Ford Fiesta

Akár egy új okostelefon, a Fiesta is a különleges stílust és a csúcsmodern technológiát ötvözi, hogy ön minél többet hozhasson ki a mindennapokból. Három- és ötajtós változatban is elérhető.

Ford SYNC

Használd a hanhgod a kezeid helyett. A Ford SYNC segítségével vezetés közben is probléma nélkül kapcsolódhatsz zenéidhez, valamint családodhoz és ismerőseidhez telefonon és SMS-en keresztül.

Új funkciók

A gyönyörűen kivitelezett, modern megjelenésű, aprólékosan kidolgozott utastér pedig elérhetővé teszi azokat a funkciókat, melyek megkönnyítik és kényelmesebbé teszik az életed.

Alacsony fogyasztás

A tankolás miatt sem kell félbaszakítanod gyakran az utazást: díjnyertes, 1 literes EcoBoost benzinmotorunk remek teljesítményt és kivételesen alacsony, akár 4,3 liter/100km-es fogyasztást biztosít.

Intelligens fényszórók

A Fiesta szenzorai érzékelik, ha elkezd leszállni az éj, vagy ha hirtelen változás következik be a fényviszonyokban, például ha alagúthoz érkezel. Ilyenkor a rendszer automatikusan bekapcsolja a fényszórókat, könnyebbé és biztonságosabbá téve ezáltal a vezetést. Az automatikus fényszórók extraként érhetők el az esőérzékelős ablaktörlővel együtt.

Tökéletes hangzás

Az extraként kapható Sony DAB rádió/CD rendszerhez 8 prémium hangszóró tartozik. Ennek segítségével nemcsak kedvenc zenéidet élvezheted menet közben, hanem a lejátszott szám információit is megnézheted. Attól függően, hogy melyik változatot választod, a rendszer akár a legújabb hírek szalagcímeit is képes megjeleníteni.

Behajtódó visszapillantó tükrök

A véletlenszerű sérülések elkerülése érdekében, az extraként kapható elektromosan behajtható tükrök automatikusan behajtják magukat az ajtó bezárásakor (vagy a tükörállító kapcsoló használatakor). Ebben a pozícióban a stílusos, tükörházba beépített indexek is védve vannak.

Nyugodt parkolás

Az extraként kapható parkolóradar segít megállapítani a jármű és az akadályok közti távolságot elől és hátul egyaránt, így sokkal magabiztosabban parkolhatsz. Ahogy közeledsz az akadályhoz, a radar egyre intenzívebb hangjelzést ad. Ezen funkció segítségével gyorsabbá és határozottabbá válik a parkolás.

Manőverezés erőfeszítések nélkül

Az elektromos szervokormány (EPAS) parkoláskor nagyobb, autópályán haladva pedig kisebb rásegítést és precízebb irányítást biztosít. A hagyományos szervokormányokkal szemben - melyek folyamatosan működésben vannak, így állandóan fogyasztják az üzemanyagot - az EPAS rendszer csak akkor működik, amikor arra szükség van, tovább csökkentve ezáltal az autó fogyasztását.

Sebességtartó automatika

Amennyiben autópályán haladsz, lehetőséged van rá, hogy beállítsd a sebességet a kormányon lévő kapcsolók segítségével. A rendszer fenntartja ezt a sebességet, így nem kell a lábad a gázpedálon tartanod. Ha gyorsítani vagy lassítani szeretnél, egyszerűen használd a manuális vezérlőket.

Ford SYNC. Modern kihangosítási technológia

A Ford SYNC* lehetővé teszi a zenelejátszás hangparancsokkal történő vezérlését, a bejövő hívások fogadását és a kimenő hívások kezdeményezését. Ha például otthonod szerepel a mobilod névjegyzékében, akkor csak annyit kell mondanod, hogy "Call otthon", és a rendszer automatikusan tárcsázza a számot. Emellett hangparancsokkal a pendrive-on, az MP3-lejátszón/iPod®-on vagy a Bluetooth®-kompatibilis mobiltelefonon lévő számokat is lejátszhatod. Mi több, a rendszer még az SMS-eket is felolvassa! *Magyar nyelven nem elérhető.

 

MyKey® rendszer. Többé nem kell aggódnod, ha kölcsönadod a Fiestád.

Az új technológiai megoldás segítségével meghatározhatod az autó maximális haladási sebességét, beállíthatod a biztonsági öv emlékeztetőjét, de akár a hangrendszer maximális hangerejét is megadhatod. A Ford MyKey®-t arra terveztük, hogy nyugodtan kölcsön tudd adni a Fiestád az ismerőseidnek vagy családtagjaidnak - használata pedig egyszerű: dugd be a kulcsot a gyújtáskapcsolóba, indítsd be az autót, majd az egyszerű utasítások szerint programozd be a kulcsot. Ennek az új technológiai megoldásnak köszönhetően nyugodt lehetsz, Fiestád másnál is biztonságban van.

Kulcsmentes megoldás = Problémamentes megoldás

A kulcsnélküli ajtónyitó rendszernek köszönhetően anélkül is nyitható és zárható az autó, hogy a kulcsot ki kellene venned a zsebedből vagy a táskádból. Ez akkor igazán hasznos, ha a kezed éppen tele van.

A Fiesta egyetlen érintéssel beindítható

A Fiesta automatikusan érzékeli az egyedi indítókulcsot még akkor is, ha az a zsebedben vagy a táskádban van. Így elég csak megnyomnod a Ford indítógombot, és a motor máris életre kel!

Vészhelyzeti asszisztens

A Ford SYNC megoldás egyik fontos és potenciálisan életmentő funkciója a Vészhelyzeti Asszisztens. Baleset esetén, amikor a légzsák kinyílik, vagy az üzemanyag-pumpa kikapcsol, ez a funkció a mobiltelefonodon keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot.

5 csillagos biztonság

A Fiesta nem csak, hogy megkapta a maximális 5 csillagos besorolást, de három különdíjat is kapott az Active City Stop, a Ford MyKey és a Vészhelyzeti Asszisztens funkcióval ellátott Ford SYNC megoldásokért.

A legnagyobb elismerés

A Ford MyKey rendszere is elnyerte az Euro NCAP Advance díjat: mely Európa legnagyobb független biztonsági szervezetének legmagasabb szintű díja. Ezt az elismerést az autókban található legfejlettebb, az ütközést elkerülő-,ütközés közben aktiválódó- és ütközés utáni rendszerek kapják.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.