparnia azt.

Elektromos ajtótükrök

A véletlenszerű sérülések elkerülése érdekében, az extraként kapható elektromosan behajtható tükrök automatikusan behajtják magukat az ajtó bezárásakor. Ebben a pozícióban a stílusos, tükörházba beépített indexek is védve vannak.

Számos különböző motor és váltó közül választhat, így biztosan megtalálja az Ön számára ideális teljesítmény-hatékonyság kombinációt. Az új 1.0 literes EcoBoost benzinmotor egy 1.6-os szívó benzinmotor teljesítményével vetekszik, kategóriájában a legjobb fogyasztással. A B-MAX a továbbfejlesztett 1.6 TDCi dízelmotorral is kapható. Az autót ezenkívül számos intelligens funkcióval is elláttuk, melyek még tovább fokozzák a motorok teljesítményét és hatékonyságát.

EcoBoost, az év motorja

A B-MAX egy forradalmian új, 1.0 literes motorral is kapható, mely 100 és 125 lóerős változatban érhető el – vagyis olyan teljesítményre képes, mint a korábbi fejlesztésű 1.6 literes szívó benzinmotorok. Fogyasztása ugyanakkor 20%-kal alacsonyabb, mint a vele egyenértékű benzinmotoroké. Gazdaságossága és CO2-kibocsátása így sokkal inkább a dízelmotorokéhoz hasonlítható. Ezen eredmények eléréséhez az alapoktól kezdve terveztük újra a motort. Rövidebb bemelegedési idő, kisebb mértékű súrlódás – ez csak kettő a számtalan új fejlesztés közül.

Két dízelmotor, lenyűgöző hatékonysággal

A hatékony, 95 lóerős 1.6 TDCi motor, 4,0 l/100 km-es fogyasztást és 104 g/km-es CO2-kibocsátást biztosít. A másik megoldás a gazdaságos, 75 lóerős 1.5 TDCi motor, mely 4,1 l/100 km-en tartja a fogyasztást, és mindössze 109 g/km-es kibocsátást produkál.

Akadásmentes és hatékony automata váltó

Az 1.6 literes TI-VCT benzinmotorhoz a PowerShift váltót adjuk. Ez a hagyományos automata váltók kényelmét és a kézi váltók kontrollálhatóságát kombinálja. A hatsebességes, duplakuplungos automata váltó előre kiválasztja a következő fokozatot, így a váltáskor nem veszik el a teljesítmény. A villámgyors és akadásmentes sebességváltás nemcsak zökkenőmentesebbé és élvezetesebbé teszi a vezetést, de segít a fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentésében is.

Városban autózik? Fogyasszon akár 10%-kal kevesebb üzemanyagot

az Auto-Start-Stop rendszer segítségével! Amikor a B-MAX közlekedési lámpánál vagy dugóban áll, a rendszer automatikusan leállítja a motort (miközben a légkondicionáló és a rádió tápellátása biztosított). Amint készen áll az indulásra, a motor újraindul. Városi használatra az egyik legideálisabb funkció, mivel az üzemanyag-fogyasztás így akár 10%-kal is csökkenthető.

Gazdaságosabb megoldás az akkumulátor feltöltésére

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a fékenergia visszanyerés funkció csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra szükség van. Fékezéskor a fékezéshez használt erőt villamos energiává alakítja a rendszer, és ezzel segíti az akkumulátor feltöltését, amikor a jármű mozgásban van. Ily módon csökken az üzemanyag-fogyasztás és az emisszió.

Váltásjelző a gazdaságos váltásért

Egy innováció, mely legalább olyan egyszerű, mint amilyen hasznos. A műszerfalon elhelyezett váltó kijelző megmutatja, mikor váltson sebességet a maximális energiahatékonyság érdekében.

Intelligens információs rendszer a hatékonyabb vezetésért

Az innovatív Ford EcoMode rendszer folyamatosan figyeli azt, hogy vezetési stílusa hogyan hat a fogyasztásra. Figyeli a fordulatszámot, a sebességváltást, plusz a rövid és hosszú utak arányát. Az intelligens szoftver az Ön egyedi vezetési stílusa alapján javaslatot tesz arra, hogy hogyan csökkenthetné az üzemanyag-fogyasztást.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.