Ford Fiesta ST

A sport felfüggesztéssel és a hatsebességes váltóval, valamint a továbbfejlesztett fékekkel és technológiákkal az irányítás mindig az ön kezében marad.

Pályán tesztelt teljesítmény

A Fiesta ST a hagyományos modellhez képest 35%-kal magasabb teljesítményt nyújt és mindössze 6,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra. A speciális kialakítású, 15 mm-el süllyesztett alváz precíz kezelést és maximális stabilitást biztosít. A több, mint 5000 km-es pályatesztelés és a legendás német Nürburgring versenypályán végzett finombeállítást követően a Fiesta ST-ben valóban megbízhatsz

Teljes kontroll a kanyarban

A nyomatékelosztó rendszer az úttest felületének és a vezetési körülményeknek megfelelően kiegyenlíti a motornyomatékot az első kerekek között. A másodpercenként százszor működésbe lépő rendszer 33-szor gyorsabb, mint egy szempillantás. Ez pedig a kanyarokban történő gyorsításkor nagyobb tapadást és rendkívül precíz kezelést eredményez.

Hallható teljesítmény

A Fiesta ST utastere csendes és nyugalmas hely lehet. Azonban, amikor erősen gyorsítasz, a speciális kialakítású hangterelő sportos motorhangot juttat a vezetőfülkébe.

Szélsőséges körülmények között is magabiztosan

A menetstabilizáló rendszer (ESP) számos olyan technológiát egyesít, melyekkel jobban az irányításod alatt tarthatod a járművet, így biztonságosabbá válik az autó vezetése. Például az érzékelők folyamatosan figyelik a kerekek sebességét, az autó tolatásának mértékét (szögét és irányát), valamint a kormányzási szöget. Ha például egy akadály elkerülése érdekében hirtelen balra vagy jobbra fordítod a kormányt, az ESP precízen kiegyenlíti a fékerőt a kerekek között, így ráadásul még a motor fogyasztása is csökkenhet. Ez segíti a kanyarokban az alulkormányzást és a túlkormányzást, valamint stabilabbá és kezelhetővé teszi a járművet. Az ESP és a kipörgésgátló nedves vagy jeges úton segít elkerülni a kerekek kipörgését is.

Felülmúlhatatlan teljesítmény, kivételes hatékonyság

A Fiesta ST-t a forradalmian új, 1,6 literes EcoBoost benzinmotor hajtja. Az alumínium konstrukció, a turbófeltöltés és a fejlett üzemanyag-befecskendező rendszer mind hozzájárul a 182 lóerős teljesítményhez. Amellett, hogy a hasonló motorokhoz képest 20%-kal magasabb teljesítményt nyújt, az EcoBoost technológia maximalizálja az üzemanyag-hatékonyságot, így a fogyasztás akár 5,9 l/100 km is lehet (kombinált)*.

Intelligens technológia, mely segít kapcsolatban maradni

A Ford SYNC rendszerrel zenéket játszhatsz le USB-s eszközről, MP3/iPod® készülékedről vagy akár a mobilodról is. Ráadásul hívásokat is indíthatsz és fogadhatsz egyszerű hangparancsokkal. Mindezek mellett még a szöveges üzeneteidet is felolvastathatod. A technológia segít abban, hogy útközben is kapcsolatban maradhass a barátaiddal és családoddal. Vagyis a kezeid mindvégig a bőrbevonatos kormánykeréken, szemeid pedig folyamatosan az úton tarthatod. Angol, német, francia és olasz nyelven elérhető.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.