Ford Edge

Modern és kifinomult. Az új Ford Edge a SUV termékcsaládunk büszkesége. Bivalyerős, mégsem pazarló. Első ránézésre látszik, hogy nem akármilyen autóról van szó. Modern technológiái pedig még különlegesebbé teszik. Merész, magabiztos külsejével az új Ford Edge bárkit könnyen levesz a lábáról. Elszánt és céltudatos.

Adaptív kormányzás

Ennek az új technológiának köszönhetően igazán könnyen irányíthatóvá válik az autó – még parkolás közben is. Mert alacsonyabb sebességnél - például amikor egy parkolóhelyre manőverezünk - kevesebb kormányfordulat szükséges a kanyarodáshoz. Nagyobb sebességnél viszont automatikusan beáll a megszokott kormányérzékenység, ami kényelmes, biztonságérzetet adó irányítást és magabiztos kezelhetőséget eredményez. De választhatja a Sport üzemmódot is, ebben az esetben gyorsabb tempóban is könnyedén boldogul még a kanyargósabb utakon is, mert hatékonyabban, kisebb kormánymozdulatokkal irányíthatja az autót.

Még a suttogást is hallhatja

Az Aktív zajcsökkentés segít megszüntetni a beszűrődő utastéri zajokat. A rendszer mikrofonjai érzékelik és mérik a hanghullámokat, a vezérlőegység pedig elkülöníti a zajt a hallani kívánt hangoktól. Ennek köszönhetően jobban lehet beszélgetni vagy éppen zenét hallgatni. A rendszer egy nem hallható, ún. „fehér zaj” kibocsátásával nyomja el az esetleges nemkívánatos hangokat, így biztosít valós csendérzetet vezetés közben.

Melegen vagy hűvösen? Ön dönt.

Válassza a bőrüléseket, és a vezetői, valamint az első utasoldali ülésfűtésnek köszönhetően igazán kényelmesen autózhat! Az ülésfűtés előnyeit természetesen a hátul ülők is élvezhetik. A jármű vezetője számára még a hideg téli napokon igazán melengető érzés lesz vezetni a Fűthető kormánykeréknek köszönhetően.

Tükrök, amelyek a holtteret látják

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán elhelyezett radarérzékelőkkel segíti a biztonságosabb sávváltást. Ha a rendszer járművet észlel a holttérben, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban narancssárga figyelmeztető fényt jelenít meg. Egy új műszaki megoldás, a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a parkolóhelyről való kitolatás közben figyeli a közeledő járműveket. Ha valamit észlel, akkor hangjelzést ad, és a megfelelő oldali visszapillantón figyelmeztető fény gyullad ki.

Jó kilátás, mindkét oldalra

Az új Edge elején elhelyezkedő osztott képes frontkamerának köszönhetően a többfunkciós képernyőn azonnal láthatjuk az érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat, mindegy, hogy jobbról vagy balról jönnek. Ez az extraként elérhető új műszaki megoldás rendkívül hasznos, ha szűk parkolóhelyről szeretnénk kiállni, vagy rosszul belátható, forgalmas útra kanyarodnánk ki.

Megvédi Önt és a többi közlekedőt is

Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosvédelemmel kiegészítve észleli az úton elénk lépő, illetve a jármű útját feltehetőleg keresztező gyalogosokat (illetve nagyméretű tárgyakat), és figyelmezteti a vezetőt. Ha nem reagál a figyelmeztetésre, a rendszer automatikusan fékezni kezd. Ennek az innovatív, új műszaki megoldásnak az a célja, hogy csökkentse a balesetek súlyosságát sőt, bizonyos esetekben segít el is kerülni a frontális ütközést – akár 80 km/h-s sebességig.

Hatékony védelem a hátul utazók számára

A két oldalsó hátsó ülésre egyedülálló biztonsági szolgáltatás, Légzsákkal felszerelt hátsó biztonsági öv szereltethető. Az övbe szerelt légzsák ütközéskor felfújódik, így a keletkező erőhatásokat a hagyományos övekhez képest több mint ötször nagyobb felületen oszlatja el. Mivel ez az innovatív műszaki megoldás csökkenti a mellkast érő nyomást, valamint stabilabban tartja a nyakat és a fejet, így kisebb lesz a sérülés esélye is.

Hangvezérlés

A Ford SYNC 2 gondoskodik arról, hogy Ön egyszerűen, hangparancsokkal vagy a 8"-es, színes érintőképernyővel kezelje a telefonját, irányítsa a zenelejátszást, a navigációs rendszert vagy épp a klímaberendezést. Éhes? Csak mondja, hogy „I'm hungry”, és máris megjelenik a közelben lévő éttermek listája vagy a Michelin Guide. Így akár rögtön választhat egy éttermet, és foglalhat magának egy asztalt. A szolgáltatás jelenleg magyar nyelven nem elérhető. Az autó USB-modem segítségével Wi-Fi kapcsolatot is képes biztosítani. A Ford Vészhelyzeti asszisztens pedig baleset esetén képes automatikusan segítséget hívni a helyszínre.

Kézhasználat nélküli csomagtérajtó-működtetés

Tele a keze, és a zsebében van a KeyFree kulcs? Semmi gond, az új Edge érzékeli, így egyszerűen, a lábát a hátsó lökhárító alatt elhúzva nyithatja-zárhatja a csomagteret. A csomagtérajtó működtethető a KeyFree kulccsal, de az autóban elhelyezett gombokkal is. Ha a lábát megállítja mozdulat közben, az ajtó is megáll.

Nincs több stressz a parkolás miatt

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika nemcsak a párhuzamos parkolóhelyekre kormányozza be az autót, ennél többre is képes. A Kiparkolási segédnek köszönhetően a kiállásban is segít. A rendszer merőleges parkolóhely esetén képes érzékelni, hogy a hely elég nagy-e, és ha az, akkor automatikusan be is kormányozza az autót. A Parkolási oldalérzékelő segéd pedig figyelmeztet az esetleges oldalsó akadályokra is.

Parkolóradar a stresszmentes parkolásért

A Parkolóradar segít megállapítani a jármű és az akadályok közti távolságot elöl és hátul is. Amikor a Parkolóradar akadályt észlel, működésbe hozza a figyelmeztető hangjelzést, ami annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.