Ford Focus

Képzelje el az autót, amiben semmi másra nem kell figyelnie, csak az utazás élvezetére! A Focus minden részletét úgy tervezték meg, hogy Ön és utasai a lehető legnagyobb kényelemben és biztonságban utazhassanak - mindezt megbízható teljesítmény mellett.

A merész és sportos külsőtől a kifinomult, tágas, gazdagon felszerelt belsőig: az új Focus minden intelligens részlete azért dolgozik, hogy Ön még jobban élvezze a vezetést. Egy teljesen átalakított, jobban megformált külső, és egy utastér, ami fejlettebb és stílusosabb, mint valaha – ez az eddigi legkifinomultabb Focus.

A világszínvonalú benzines és dízelmotorok választéka tökéletes egyensúlyt teremt a teljesítmény és az üzemanyag-takarékosság között. A továbbfejlesztett PowerShift sebességváltó és a kormányról vezérelhető váltómódosításai egyszerre maximalizálják a teljesítményt és a hatékonyságot.

Ez az újgenerációs modell figyelemreméltó új technológiák széles skáláját vonultatja fel. Például a Ford SYNC 2 hangvezérléssel és 8"-os érintőképernyővel lehetővé teszi, hogy intuitívan vezérelje az autó navigációját, a szórakoztató rendszert és a klíma szabályozóját csupán a hangja használatával.

1.0-l EcoBoost

A meglepően erőteljes 1 literes EcoBoost motor egyik változata 100 g/km CO2-kibocsátással rendelkezik: az első nem hibrid benzines családi autó Európában, amely képes erre.

Elérhető: 150 és 182 lóerős változatban, 6-sebességes kézi sebességváltóval

Az 1,5 literes EcoBoost a sikeres EcoBoost család új tagja. Az 1,6 literes EcoBoost motort karcsúsították olyan okosan, hogy alacsonyabb kibocsátást és még jobb üzemanyag-fogyasztást érjenek el anélkül, hogy ez a teljesítmény és a kezelhetőség rovására menne. Elérhető: 150 és 180 lóerős változatban, 6-sebességes kézi sebességváltóval. 2015 tavaszától automata sebességváltóval is rendelhető lesz.

Egy vadonatúj lehetőség

Az 1,5 literes TDCi egy új motor. Az 1,6 literes TDCi motoron alapul, a 95 lóerővel ugyanazt a teljesítményt kínálja belépő szinten, de megnövelt 120 lóerős teljesítménnyel (115 lóerőről), miközben maximalizálja az üzemanyag-hatékonyságot, valamint csökkenti a károsanyag-kibocsátást. Ez a motor jelenleg 6-sebességű kézi váltóval kapható, de 2015 tavaszától 120 lóerős változatban, automata váltóval is rendelhető.

A legújabb kihangosítási technológia

A Ford SYNC 2 hangvezérléssel és érintőképernyővel a meglévő szórakoztató és információs rendszert a választható 8"-os, színes érintőképernyővel még fejlettebbé teszi. Ez a nagyfelbontású kijelző olyan főfunkciók intuitív irányítását teszi lehetővé, mint a telefon, a hang, a légkondicionáló és a választható navigálás hanggal vagy érintéssel.

A parkolást még könnyebbé tettük

Továbbfejlesztett aktív parkolást segítő rendszer segít Önnek kéz nélkül leparkolni párhuzamos helyekre, és könnyebbé teszi a parkolást a merőleges helyekre is (mint például a parkolóházak). A technológia érzékeli a helyet, majd kormányoz, amíg Ön betolat. Induláskor pedig a kiállási segéd segít Önnek kikormányozni a legszűkebb helyekről is.

Váltson sebességet gyorsan az ujjbegyeivel!

Válasszon automata sebességváltót, és olyan automatikus kormányról vezérelhető váltóra tehet szert, mint amilyenek a sportautókban vannak. A váltók a kormánykerék két oldalára vannak rögzítve, így a jobboldalon gyorsan magasabb sebességbe kapcsolhat, míg a baloldalon visszaválthat az ujjaival akár kanyarodás közben is. 

Jobb látási viszonyok a többiek elvakítása nélkül

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. Majd automatikusan visszaállítja a távolsági fényszórókat, így biztosítva Önnek a maximális látási viszonyokat.

 

Tükör, ami azt is látja, amit Ön nem

A holttér információs rendszer (BLIS) segít Önnek a biztonságosabb sávváltásban. Ez annak köszönhető, hogy a RADAR érzékelők letapogatják a holttereket a jármű mindkét oldalán. És ha olyan járművet érzékelnek, amit Ön nem lát, egy narancsszínű fény egyértelműen jelez a megfelelő oldali visszapillantó tükörben, így figyelmeztetve Önt. A BLIS ezenfelül egy teljesen új technológiával, Keresztforgalom jelzéssel is rendelkezik. 

Az egyetlen autó, ami négy Euro NCAP díjat is nyert a biztonságosságával

A Focus az egyetlen autó, ami négy Euro NCAP Advanced díjat is nyert a biztonsági megoldásaival. Ezeket az elismeréseket az új biztonsági technológiáinak köszönheti. A díjnyertes megoldások: a Driver Alert (a vezető éberségét ellenőrző rendszer), a Forward Alert (távolságfigyelő rendszer), az Active City Stop (alacsony sebességen működő biztonsági rendszer) és a sávtartó automatika.

A Focus bizonyult a legjobbnak a kis családi autó kategóriában is, miután 5 csillagot kapott a törésteszten, és igen magas pontokat szerzett a négy legfontosabb biztonsági területen is: felnőtt utasok, gyermek- és gyalogosbiztonság, valamint biztonsági szolgáltatások.

Euro NCAP Advanced díj, garancia a biztonságra

A Driver Alert (a vezető éverségét ellenőrző rendszer), a Forward Alert (távolságfigyelő rendszer), az Active City Stop (alacsony sebességen működő biztonsági rendszer) és a sávtartó automatika is Euro NCAP Advanced díjat érdemelt. A díjakkal csak a legfejlettebb ütközés közben vagy utána beavatkozó technológiákat ismerték el. A sikerek jól mutatják, mennyire elkötelezett a Ford a biztonságos autózás iránt. Ez látszik a teljes modellpalettánkon, hiszen összesen 7 Euro NCAP díjat zsebelhettek be az autóink.

Összehangolt biztonsági rendszerek, melyek egy pillanat alatt működésbe lépnek

A Ford Focust fejlett, intelligens védelmi rendszerrel (IPS) szereltük fel, ami számos biztonsági rendszer összehangolásával segít megvédeni a vezetőjét és utasait. A merev, nagyon ellenálló karosszéria fejlett, magas minőségű acélt tartalmaz, az utasok védelméről pedig egy sor légzsák gondoskodik, ráadásul a kormány és a pedálok is elmozdulnak baleset esetén, így védik meg a sofőrt a sérülésektől.

Minden helyzetben biztos kézzel irányíthat

Az elektronikus menetstabilizátor (ESP) folyamatosan figyeli a jármű haladását, és ha bármilyen rendellenességet észlel, például sodródni kezd az autó, akkor automatikusan beavatkozik, így a vezetője mindig biztos kézzel irányíthat. Az új Ford Focus ESP-je ráadásul új technológiával bővült, így még nagyobb stabilitást biztosít manőverezés közben, és még jobb irányíthatóságot biztosít. A menetstabilizátort kipörgésgátlóval is felszereltük így megelőzi a kerekek kipörgését, és a legmegfelelőbb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja akkor, amikor a leginkább szüksége van rájuk. A rendszer mindig aktív, de ki is kapcsolhatja a kipörgésgátlót, így az olyan speciális esetekben, amikor erre szüksége van, jobban kipörgetheti a kerekeket, például, ha hóban vagy homokban akadt el. Végül pedig a keményebb első féknyergekkel és az első és hátsó súrlódó anyagokkal a legújabb generációs ESP maximális fékhatékonyságot biztosít a nehéz helyzetekben.

Fejlett technológiák, hatékony fékezés

A blokkolásgátló (ABS) és az elektronikus fékerőelosztó (EBD) kombinációja biztosítja, hogy a fék hatékonyan működjön. A fék konstrukcióját is tovább fejlesztettük, hogy még gyorsabb reakciót tegyen lehetővé.

Az ütközésmegelőző rendszer

Az ütközések elkerülését szolgáló rendszer minden sebességnél figyeli a jármű körüli mozgást. Ha azt észleli, hogy ütközés történhet, és a vezető nem reagál, vizuális és hangjelzést küld a műszerfalon lévő kijelzővel, majd közepes erővel fékezni kezd.

Az alacsony sebességen történő ütközések megelőzése: a Focus fékez Ön helyett

Az innovatív Active City Stop segít elkerülni a forgalomban történő ütközéseket, 50 km/h-s sebességig. A rendszer folyamatosan méri a távolságot az autó és az előtte lévő jármű között. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy az előtte haladó jármű sebessége hirtelen csökken, automatikusan fékezni kezd.

Ultrafényes, alacsony fogyasztású bi-xenon fényszórók

Az adaptív bi-xenon fényszórók mindig automatikusan az adott szituációhoz igazítják a fényüket, hogy Ön mindig jól láthasson. Így minden út- és fényviszony között biztonságosan autózhat az autópályáktól a városi utcákig. A rendszer arra is figyel, hogy tompítsa a fényét, ha szembejövő autót érzékel.

Automatikus fényszóró: jól láthat anélkül is, hogy másokat elvakítana

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy az automatikus fényszóró szembejövő forgalom vagy jármű esetén magától képes tompítani a fényét, így nem vakít el másokat. Természetesen, amikor lehetséges, újra visszaállítja a fényerősséget, hogy Ön minél jobban láthasson.

Visszapillantó, ami tompítja a mögöttünk lévő autó lámpájának fényét

Éjjel sokkal biztonságosabban vezethetünk, ha nem vakítanak el a mögöttünk jövők fényszórói. Az innovatív tompító visszapillantók érzékelik az erős fényt és automatikusan tompított beállításra kapcsolnak.

Biztonsági övre figyelmeztető rendszer a biztonságosabb utazásért

Ez a rendszer segít, hogy a hátsó utasok is biztonságosan utazzanak. Ha a hátsó utasok közül valaki nem kapcsolta be a biztonsági övet, a rendszer hangjelzéssel figyelmezteti Önt.

Időben figyelmeztet, ha a keréknyomás csökkenni kezd

Ha bármelyik gumiban elkezd csökkenni a nyomás az utazás alatt, a keréknyomás-figyelő rendszer (TPMS) azonnal jelez a műszerfalon megjelenő ikonnal. Így biztonságosan meg tud állni, hogy megoldja a problémát.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.