Ford Galaxy

Élje át az első osztály kényelmét ebben a luxust kínáló, hétüléses autóban, és élvezze a tágasságát, a hatalmas csomagteret, valamint a legújabb technológiákat!

Élje át az első osztály kényelmét ebben a luxust kínáló, hétüléses autóban, és élvezze a tágasságát, a hatalmas csomagteret, valamint a legújabb technológiákat!

Az új Ford Galaxy-val az utazás új értelmet nyer, variálható ülései akár hét személynek is elegendő helyet kínálnak. Az új, EasyFold motoros ülésemelő funkció lehetővé teszi az ülések gombnyomásra történő fel- és lehajtását. Bőven van hely kinyújtózni és pihenni, a remekül kigondolt és kivételesen kényelmes utastérben élvezni fogja az utazás minden egyes kilométerét. Ha nagyra értékeli a prémium minőséget, az elegáns, mégis modern kialakítást, és a csúcstechnológiát, akkor váltson az új Ford Galaxy-ra, és élvezze a rendelkezésre álló tér szabadságát!

Könnyedén, gombnyomásra lehajtható ülések

Az innovatív, új EasyFold rendszer lehetővé teszi a második üléssor lehajtását egyetlen gombnyomásra. Az utolérhetetlen kényelmet biztosító, gombnyomásra működő EasyFold és a motoros ülésemelő funkciók felgyorsítják a nagyobb csomagok bepakolását, mivel a harmadik üléssor felemelhető vagy leengedhető.

A hatalmas panorámatető világosabb és tágasabb érzetet biztosít

Az új Galaxy extra felszereltsége a fényűző, kétrészes, üveg panorámatető, amely nyitáskor dönthető vagy becsúsztatható a hátsó tető alá, és világos, szellős belső teret biztosít. A tető beengedi a természetes fényt, míg a napfényvisszaverő üveg a bent ülőket megvédi a hőtől és a káros UV-sugárzástól. Az elektronikus működtetésű napellenző lehetővé teszi a tető gombnyomásra történő eltüntetését vagy megjelenítését.

A Galaxy intelligens kialakítását jellegzetes, áramvonalas forma, lekerekített vonalvezetés és üdítő részletek jellemzik. A szuperkeskeny fényszóró, a krómozás és a hátsó spoiler az autónak elegáns stílust és hatékony teljesítményt kölcsönöznek.

A Galaxy kényelmes, tágas és kifinomult belső térrel rendelkezik. Így az utazás nem fáradság többé, hanem pihenés. Az intelligens kialakítás miatt minden vezérlőszerv, műszaki megoldás és tárolóhely tökéletesen kézre esik. A csúcsminőségű alapanyagok alkalmazása mellett minden részletre kiterjedő kidolgozottság jellemzi.

Magabiztos vezetés változékony körülmények között

Rendelkezésére áll az Intelligens összkerékhajtás (AWD), amely meghatározza a különféle nedves, száraz vagy épp jeges terepviszonyok által megkövetelt tapadást, kanyarodási egyensúlyt és reagálóképességet. Az intelligens technológia az igényeknek megfelelően az elülső vagy a hátsó kerekekre is képes meghajtást juttatni. Ez az „igény szerinti nyomatékot” biztosító rendszer pedig kivételes kezelhetőséget és jobb hatékonyságot nyújt.

Mindkét oldalon látja, mi közeledik

A jármű elején egy apró és diszkrét kamera osztott képet biztosít a többfunkciós képernyőn, így a vezető egyaránt láthatja a járműveket, a kerékpárosokat és a gyalogosokat. Ez az extraként kapható új műszaki megoldás felbecsülhetetlen a keskeny parkolóhelyről való kiaraszoláskor, vagy rosszul belátható, forgalmas útra kihajtáskor.

Stresszmentes be- és kiparkolás

Különféle műszaki megoldásaival az Aktív parkolást segítő rendszer a párhuzamos parkolóhelyekre való bekormányozásnál többre is képes. A Kiparkolási segéddel (POA) a parkolóhely elhagyásakor is segít. A Merőleges beparkolási rendszer (PPA) képes érzékelni, hogy a hely elegendő-e az autó számára, majd képes elvégezni a betolatást. A Parkolási oldalérzékelő segéd (SPA) figyelmeztet az esetleges oldalsó akadályokra is.

Minden helyzetben megfelelően reagáló szervokormány

Az Elektromos szervo (EPAS) a kormányzást a sebesség és a körülmények szerint automatikusan szabályozza. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatot könnyebbé téve fokozza a manőverezhetőséget. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormánymozdulat szükséges, felkeményíti a kormánymozgást. Az új, kisodródásszabályzóval felszerelt EPAS figyeli az oldalszelet és az egyéb vezetési feltételeket, miközben az aktív rázkódásszabályzó csökkenti a kormánykerék esetleges nem kívánt rázkódását.

Biztosabb vezérlés az emelkedőn történő elinduláskor

A Visszagurulás-gátló lejtőn induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, ezzel pedig akkor is uralma alatt áll járműve, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Továbbfejlesztett felfüggesztés a felülmúlhatatlan vezethetőségért és kezelhetőségért

A teljesen új, továbbfejlesztett, több lengőkaros hátsó felfüggesztés és a kiváló McPherson rugóstagú első felfüggesztés nagyszerű kormányozhatóságot és vezetésminőséget garantál. Ennek köszönhetően az autó minden útviszony mellett gyors reakcióidővel rendelkezik

Adaptív tempomat

Az Adaptív tempomattal Ön egyszerűen csak kiválasztja a kívánt sebességet, a rendszer pedig segít azt megtartani. Amennyiben a beépített radarérzékelő egy másik járművet észlel Ön előtt, lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít az Ön által kiválasztott sebességre.

EcoBoost: kompromisszumok nélküli teljesítmény és hatékonyság

A kiemelkedő teljesítmény és gazdaságosság érdekében mindkét választható EcoBoost benzinmotor egyesíti a közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a turbófeltöltés előnyeit. Az új, 1,5 literes EcoBoost benzinmotor a forradalmi EcoBoost termékcsalád új tagja, amely alacsonyabb károsanyag-kibocsátás és meggyőző 6,5 liter / 100 km-es üzemanyag-hatékonyság mellett is 160 LE-s teljesítményt ad le. A 2,0 literes EcoBoost motor teljesítménye impozáns: 240 LE. A speciálisan beállított hangterelőnek köszönhetően a jellegzetes motorhangot nagy gázadáskor az utastérben is élvezheti.

Különféle választható dízelmotorok

Jobban szereti a dízelt? A továbbfejlesztett, 2,0 literes TDCi négy teljesítményben áll rendelkezésre: 120, 150, 180 és bi-turbo 210 LE. Mindegyik motor a legmodernebb műszaki megoldásokkal fokozza a teljesítményt, a nyomatékot és a gazdaságosságot, kevesebb károsanyag-kibocsátás mellett.

Különféle választható dízelmotorok

Jobban szereti a dízelt? A továbbfejlesztett, 2,0 literes TDCi négy teljesítményben áll rendelkezésre: 120, 150, 180 és bi-turbo 210 LE. Mindegyik motor a legmodernebb műszaki megoldásokkal fokozza a teljesítményt, a nyomatékot és a gazdaságosságot, kevesebb károsanyag-kibocsátás mellett.

Háromféle hatsebességes váltó

Az új Galaxy esetén három különféle váltó választható. A 6-sebességes manuális váltó nagy nyomaték kezelésére képes, és lágy, pontos váltást tesz lehetővé. A 6-sebességes automata váltó szintén nagy nyomaték kezelésére képes, és gondosan beállított váltási pontjaival maximális teljesítményt és hatékonyságot nyújt. Választható továbbá az összkerékmeghajtás mellett a 6-sebességes Ford PowerShift is.

Hatékonyabb akkumulátortöltés

A hagyományos rendszerekkel ellentétben az Intelligens visszatöltő rendszer csak akkor tölti az akkumulátort, amikor arra tényleg szükség van, nem minden gyorsításkor. Így további üzemanyagot spórolhat meg, és tovább csökkentheti a károsanyag-kibocsátást.

Ford PowerShift váltó. Gyors és üzemanyag-takarékos

Az automata sebességváltó kényelmét és a manuális váltó irányíthatóságát egyszerre biztosítja ez a fejlett, hatsebességes sebességváltó. Előre kiválasztja Önnek a következő sebességet, így váltásnál nem veszít a teljesítményéből. A PowerShift villámgyors, zökkenőmentes sebességváltása a vezetést simábbá teszi, és eközben üzemanyagot takarít meg, valamint csökkenti a CO2-kibocsátást egy hagyományos automatához képest.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

Közlekedési lámpánál vagy dugóban leálláskor az üresbe tett autó motorját a rendszer képes automatikusan leállítani, az alapvető funkciók, a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátásának megőrzése mellett. Ha ismét lehet haladni, csak lenyomja a kuplungot, majd egyesbe teszi az autót, illetve automata váltó esetén egyszerűen megnyomja a gázt, és a motor be is indul. Az Auto Start-Stop különösen városi forgalomban hasznos, ahol (városi üzemben) akár 10%-kal is képes csökkenteni a fogyasztást.

 

A testet jobban megtámasztó ülések, ha kell, még masszíroznak is

A vezető és az első utas üléséhez választható az új, sokoldalúan variálható, úgynevezett Multi-Contour ülés. Ez a szükséges helyeken biztosítja a test számára a jobb alátámasztást, és még frissítő masszírozásra is képes, például egy hosszú utazás alkalmával. A Multi-Contour ülések klímavezérléssel is kaphatók, így még a tökéletes hőmérsékletük is beállítható.

Segít a sebességkorlátozás betartásában

Az Intelligens sebességbeállító segéd (ISA) a sebesség helyes megválasztását segíti, hogy a vezető az utat figyelhesse. Elsőként a Közlekedésitábla-felismerő (TSR) kamera (bekapcsolása esetén) automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd ennek megfelelően szabályozza a maximális sebességet.

Indítsa autóját egyetlen gombnyomással!

Mostantól nem szükséges kulcsot használnia. A motor indításához egyszerűen meg kell nyomnia a Ford Power indítógombot a kuplung (automata autók esetén a fék) lenyomása közben.

Az ideális hőmérséklet beállítása

A nagy teljesítményű fűtő- és légkondicionáló (HVAC) rendszer melegen vagy hűsen tart. A kétzónás klímarendszer (amely a Trend és a Titanium modelleknél alaptartozék) lehetővé teszi a hőmérséklet-szabályozást a vezető és az elülső utas számára. A kiegészítő HVAC-opció segítségével a tökéletes hőmérséklet még a harmadik sorban ülő utasok számára is kiválasztható, így ők is kényelmesen utazhatnak.

Kézhasználat és erőkifejtés nélkül nyitható és zárható hátsó ajtó

Ha a keze tele van, és az új Galaxy érzékeli a jármű KeyFree kulcsának közelségét, lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a hátsó ajtót.

Kulcsmentes, tehát problémamentes megoldás

A Ford KeyFree rendszer anélkül teszi lehetővé az autó kinyitását és bezárását, hogy a kulcsot ki kellene vennie a zsebéből vagy táskájából. Ezzel az extrával sok zavaró helyzet elkerülhető, ha tele kézzel érkezik autójához.

Gondmentes autómegosztás MyKey®alkalmazásával

A Ford MyKey® rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, illetve a biztonságiöv-használatra figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer hangereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően aggodalom nélkül átengedheti autóját barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey® kulcsra rámenthetők a kívánt korlátozások. A korlátozás nélküli „admin” kulcsot megtarthatja, és igény esetén abból, valamint a korlátozott kulcsból is tarthat egynél többet.

Gyors jégtelenítés - Quickclear technológia

Az ügyes kis funkció segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra, azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják szélvédőjét, valamint segítenek kiolvasztani az ablaktörlőket is. A rendszer másodpercek alatt jégteleníti a szélvédőt még akkor is, ha a hőmérséklet 0 fok alatt van.

Ford SYNC 2. Speciális, kézhasználat nélküli és érintőképernyős megoldások

A következő generációs Ford SYNC 2 lehetővé teszi a mobiltelefon és az MP3-lejátszó vezeték nélküli csatlakoztatását. A zenelejátszás, a telefonálás, a navigáció és a klíma egyszerű és értelemszerű beszédhang-parancsokkal vagy a 8-hüvelykes érintőképernyővel szabályozható.

Ford Easy-Fuel rendszer téves tankolás elleni védelemmel ellátott funkcióval

Ez a rendszer szinte lehetetlenné teszi a rossz üzemanyag betöltését, mivel a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet bedugni a töltőnyílásba. A Ford Easy-Fuel tanksapka nélküli rendszernek köszönhetően nem kell többé piszkos tanksapkát sem megfognia!

Hifi hangzás

A kilenc hangszórós hangrendszer a Ford SYNC 2 normál tartozéka, amely az autóban mindenütt kivételesen tiszta hangzást biztosít. Az extraként rendelhető Premium rendszerben megtalálható a DAB rádió is, továbbá a rendszer magasabb szintű hallásélményt biztosít, és 12 db Sony hangszórót tartalmaz.

Összehangolt biztonsági rendszerek, melyek a másodperc tört része alatt működésbe lépnek

A speciális Intelligens védelmi rendszer (IPS) egy sor funkciót irányít, ezzel maximális biztonságot nyújt Önnek és utasainak. A Galaxy emellett rendkívül strapabíró karosszériával is rendelkezik, amely elnyeli az ütközés erejét, a modern ülések és biztonsági övek pedig csökkentik a sérülés esélyét egy esetleges baleset esetén.

Összehangolt biztonsági rendszerek, melyek a másodperc tört része alatt működésbe lépnek

A speciális Intelligens védelmi rendszer (IPS) egy sor funkciót irányít, ezzel maximális biztonságot nyújt Önnek és utasainak. A Galaxy emellett rendkívül strapabíró karosszériával is rendelkezik, amely elnyeli az ütközés erejét, a modern ülések és biztonsági övek pedig csökkentik a sérülés esélyét egy esetleges baleset esetén.

Összehangolt biztonsági rendszerek, melyek a másodperc tört része alatt működésbe lépnek

A speciális Intelligens védelmi rendszer (IPS) egy sor funkciót irányít, ezzel maximális biztonságot nyújt Önnek és utasainak. A Galaxy emellett rendkívül strapabíró karosszériával is rendelkezik, amely elnyeli az ütközés erejét, a modern ülések és biztonsági övek pedig csökkentik a sérülés esélyét egy esetleges baleset esetén.

Fényszóróival jobban beláthatók a kanyarok

A Ford Dynamic LED fényszóró pontos és intenzív fényt biztosít, amely automatikusan alkalmazkodik a különféle útviszonyokhoz és vezetési helyzetekhez. A nappali menetfény is ezek közé tartozik. A hagyományos villogó indexlámpát pedig LED-futófényes irányjelző csík váltja fel, amelynek sorban felvillanó fényei jobban látható jelzést adnak. Emellett az Elvakításmentes országúti fényszóró automatikusan beállítja magát úgy, hogy a többi vezetőt ne zavarja. Az új fényszórók az utat is követik, így a kanyarokban is jobb látási viszonyokat eredményeznek.

Egy fejlett rendszer, ami segít a sávjában maradni

A Sávtartó rendszer egy előre néző kamerát használ, hogy a véletlen sávelhagyást észlelje. A sávelhagyásra figyelmeztető funkció ilyenkor a kormánykereket rezegtetve jelez Önnek, valamint egy vizuális értesítést is megjelenít. Ha Ön lassan reagál, vagy nem cselekszik, a Sávtartás-segítő rendszer kormányrásegítéssel és nyomatékkal támogatja Önt, így biztonságosan visszatérhet a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra tervezték (például autópályák), tehát automatikusan kikapcsolódik 43 mph (65 km/h) alatt, de persze manuálisan is kikapcsolható.

Többletteljesítmény vészfékezéshez

A Vészfék-rásegítő rendszer (EBA) segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni a vészhelyzetekben. A rendszert az ESP automatikusan szabályozza. Az ESP érzékeli, milyen erővel nyomja a vezető a féket, és ezt az erőt szükség esetén automatikusan fokozza.

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

A vezetőoldali légzsák mellkasvédelemre optimalizált, a térdlégzsák pedig hozzájárul az alsó végtagok védelméhez. Az első üléshez tartozó medencecsont- és mellkasvédő légzsákok kialakítása hatékonyabb védelmet biztosít, a függönylégzsákok további védelmet nyújtanak mindhárom üléssornak. Az új medencecsont- és mellkasvédő légzsákok a második sor legszélső ülései számára extraként szintén elérhetőek. Ezeknek az üléseknek a biztonsági öv előfeszítői és övterhelés-korlátozói szintén védik az utasokat frontális ütközés esetén, és hatékonyabban lelassítja őket. Ezenkívül az alapfelszereltség részét képező biztonsági öv emlékeztető segítségével mindig tudni fogja, hogy mindenki bekapcsolta-e a biztonsági övét.

Vészhelyzeti asszisztenses Ford SYNC 2

A Ford SYNC 2 fontos funkciója a Ford Vészhelyzeti asszisztens. Ez a potenciálisan életmentő funkció segíti a vészhívás kezdeményezését, és a segélyhívó központot ellátja a jármű helyével kapcsolatos információkkal, az Ön saját nyelvén. Ilyenkor tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. Szintén nagyon fontos, hogy a rendszer a létfontosságú információkat is elküldi, így például a GPS-koordinátákat - még akkor is, amikor Ön nincs eszméleténél.

Tükrök, amelyekből láthatók a holtterek

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán elhelyezett radarérzékelőkkel segíthet a biztonságosabb sávváltásban. Ha a rendszer egy másképp nem látható járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban narancssárga figyelmeztető fényt jelenít meg. A BLIS ezenfelül egy teljesen új technológiával Keresztforgalom-figyelmeztetést is biztosít.

Segít biztonságban tartani a gyermekeket

A második üléssornál megtalálhatók a gyermeküléshez tartozó ISOFIX csatlakozási pontok.

Riasztós védelem

A Thatcham 1. kategóriás, speciális riasztó a jármű bezárásakor automatikusan bekapcsol, és rendkívül erős hangjelzéssel jelez, ha az autóba erővel próbálnak behatolni, ha a járművet felemelik, vagy ha a belső érzékelők az utastérben mozgást érzékelnek.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.