Ford EcoSport

Ford EcoSport. Az okos szabadidőautó. Kívül kompakt, belül pedig tágas és jól felszerelt. Intelligens technológiáival kényelmessé és élvezetessé teszi az utazás minden pillanatát. Modern motorja és váltója pedig egyszerre kínál meggyőző teljesítményt és üzemanyag-takarékos üzemeltetést.

Biztos irányíthatóság és kitűnő kilátás

Forgalmas városi utak, szűk parkolóhelyek, keskeny mellékutak… Az EcoSport okos kialakításának köszönhetően könnyedén megbirkózik a szűk helyekkel is. Ráadásul nemcsak manőverezni gyerekjáték vele, remek kilátást is biztosít. Megemelt üléspozícióiból a sofőr és az utasai is tökéletesen beláthatják az autó előtti utat.

Erő és takarékosság egyedülálló kombinációja

Az 1,0 literes, háromhengeres EcoBoost benzinmotor a dizájn és az átgondolt mérnöki munka tökéletes keveréke. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a nagy motorok teljesítményét élvezhessük, miközben a fogyasztása a kisebb motorokéra jellemzően alacsony marad. Nem véletlen, hogy az EcoBoost elsőként nyerte el egymást követő négy évben is a rangos nemzetközi "Év motorja" díjat.

Modern kihangosítási technológia

A Ford SYNC lehetővé teszi, hogy hangparancsok segítségével irányítsa a zenelejátszást, fogadja a bejövő hívásait vagy kimenő hívásokat kezdeményezzen. Ugyanígy, egyszerű hangparancsokkal még az USB-s eszközökön, az MP3-lejátszóján vagy az iPodján lévő dalokat is lejátszhatja. De hallgathatja a kedvenc dalait egyenesen a telefonjáról is, Bluetooth® kapcsolat segítségével. És ez még mindig nem minden: ha kell, a rendszer még az SMS-eket is felolvassa Önnek! A rendszer extraként választható valamennyi felszereltséghez. A szolgáltatások jelenleg magyar nyelven nem elérhetőek.

*A Bluetooth® kereskedelmi név és emblémái a Bluetooth SIG, Inc. birtokában állnak. Minden egyéb védjegy, illetve kereskedelmi név az adott tulajdonosok birtokában van.

Mindegy, hogy lejtő vagy emelkedő, ezentúl könnyű elindulni

Válassza az automata váltós verziót Visszagurulásgátló rendszerrel (HSA), ami átmenetileg megállítja az autó visszagurulását, amikor emelkedőn indul el. A rendszer 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a fékrendszer nyomását, így több időt hagy Önnek, hogy a lábát áthelyezze a fékpedálról a gázra. Ez a technológia akkor is hasznos lehet, amikor csúszós felületen kell megállnia és elindulnia.

Parkolóradar a nyugodtabb parkolásért

A Parkolóradar segít megállapítani a jármű és a mögötte található akadályok közti távolságot. Amikor a Parkolóradar akadályt észlel, akkor működésbe hozza a figyelmeztető hangjelzést, ami annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz. (A rendszer extraként elérhető valamennyi felszereltség esetén)

Kevésbé fárasztó vezetés, gazdaságosabb utazások

A Sebességtartó automatika segít egy előre beállított sebességen tartani az autóját, amely kényelmesebbé teszi a vezetést az autópályán megtett hosszabb utak esetén. Amellett, hogy minimálisra csökkenti a sebességhatár átlépésének lehetőségét, még üzemanyagot is megtakaríthat vele.

LED világítás

A lenyűgöző, LED "signature" világítás még jellegzetesebbé teszi az EcoSport különleges külsejét, így biztos lehet benne, hogy irigykedő pillantásokat zsebelhet be vele, bármerre is jár.

Takarékosabb sebességváltás

A műszerfalon kigyulladó Sebességváltásra figyelmeztető lámpa azt jelzi, hogy mikor kell sebességet váltania a maximális üzemanyag-takarékosság érdekében. Ez egy egyszerű, de hatékony módszer az utazás gazdaságosabbá tételére.

Információ minden mennyiségben

A fedélzeti számítógép hasznos adatokkal látja el az autó vezetőjét a megtett úttal, az üzemanyag-fogyasztással, a sebességgel és a külső hőmérséklettel kjapcsolatban. Csak vessen rá egy pillantást, és máris megnézheti azt is, mennyit utazhat még, mielőtt kiürül a tank. Ez különösen hasznos hosszabb utakon, vagy ha tudja, hogy valami távoli félreeső helyre visz az útja.

Minden egyes csepp üzemanyaggal messzebbre juthat

A forradalmian új, 1,0 literes, 3-hengeres EcoBoost benzinmotor olyan erőt biztosít az autónak, amit a hagyományos motorok esetében csak egy 1,6-os motortól kapna (125 LE-ig). Ráadásul 24%-kal jobb üzemanyag-gazdálkodást és 25%-kal alacsonyabb (csupán 125g/km) CO2-kibocsátást nyújt. Nem csoda, hogy az EcoBoost négy egymást követő évben is elnyerte az "Év motorja" nemzetközi díjat. Ilyen korábban még soha nem fordult elő.

Teljesítmény dízellel

Az 1,5 literes DV5 dízel opciót választva is jól jár, hiszen így egyszerre élvezheti az akár 95 LE-s erőt és takarékos, mindössze 4,4l/100km-es üzemanyag-fogyasztást. Ez a motor 5-sebességes, manuális váltóval kapható, ami magas nyomatékot biztosít (a kevesebb váltás és a nagyobb húzóerő érdekében), és mindössze 115g/km a CO2-kibocsátása.

Kényelmes ülések, nagyszerű kilátás

A beépített deréktámasszal rendelkező vezetőülés 6 irányban állítható, így biztosan Ön is megtalálja majd az ideális vezetési pozíciót. A vezetőoldali és az első utasoldali ülés egyaránt fűthető. Az utasok pedig előre és hátra dönthetik az üléseiket, így ők is kényelembe helyezhetik magukat, hogy élvezzék a remek kilátást.

Nincs kulcs, nincs probléma

Egyszerűen csak sétáljon az autója felé,és a Ford Kulcsnélküli ajtónyitórendszer érzékelni fogja, hogy a slusszkulcs Önnél van anélkül, hogy elő kellene vennie! Az ajtók maguktól kinyílnak, így az Ön dolga csak annyi, hogy beül, benyomja a kuplungot, majd a Ford Power Indítógombbal életre kelti a motort. Egyszerű és praktikus megoldás, ugye? (Kizárólag Titanium felszereltségű járműhöz választható.)

Több mint egyszerű kormánykerék

A tökéletesen kiegyensúlyozott, ergonomikus, bőrbevonatú kormánykeréknek köszönhetően mindig biztos kézzel irányíthatja az autóját. Mindezek mellett egy sor kapcsolót is találhat rajta, hogy minden szükséges funkciót könnyen és kényelmesen elérhessen.

Hűsítő sokoldalúság

Egy új EcoSportban még a kesztyűtartó is sokoldalú: hiszen ha szükség van rá, még légkondicionált hűtődobozként is működtethető. Így a forró napokon, a hűvös italok és rágcsálnivalók mindig karnyújtásnyira lehetnek. A kesztyűtartó belsejében akár hat szabványos méretű szénsavas üdítőital is elfér.

Variálható ülések az extra helyért

Az eltávolítható tárolópolc, a 60:40 arányban szétválasztható, lépcsőzetesen állítható hátsó ülések és a leleményes beépített 'billent és dönt' rendszer: az új Ford EcoSportban könnyen és gyorsan teremthet helyet a csomagoknak és/vagy a terjedelmes dolgoknak.

Manőverezés és közlekedés erőfeszítések nélkül

Az Elektromos szervokormány (EPAS) odafigyel, hogy Ön mindig kényelmesen kormányozhasson. Parkolás közben például könyebben tudja forgatni a kormánykereket, így akadálytalanul manőverezhet, míg autópályán keményebb kormányzásra vált, hogy biztonságosabban tarthassa az irányt. A hagyományos kormányzással ellentétben, ami folyamatosan működik, és így energiát, üzemanyagot pazarol, az EPAS rendszer csak akkor kapcsol be, amikor szükség van rá. Ez még alacsonyabbá teszi az autó fogyasztását.

Ideális hőmérséklet a sofőr és az utasai számára is

Az Automata légkondicionáló (EATC) segítségével megadhatja, milyen hőmérsékletet szeretne Ön, és milyet az utasai. A rendszer pedig fenntartja a megadott értékeket. (Titanium esetén alapfelszereltség, Trend esetén a téli csomag részeként választható extra.)

 

Elegendő hely mindennek

Az ötletes kialakításnak köszönhetően rengeteg hely van a sofőrnek és az utasoknak is, miközben még így is marad hely a 20 tárolórekesznek is az USB-töltős telefonok, a napszemüvegek, az aprópénz, a poharak, az italok és a rágcsálnivaló számára.

Béke és csend vezetés közben is

Az ajtókon, az ablakokon, a tetőn és a karosszéria-elemeken található hangszigetelő anyagok kivételesen csendes autóvá teszik a Ford EcoSportot.

Gyors jégtelenítés - Quickclear technológia

Ennek a praktikus funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, párátlanítják a szélvédőjét, valamint segítenek kiolvasztani az ablaktörlőket is. A rendszer másodpercek alatt képes jégteleníteni a szélvédőt még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van.

Fűtött külső visszapillantó tükrök

A szélvédő Quickclear technológiájához hasonlóan a külső visszapillantók esetében is külön fűtési rendszer gondoskodik a tiszta kilátásról, így télen is biztonságosan autózhat.

Magasságával a problémák fölé emelkedik

Magas járdaszegélyek, kátyúk, útépítési munkálatok, fekvőrendőrök... A városi és belvárosi utak számos veszélyt rejtenek. Éppen ezért terveztük az új Ford Ecosport-ot megemelt hasmagassággal.

Könnyű visszafordulás

Ellentétben a hagyományos, robusztusabb SUV-okkal, az EcoSport egy szűk, mindössze 10,6 méteres körön belül is képes megfordulni. Így a zsúfolt utcákon is könnyen és gyorsan megfordulhat, ha például autók parkolnak mindkét oldalon.

Víz? Nem akadály!

Az 450 mm-es gázlómélység azt jelenti, hogy nem kell izgulnia a legrosszabb esős időben sem.

Gond nélkül megkűzd az akadályokkal

A Ford EcoSport 21°-os első-, 33.3°-os hátsó terepszöggel és 23.3°-os rámpaszöggel dicsekedhet. Ezek az adatok egy modern SUV esetén alapvető fontosságúak. Megmutatják milyen szögben álló akadályokat és rámpákat képes leküzdeni anélkül, hogy az autó alja megsérülne.

Még markánsabb SUV- külsőt szeretne?

A hátsó ajtóra pótkerék erősíthető, ami tovább növeli a Ford EcoSport "terepjárós" megjelenését. Színrefújt fedéllel ez a kiegészítő épp olyan stílusos, mint amennyire praktikus. Amennyiben nem kéri az extraként elérhető pótkereket, a járműhöz alaptartozékként gumiabroncs-javító készletet biztosítunk.

Korszerű légzsákrendszer

Az új EcoSport sofőr- és utasoldali légzsákkal, függönylégzsákkal és oldallégzsákokkal, továbbá a vezető térdét védő légzsákkal is rendelkezik, és természetesen mind szigorú szabványok szerint lett beszerelve. A jármű kulcsfontosságú pontjain ráadásul fejlett szenzorokat is elhelyeztünk, melyek gyors és irányított reakciót tesznek lehetővé.

Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztenssel

A Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztens adott helyzetben akár életmentő fontosságú is lehet. Ez a rendszer ugyanis akkor lép működésbe, amikor az autót olyan baleset éri, melynek során a légzsák kinyílik, vagy az üzemanyag-szivattyú kikapcsol. Ekkor a sofőr mobiltelefonján keresztül automatikusan képes segítséget hívni a helyszínre, akár abban az esetben is, ha nincs eszméleténél. Az autó automatikusan tárcsázza a segélyhívó központot, és megadja a szükséges információkat (például az autó GPS-koordinátáit). Ilyenkor a vezetője tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet is az operátorral.

*A Ford Vészhelyzeti asszisztens Európa több mint 30 országában elérhető. Ez a funkció akkor működik, amikor egy kompatibilis mobiltelefon párosítva van a rendszerrel, és a mobiltelefon Önnél van, amikor a légzsák (kivéve a térdlégzsákot) kinyílik, vagy amikor az ütközést érzékelő szenzor leállítja az üzemanyag-szivattyút. A szövegfunkció és a Vészhelyzeti asszisztens magyar nyelven nem elérhető.

Gyermekek is biztonságban

Az új EcoSport tervezésénél nemcsak a felnőttekre gondoltunk, hanem a gyermekekre is. Ezért úgy alkottuk meg, hogy a gyermekei is biztonságos védelemben utazhassanak. A hátulra felszerelt négy ISOFIX gyermekülés-rögzítési ponthoz könnyedén rögzíthet két gyerekülést is.

Egy igazán hatékony riasztó

Az extraként elérhető riasztó akkor kapcsol be, ha az ajtókat, a motorháztetőt vagy a csomagtartót erővel akarják felnyitni, vagy bekapcsolják a gyújtást, miközben a riasztó élesítve van.

Fejlett rendszerek a biztonságosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztás (EBD) gondoskodik arról, hogy a fékezés még hatékonyabb legyen. Emellett a Vészfék-rásegítő rendszer (EBA) is segít vészhelyzet esetén, hogy az EcoSport féktávja még rövidebb legyen. A rendszer úgy működik, hogy érzékeli, a sofőrje mennyire nyomta le a fékpedált, és ha úgy találja, hogy nem eléggé, akkor automatikusan növeli a fékerőt a baleset elkerülése érdekében.

Ha csökken a keréknyomás, a rendszer jelzést küld

Ha útközben valamelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmezteti Önt.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.