Ford C-Max

Kompromisszummentes teljesítmény, technológia és fogyasztás, valamint rengeteg hely és rugalmasan alakítható ülések – mindez akár hét személy részére.

Kompromisszummentes teljesítmény, technológia és fogyasztás, valamint rengeteg hely és rugalmasan alakítható ülések – mindez akár hét személy részére.

Egy család élete mindig... mozgalmas. Az új Ford C-MAX ezért olyan kivitelezésű, hogy vele minden utazás… gondtalan. Az új ötüléses C-MAX, az öt- vagy hétüléses Grand C-MAX: bármelyiket választja, mindkettőben új értelmet nyer a variálhatóság, a praktikum és a hatékonyság. Ezt még kiegészíti a nagyszerű teljesítmény, a könnyű kezelhetőség és számos figyelemre méltó műszaki megoldás. Így jó eséllyel meg is találta a tökéletes autót.

5 üléses C-MAX

ÚJ C-MAX: KÉNYELMES FÉRŐHELY ÖT SZEMÉLYNEK: Számos speciális, időt és fáradságot kímélő műszaki megoldás egy rugalmasan átalakítható és tágas családi autóban intelligensen elhelyezve. Elérhető kézhasználat nélküli csomagtérajtóval, amely akkor nyílik és záródik, ha lábfejét elhúzza a hátsó lökhárító alatt. Ez igen jól jön, ha tele van a keze.

5 vagy 7 üléses Grand C-MAX

ÚJ GRAND C-MAX: VARIÁLHATÓ FÉRŐHELY ÖT VAGY HÉT SZEMÉLY SZÁMÁRA
Ha elsődleges a sokoldalúság, már meg is találta: ez a Grand C-MAX. A praktikus „folyosón” át jól megközelíthetők a hátsó ülések, és a rendkívül rugalmasan alakítható beltérnek köszönhetően minden szállítási igény kielégíthető. Emellett a mindennapokat megkönnyítő egyedi funkciók, felszerelések és műszaki megoldások egész sorát élvezheti. Az aktív parkolást segítő rendszer például szűk helyeken gondtalan és kézhasználat nélküli parkolást tesz lehetővé.

Külső

Áramvonalas, sportos, kidolgozott: talán nem ezekkel a szavakkal jellemzünk egy családi autót, De a C-MAX és a Grand C-MAX kialakítása mégis ezt sugallja.

Belső

Az új C-MAX és Grand C-MAX belterében sok a hely a fejnél, a lábnál és a könyéknél. Elfér az utazáshoz minden „nélkülözhetetlen” kellék is. Dőljön hátra, és élvezze az utazást a kidolgozott, elegáns és jól felszerelt utastérben, ahol minden hasznos funkció és műszaki megoldás ösztönösen kézre esik.

A csomagtérajtó automatikusan nyílik és csukódik

A kézhasználat nélküli hátsó ajtó rendkívül hasznos, ha tele kézzel érkezik. Ha magánál tartja (táskájában vagy zsebében) KeyFree kulcsát, lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a hátsó ajtót.

A legújabb kézhasználat nélküli technológia

A hangvezérléssel és érintőképernyővel rendelkező Ford SYNC 2 extra a meglévő szórakoztató és információs rendszert egy lépéssel tovább fejleszti a 8 hüvelykes, színes érintőképernyővel. Ez a nagy felbontású kijelző olyan alapvető funkciók intuitív irányítását teszi lehetővé, mint a telefon, a hangtechnika, a légkondicionáló és az opcionális beszédhangos vagy érintéses navigáció. A Ford AppLink technológiával útközben is hozzáférhet néhány kedvenc okostelefonos alkalmazásához.

A parkolást még könnyebbé tettük

Aktív parkolást segítő rendszer segít kézhasználat nélkül beparkolni párhuzamos helyekre, és megkönnyíti a parkolást a merőleges helyeken (például a parkolóházakban). A technológia érzékeli a teret, majd kormányoz, amíg Ön betolat. A Parkolási oldalérzékelő segéd figyelmeztet az esetleges akadályokra, míg az autó segít, hogy a szűk helyekről is könnyen kikormányozhassuk.

Érzékelők a stresszmentes parkolásért

A távolságérzékelők segítenek megítélni, milyen távolság van a jármű és a mögötte található tárgy között. Amikor az érzékelők valamit észlelnek, hangjelzéssel figyelmeztetik Önt, ami folyamatosan egyre intenzívebb, ahogy a tárgyhoz közeledik.

Segíti a fékezést nagyobb sebességnél

Az Aktív fékező rendszer egy innovatív új biztonsági szolgáltatás, amely akkor lép működésbe, ha Ön 50 km/h sebességnél gyorsabban közlekedik (például autópályán). A technológia RADAR segítségével vizsgálja az előttünk lévő utat, és ha lehetséges összeütközést érzékel, figyelmezteti Önt. Ha Ön nem reagál, a rendszer előkészíti a féket, majd megkezdi a fékezést, így segítve Önt a lassításban. 50 km/h alatt egy másik technológia siet a segítségére: Active City Stop. A két technológia együtt minden sebességnél megnyugtató fékezési támogatást biztosít.

Gyors váltás egy ujjmozdulattal

Az automata sebességváltóhoz kiegészítő opció a sportautó stílusú automata füles váltó. Ezzel a megoldással akár kanyarodás közben is egyszerűen, ujjheggyel válthat.

Ford PowerShift. Gyors és üzemanyag-takarékos

Az automata sebességváltó kényelmét és a manuális váltó irányíthatóságát kombinálva ez a fejlett hatsebességes sebességváltó előre kiválasztja Önnek a következő sebességet, így váltásnál nem veszít a teljesítményéből. A PowerShift villámgyors, zökkenőmentes sebességváltása a vezetést sokkal simábbá teszi, és eközben üzemanyagot spórol, valamint csökkenti a CO2 kibocsátást egy hagyományos automatával összehasonlítva.

Észreveszi azokat a járműveket, amelyeket Ön esetleg nem

A Keresztforgalom-jelzés egy teljesen új technológia, amely mostantól része a holttérfigyelő rendszernek (BLIS). Amennyiben Ön kitolat valahonnan, és korlátozottan láthatja a forgalmi helyzetet, a Keresztforgalom-jelzés észleli a közeledő járműveket, és figyelmeztető hangot ad ki. A technológia a külső visszapillantó tükrön található lámpák segítségével fénnyel is jelez (bal vagy jobb oldalon, attól függően, merről érkezik másik jármű).

Fáradt? A vezetőt figyelmeztető rendszer észre fogja venni

A vezetőt figyelmeztető rendszer folyamatosan figyeli a sofőr viselkedését, hogy kiszűrje a fáradtságra utaló jeleket. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy a vezetője nem elég éber, figyelmeztető ikon jelenik meg a kijelzőn, ami egy kis pihenést javasol. Ha a sofőr nem reagál a figyelmeztetésre, a rendszer megismétli egy hangjelzés kíséretében.

Látja a vezető által esetleg nem látott táblákat

Akár az út mellett, akár felette vannak a jelzőtáblák, állandóan vagy ideiglenesen, a Jelzőtábla-felismerő azonosítja azokat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és a jelzés minden újabb táblát követ.

Segít a biztonságos követési távolság betartásában

A műszerfalon Távolságjelző található. Ez folyamatosan megjeleníti az előttünk lévő járműtől való távolságot, és egy színes ikonokkal ellátott jelzőlámparendszert jelenít meg az Ön által kiválasztott közelségi beállításoktól függően. A távolsági riasztás piros figyelmeztető jellel is jelez, ha túl közel kerül az elöl haladó jármű.

Intelligens fényszórók

A Bi-Xenon fényszórók egy fejlett, adaptív világítási rendszert tartalmaznak, amely okosan alkalmazkodik a vezetési körülményekhez. Az út jellegétől függően a technológia automatikusan négy különböző típusú fénynyaláb valamelyikét használja, hogy Önnek a lehető legjobb fényelosztást biztosítsa. A rendszer a kormánymozdulatokkal összhangban mozgó kanyarbevilágítást is tartalmaz.

Egyszerűbb tolatás

Oszlopok, kukák, alacsony falak... A tolatókamera minden Ön mögött lévő tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn, és automatikusan bekapcsol, amikor Ön hátmenetbe vált. A kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat.

Kényelmes, sokoldalúan alakítható, teljesen lehajtható ülések

A C-MAX három különálló hátsó ülésével – amelyek a legjobb helykihasználás érdekében teljesen lehajthatóak – kidolgozott kényelmet kínál egy öttagú családnak. A hétüléses Grand C-MAX esetén a középső, második sori ülés is gyorsan a jobb oldali ülés alá csukható. Ebben a zseniális 2+2+2 elrendezésben a jobb megközelíthetőség érdekében egy „folyosó” alakítható ki.

Minden jól hozzáférhető

Egyedülálló hátsó ikertolóajtójával teszi egyszerűvé az utasok be- és kiszállását. Az intelligens ajtókialakítás megakadályozza azt is, hogy az ajtók más járműnek vagy falnak ütődjenek egy szűk parkolóhelyen.

Kormánykerék, ahol minden a keze ügyében van

Az új, ergonomikus, háromküllős kormánykerék kialakításánál a sofőr igényeit tartották szem előtt. Minden gomb és vezérlőelem kézre esik, és a kormány elhelyezkedése a műszerfal használhatóságát és láthatóságát egyaránt javítja. A további kényelem érdekében miért ne próbálná ki az új, fűtött kormánykerék lehetőséget?

Kulcsmentes megoldás - Problémamentes megoldás

A Ford KeyFree System (kulcsmentes rendszer) lehetővé teszi, hogy lezárja vagy kinyissa autóját anélkül, hogy a kulcsát ki kellene vennie a zsebéből vagy a táskájából: tökéletes abban az esetben, amikor Önnek tele van a keze.

Indítsa autóját egyetlen gombnyomással

Mostantól nem szükséges kulcsot használnia. A motor indításához egyszerűen meg kell nyomnia a Ford Power indítógombot a kuplung (automata autók esetén a fék) lenyomása közben.

Gondtalan autómegosztás a MyKey® rendszerrel

A Ford MyKey® rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, illetve a biztonságiöv-használati figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer hangereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően aggodalom nélkül átengedheti autóját barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey® kulcsra rámenthetők a kívánt korlátozások. Saját magának megtarthat egy korlátozások nélküli, "rendszergazda" kulcsot, de akár több rendszergazda/korlátozott kulcsot is tarthat.

Az eső erősségéhez automatikusan igazodó ablaktörlő

Az esőérzékelős ablaktörlő abban a pillanatban működésbe lép, hogy nedvességet érzékel a szélvédőn, és az eső mennyiségének megfelelő sebességre áll be. Emellett hatféle érzékenységi szint közül lehet választani, melyekkel beállítható, hogy mennyi nedvesség felgyülemlése után lépjen működésbe az ablaktörlő. Az esőérzékelős ablaktörlő extraként kapható az automatikus fényszórókkal együtt (lásd alább).

Önmagukat védő külső visszapillantó tükrök

A véletlen káresemények elkerülésére a motoros tükrök parkoláskor automatikusan behajlanak. Így az elegáns, beépített irányjelzőt is védik.

Ford Easy-Fuel rendszer az egyszerű tankolásért

Ez a hasznos rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, mert a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet a töltőnyílásba helyezni. A Ford Easy-Fuel tanksapka nélküli rendszernek köszönhetően többé meg sem kell érintenie a piszkos tanksapkát.

Gyors jégtelenítés - Quickclear technológiával

Az ügyes kis funkció segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Egyszerű gombnyomással fagypont alatti külső hőmérséklet esetén is gyorsan jégmentesíthető a szélvédő.

A panorámatető világosabb és tágasabb érzetet biztosít

Az elektronikus működtetésű napellenző gombnyomásra kinyílik, és a panorámatetőn keresztül beengedi a természetes fényt. Ugyanakkor a napfényvisszaverő üveg a bent ülőket megvédi a hőtől és a káros UV-sugárzástól.

Kristálytiszta hangzású Sony DAB rádió- és CD-rendszer

A tökéletes hangzás mellett ez a csúcsminőségű digitális rendszer prémium minőségű hangszórókkal és a lejátszott szám adatait megjelenítő kijelzővel is rendelkezik. Egyes verziók még a legfrissebb híreket is megjelenítik. A rendszer része a Ford SYNC 2, benne vészhelyzeti asszisztens, Bluetooth®* hangvezérléssel, USB-csatlakozó és hangtávirányító. (C-MAX és Grand C-MAX Titanium és Titanium X esetén alapfelszereltség.)

Hozza ki a maximumot motorjából

A forradalmi 1,0 literes, 3 hengeres EcoBoost benzinmotor 125 LE-t és Compact esetén 117, Grand esetén mindössze 110 CO2-kibocsátást ér el. Ez a teljesítmény egy hagyományos 1,6 literes motornak felel meg, csak hatékonyabb üzemanyag-felhasználás és alacsonyabb CO2-kibocsátás mellett. Negyedik egymást követő éve a „Nemzetközi Év Motorja”.

Egy teljesen új dízel opció

A 1,5 literes TDCi teljesen új motor. Az alapjául szolgáló 1,6 literes TDCi motorral megegyező 95 LE alapszintű teljesítményt kínál, de növelt teljesítménye már 120 LE (115 LE helyett). Maximalizálja az üzemanyag-hatékonyságot és minimalizálja a károsanyag kibocsátást is. Ez a motor jelenleg 6 sebességes kézi váltós, valamint 120 lóerős, automata váltós kivitelben kapható.

Alacsony kibocsátású dízel teljesítmény

A 2,0 literes dízelmotor is új: 150 LE automata váltóval és 6 sebességes kézi váltóval, illetve 170 LE automata váltóval.

Maximális kanyarodásvezérlés

A nyomatékelosztó rendszer az úttest felületének és a vezetési körülményeknek megfelelően kiegyenlíti a motornyomatékot az első kerekek között. A másodpercenként százszor működő rendszer 33-szor gyorsabb, mint egy szempillantás. Ez pedig a kanyarban történő gyorsításkor nagyobb tapadást és rendkívül precíz kezelést tesz lehetővé.

Finomabb vezethetőség

A Control Blade több lengőkaros hátsó felfüggesztési rendszer biztosítja a sima vezetést és rendkívül precíz reakciót, az útról érkező intuitív visszacsatolást és a csendes vezetést még gyorsítás közben is.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto-Start-Stop rendszernek köszönhetően

Amikor a C-MAX a piros lámpánál áll, vagy a dugóban araszol, az Auto Start-Stop automatikusan leállítja a motort (közben fenntartva az alapfunkciók, a légcserélés, a rádió és a Ford SYNC tápellátását). Amikor készen áll a továbbhaladásra, akkor egyszerűen csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe a váltót, és a rendszer újraindul. Az Auto Start-Stop legfőképp a városi és a belvárosi utcákon hatékony.

Töltse fel hatékonyabban akkumulátorát

A hagyományos rendszerekkel ellentétben az intelligens visszatöltő rendszer csak akkor tölt rá az akkumulátorra, amikor arra az akkumulátornak szüksége van, nem pedig gyorsításkor. Ily módon további üzemanyagot spórolhat meg, és tovább csökkentheti az emissziót.

Jobb aerodinamika a gazdaságosságért

Lassú haladásnál az önszabályozó hűtőrács a motor hűtése érdekében nyitva tartja a szellőzőt, míg felgyorsulás után automatikusan lezárja, így fokozva az aerodinamikát és az üzemanyag-hatékonyságot. Hosszú távon ez a technológia számottevő különbséget jelent.

Segítség a gazdaságosabb járművezetéshez

Az innovatív Ford Eco Mode rendszer folyamatosan figyeli, hogy vezetési stílusa milyen hatással van a fogyasztásra. A rendszer analizálja a sebességet, a váltásokat, a fékezést és gázadást, valamint a rövid és hosszú utak számát. Az intelligens szoftver ezután tanácsokkal szolgál, hogy miként csökkentheti a fogyasztást.

Biztonságtechnikai innovációs díjak

Az új C-MAX és Grand C-MAX olyan műszaki megoldásokkal van felszerelve, amelyek elnyerték Európa vezető független biztonsági szervezetének legmagasabb Euro NCAP Advanced Awards díját. A díjat csak a legfejlettebb baleset-elhárító, törésvédelmi és baleset utáni technológiák kapják meg, például az Active City Stop és a Sávtartás-segítő rendszer.

A Ford SYNC vészhelyzeti segélykérés funkció akkor is hívhat segítséget, ha Ön arra nem képes

A Ford SYNC megoldás egyik fontos és potenciálisan életmentő funkciója a vészhelyzeti asszisztens. Abban a valószínűtlen esetben, ha olyan balesetet szenvedne, amikor a légzsák kinyílik, vagy az üzemanyag-szivattyú kikapcsol, ez a funkció az Ön mobiltelefonján keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. Ilyenkor tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. Ami szintén nagyon fontos, hogy a rendszer a létfontosságú információkat is elküldi, így például a GPS-koordinátákat – még akkor is, amikor Ön nincs eszméleténél.

Összehangolt biztonsági rendszerek, melyek a másodperc tört része alatt működésbe lépnek

A C-MAX és a Grand C-MAX tartalmazza a továbbfejlesztett Intelligens védelmi (IPS) rendszert, amely számos biztonsági mechanizmust irányítva védelmezi Önt és utasait. A merev, ütközéselnyelő karosszéria mellett speciális, nagy szakítószilárdságú acél alkatrészek és számos légzsák védi az autó utasait. Egy esetleges ütközéskor a kormányoszlop és a pedálok a vezetőtől távolodva roncsolódnak, ezáltal csökkentik a sérülés veszélyét.

Segít biztonságosabbá tenni a városi vezetést

A dugóban való araszoláskor túlságosan is sok baleset történik (különösen a forgalmas városi utcákon). Az Active City Stop rendszert ezek elkerülésére vagy következményeinek mérséklésére fejlesztették ki. Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy az Ön előtt haladó autó hirtelen lefékez, és Ön 50 km/h-nál lassabban halad, automatikusan aktiválja az autó fékeit.

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A tovább finomított blokkolásgátló rendszer (ABS) és az elektronikus fékerőelosztó rendszer (EBD) gondoskodik arról, hogy a fékezés még hatékonyabb legyen. A fékrendszert is továbbfejlesztettük a gyorsabb reagálás érdekében.

Szélsőséges körülmények között is magabiztos vezetés

Az autó Elektronikus menetstabilizálót (ESP) tartalmaz, amely több műszaki megoldással igyekszik fokozni a jármű feletti uralmat. Az ESP érzékelőkkel vizsgálja az esetleges hirtelen kormánymozdulatokat, fékezéseket vagy járműreakciókat, amelyek az autó feletti uralom elvesztéséhez vezethetnek, és az egyes kerekek sebességének pontos szabályozásával növeli a jármű stabilitását a megcsúszás elkerülése érdekében. Az ESP funkciói közé tartozik a Visszagurulás-gátló, Vészfékrásegítő és az Elektronikus fékelőfeltöltés.

Automatikus fényszóró. Jobb látási viszonyok a többiek elvakítása nélkül

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. A fényszóró ezután automatikusan visszavált távolságira, maximális láthatóságot biztosítva. Extra felszereltség a fényszóróasszisztens és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer.

Ütközésre figyelmeztető rendszer

Az Ütközésre figyelmeztető rendszer minden sebességtartományban észleli a mozgó objektumokat. Ha közeledő ütközésveszély alkalmával nem észleli a vezető reakcióját, akkor a műszerfalon látható riasztást és hallható figyelmeztető üzenetet ad, majd közepes erővel fékezni kezd.

Tompított visszapillantó tükör

Könnyebb a vezetés éjszaka, ha az autója mögött haladók lámpái nem vakítják el Önt. Ezért az innovatív, automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükör automatikusan észleli a fényszórók fényét, és tompított beállításra vált.

A nagyobb biztonság érdekében a rendszer figyelmeztet a biztonsági öv használatára

Ezzel a funkcióval a hátul ülő utasok biztonságban lehetnek utazás közben. Ha bármelyik ülés biztonsági öve nincs bekapcsolva, a rendszer hanggal és látható jelzéssel figyelmeztet.

Korai figyelmeztetés a lapodosó kerékre

Ha útközben egy kerék elkezdene veszíteni a nyomásából, akkor erre a keréknyomás-felügyelő rendszer (TPMS) a műszerfalon megjelenő ikonnal azonnal figyelmeztet. Így lehetőség nyílik a biztonságos megállásra, és a probléma elhárítására.

Két speciális rendszer gondoskodik a sávtartásról

A Sávtartás-segítő rendszer irányjelzés nélküli sávváltás észlelésekor kormányrásegítéssel nyújt támogatást. A sávelhagyásra figyelmeztető kiegészítő rendszer a jármű felfestéshez közelítő, nem szándékos kisodródását észlelve a kormány rezegtetésével és egy műszerfali figyelmeztető jel felvillanásával riaszt.

Biztosabb indulás emelkedőn is

A visszagurulás-gátló megakadályozza, hogy az autó visszaguruljon emelkedőn való indulásnál. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, ezzel pedig akkor is uralma alatt áll járműve, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi.

Adaptív tempomat

Az Adaptív tempomattal Ön kiválasztja a kívánt sebességet, és a rendszer segít azt megtartani. Amennyiben a beépített radarérzékelő egy másik járművet észlel Ön előtt, lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer felgyorsít az Ön által kiválasztott sebességre.

Tükrök, amelyek azt is látják, amit a vezető nem

A holttérfigyelő rendszer (BLIS) segíti a biztonságosabb sávváltást. Ez annak köszönhető, hogy a RADAR érzékelők letapogatják a holttereket a jármű mindkét oldalán. Ha olyan járművet érzékelnek, melyet Ön nem lát, egy narancsszínű fény egyértelműen jelez a megfelelő oldali visszapillantó tükörben, és figyelmezteti Önt.

Különleges gyerekzáras ajtó és ablak

Az innovatív megoldással elég egy gombnyomás a hátul ülő gyermekek testi épségének védelmére. (Grand C-MAX esetén alapfelszereltség.)

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.