Ford Kuga

Nagytudású, aprólékosan kidolgozott és stílusos - kívül-belül egyaránt. Bemutatkozik a Ford Kuga, a legintelligensebb Ford terepjáró. Az Ford Kuga hatalmas tárolókapacitással és a legújabb technológiai megoldások teljes garmadájával rendelkezik, hogy Ön megvalósíthassa álmait!

Az intelligens összkerékhajtás rendszer azonnal alkalmazkodik a terep- és útviszonyokhoz, az Active City Stop* pedig automatikusan működésbe hozza a fékeket - alacsony sebességgel történő haladásnál -, ha szükséges. Így elkerülheti az ütközést. A Ford SYNC felolvassa az SMS-eket, és lehetővé teszi a zene, a hívások és még sok minden más hangparancsokkal történő vezérlését.

Emellett büszkék vagyunk rá, hogy mi mutathatjuk be elsőként a kéz nélküli működtetésű csomagtérajtót. Használata pofonegyszerű: egyszerűen csak emelje lábát a lökhárító alá, és a hátsó ajtó máris kinyílik/becsukódik! *Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer.

Tökéletes irányíthatóság, a legnehezebb körülmények között is

A Ford Kugát számtalan olyan intelligens technológiai megoldással szereltük fel, melyek könnyebbé és élvezetesebbé teszik a vezetést, akár városban, akár terepen utazik. A Kuga emellett egy sor olyan innovatív funkciót is kínál, melyek tovább növelik vezetője komfortérzetét. A Kuga amellett, hogy sokkal tágasabb, számos praktikus és ötletes tárolórekeszt is kínál. Tudjon meg többet!

Azonnali tapadás váltakozó útviszonyok mellett is

A Kuga intelligens összkerékhajtás rendszere (AWD) azonnal reagál a változó útviszonyokra, és alkalmazkodik azokhoz. Ez pontosan akkora nyomatékot juttat az egyes kerekekhez, amennyi a tökéletes tapadáshoz szükséges. A rendszer csak akkor lép működésbe, amikor arra szükség van, így az egyenletesebb utakon üzemanyagot spórolhat meg.

Szűk a parkolóhely? Hagyja, hogy a Kuga bekormányozza magát!

Az aktív parkolást segítő rendszer az autó hosszánál akár 1 méterrel nagyobb helyre is képes bekormányozni az autót. Önnek egyszerűen csak meg kell nyomnia a gombot, és az innovatív rendszer érzékelői menet közben megkeresik azt a parkolóhelyet, ahova kényelmesen beállhat. Ezután automatikusan bekormányozza az autót, Önnek pedig csak annyi a dolga, hogy használja a pedálokat, miközben figyeli a kijelzőn megjelenő utasításokat és a figyelmeztető hangjelzéseket.

Vészhelyzeti asszisztens

Ha balesetet szenvedne, ez a funkció (mely a SYNC része) az Ön mobiltelefonján keresztül felhívja a helyi segélyhívó szolgálatot és meghatározza a baleset helyszínét a GPS koordináták segítségével. A vészhelyzeti asszisztens nyerte 2012-ben a "Legjobb mobil innováció a gépjárműveknél" díjat.

A beépített navigáció segítségével biztosan eléri célját

Az Kugához egy teljes mértékben integrált műholdas navigációs rendszer is rendelhető DAB fejegységgel, amely valós időben reagál a sebességre és valós időben dolgozza fel a legfrissebb közlekedési információkat, hogy ezáltal még pontosabb érkezési időket és egyéb adatokat biztosítson sofőrje számára. A Ford DAB navigációs rendszerhez 5"-os, nagyfelbontású, multifunkciós kijelző, egy billentyűzetes vezérlőpanel, hat hangszóró és DAB fejegység tartozik. (A digitális műsorszórás Magyarországon nem elérhető).

Könnyebb és biztonságosabb tolatás a tolatókamera segítségével

A tolatókamera minden Ön mögött lévő tárgyat megmutat a központi műszerfalba épített kijelzőn. Így nemcsak jól láthatóvá teszi az autó mögötti teret, hanem a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével még a legkisebb helyekre is könnyedén beállhat. A nagyobb kényelem érdekében a sebességváltó hátramenetbe kapcsolásával a tolatókamera automatikusan aktiválódik.

Adaptive sebességszabályozó rendszer

Akárcsak a normál tempomat, az Adaptive Cruise Control (ACC)* lehetővé teszi a sebesség kiválasztását és megtartását (15 mph és 115 mph között**). Az ACC-t biztonságosabbá teszi, hogy felismeri az előttünk haladó járművet, lassít, és a járműtől az előre beállított távolságot tartja mindaddig, amíg az út ismét szabaddá válik, és ekkor az autó visszatáll a beállított sebességre.
Az ACC emellett Forward Alert* funkcióval is rendelkezik, mely egy olyan monitoring rendszer, ami figyelmeztet, ha véletlenül túl közel kerülne az Ön előtt haladó járműhöz. A Forward Alert nemrég elnyerte az Euro NCAP Advanced díját.

*Csak bizonyos szériák esetén elérhető.
** Ahol ezt a törvények megengedik. Az ACC nem akadályozza meg az álló tárgyakkal való ütközést.

Alacsonyabb fogyasztású szervokormány

A Kuga elektromos szervokormánya* (EPAS) automatikusan igazodik az adott helyzethez. Segítségével a kormány könnyebben forgatható, ami jobb manőverezhetőséget biztosít városban, kis sebességű haladáskor és parkolásnál. Emellett biztonságosabbá teszi a kormányzást nagyobb sebességnél. A rendszerek többségével ellentétben, melyek folyamatosan működésben vannak, az EPAS csak akkor kapcsol be, ha arra szükség van. Ez azt jelenti, hogy a kisebb fogyasztása révén javul az üzemanyag-gazdaságosság is.

Ford SYNC. Modern kihangosító

A Ford SYNC hangvezérlés felolvassa az SMS-eket, továbbá lehetővé teszi a zenelejátszó vezérlését, valamint a hívások indítását és fogadását - mindezt egyszerű hangparancsok segítségével, így Ön minden figyelmét a vezetésre fordíthatja. Amellett, hogy lehetővé teszi a pendrive-ról vagy MP3-lejátszóról történő zenelejátszást, valamint a mobiltelefonról történő zenestreamelést, a SYNC rendszer arra is képes, hogy felismerje a rádióban játszott dal címét és az előadó nevét. Mi több, összeállít egy lejátszási listát az aktuális zeneszámhoz hasonló számokból.

Egyszerű beszállás és kulcs nélküli indítás

A Ford KeyFree rendszer segítségével úgy nyithatja ki vagy zárhatja be autóját hogy a kulcsot nem kell elővennie a zsebéből vagy a táskájából. Amint pedig beült az autóba, többé már egyáltalán nincs szüksége a kulcsra. Egyszerűen nyomja meg a Ford elektromos indítógombot, miközben a kuplungot lenyomva tartja (vagy a fékpedált automataváltós modell esetén), és a motor gombnyomásra beindul.

Az ablaktörlők sebessége az eső intenzitásának megfelelően automatikusan változik

Az esőérzékelő ablaktörlők akkor kapcsolnak be, ha nedvességet érzékelnek a szélvédőn, majd ezt követően automatikusan változtatják a sebességüket, hogy az időjárástól függetlenül mindig jól lásson. Hat érzékenységi szint közül választhat, melyek azt határozzák meg, hogy mennyi nedvesség után kapcsoljanak be az ablaktörlők.

Önvédő, elektromosan állítható tükrök

A parkolások során véletlenszerűen bekövetkező károk elkerülése érdekében a tükrök a motor leállítását követően automatikusan behajlanak, megvédve ezáltal a stílusosan integrált indexlámpákat is. (Opcionális.)

A Quickclear fűtött szélvédő véget vet a kapargatásnak

Egyszerűen nyomja meg a megfelelő gombot, melynek hatására a láthatatlan fűtőszálak gyorsan leolvasztják a jeget vagy a havat, így nincs szükség kapargatásra.

Ford Easy-Fuel rendszer a hibamentes tankolás érdekében

A rendszer segítségével lehetetlen rossz üzemanyagot tankolni autójába, mert a nem megfelelő üzemanyag pisztolya nem illeszkedik a nyílásba. És mivel a Ford Easy-Fuel egy tanksapka nélküli rendszer, sosem kell hozzányúlnia a szennyeződött tanksapkához!

Lenyűgöző teljesítmény a körülményektől függetlenül

A Kuga 1,6 literes EcoBoost motorral, 150 lóerős és hatsebességes manuális vagy 180 lóerős és hatsebességes automata váltós kivitelben is elérhető. Mindkét motor magabiztos teljesítményt nyújt szélsőséges terepeken is. A Ford ECOnetic techológiáknak köszönhetően pedig kevesebb üzemanyagot fogyaszt.

Az intelligens összkerék-meghajtású rendszer minden terepen egyszerűen kezelhető. Ennek eredményeképpen a Kuga a teljesítmény és hatékonyság lenyűgöző kombinációját kínálja. Tudjon meg többet, ismerje meg a Kugát számokban is!

Erős benzinmotor

A Kuga 1,6 literes, 150 lóerős, hatsebességes manuális váltós, valamint 180 lóerős, hatsebességes automata váltós EcoBoost benzinmotorjai kiváló teljesítményt és maximum 240 Nm-es nyomatékot biztosítanak.

Erős dízelmotorok széles választéka

Mindkét dízelmotor nagy teljesítményű. A 2,0 literes 140 lóerős, 320 Nm nyomatékú Duratorq TDCi dízelmotorok a hatsebességes manuális váltóval magabiztos teljesítményt nyújtanak már 2000 rpm fordulatszámon is. A 163 lóerős 2,0 literes dízelmotorral a nehéz terepeken is könnyedén elboldogul mind a manuális, mind az automata váltós kivitellel.

Ford PowerShift sebességváltó: kellemesebb vezetés kevesebb üzemanyaggal

Az automata sebességváltók kényelmét a kézi sebességváltó nyújtotta vezérléssel kombinálva ez a hatsebességes, duplakuplungos automata sebességváltó előre kiválasztja a következő fokozatot, így váltáskor nem veszít dinamikájából A PowerShift villámgyors, zökkenőmentes sebességváltása nem csak egyenletesebbé és kellemesebbé teszi a vezetést, hanem üzemanyagot is megtakarít, és csökkenti a CO2-kibocsátást a szokványos automata váltókhoz képest. Ez a legújabb technológia korrigálja, ha véletlenül rossz sebességbe vált. Előzésnél például visszavehet egy sebességet, hogy gyorsabban és biztonságosabban előzhessen.

Akár 10%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszthat az Auto-Start-Stop rendszer segítségével

Amikor a piros lámpánál vagy forgalmi dugóban várakozik, a motor automatikusan leáll (miközben az olyan alapfunkciók, mint a légkondicionálás és rádió továbbra is működnek). Amikor készen áll az indulásra, a motor automatikusan újraindul. Ideális városi vezetéshez, mivel akár 10%-kal képes csökkenteni üzemanyag-fogyasztást. Benzinmotoron alapfelszereltség, dízelmotoron nem elérhető.

Váltásra figyelmeztető fényjelzés az üzemanyag-takarékos váltásért

A műszerfalon felgyullad egy lámpa, amely azt jelzi, hogy mikor kell sebességet váltani a maximális üzemanyag-takarékosság érdekében. Így egyszerűen hatékonyabbá és gazdaságosabbá tehető az autózás.

Az azonnali tapadásért a terep változásakor

A Kuga intelligens összekerék-meghajtás (AWD) rendszere azonnal reagál a terep változásaira. Pontosan a megfelelő mennyiségű nyomatékot biztosítja az egyes kerekeknek ott, ahol a legnagyobb tapadásra van szükség. Mivel a rendszer csak szükség esetén aktiválódik, kevésbé nehéz terep esetén üzemanyagot takaríthat meg. Ha nyomon szeretné követni, hogy a kerekek hogyan teljesítenek az út folyamán, az AWD információs kijelzője egy oszlopgrafikonon folyamatosan megjeleníti, hogy az egyes kerekekre mekkora

Nyomatékelosztó rendszer a jobb tapadásért

A nyomatékelosztó rendszer másodpercenként 100 alkalommal reagál az útfelületre (ez 33-szor gyorsabb, mint egy szempillantás). Ezt az információt felhasználva folyamatosan kiegyensúlyozza az első kerekekre jutó nyomatékot és fékerőt. Ekképpen maximalizálható a tapadás, és jobbá tehető a kormányzás, egyszerűbbé téve az éles kanyarok bevételét és az egyenetlen úton való haladást. A modern nyomatékelosztó rendszer alapfelszereltség az összekerékhajtású Kuga modelleken.

Biztosabb tapadás a kanyarokban is

A Kuga továbbfejlesztett, dinamikus kanyarodást segítő rendszere (eDDC) az ellenkormányzás csökkentése és a jármű jobb irányíthatósága érdekében pontosan szabályozza a tengelyek közötti nyomatékeloszlást. Így az autó még dinamikusabbá és könnyebben irányíthatóvá válik. Ha kanyarban gyorsít, az eDDC lefékezi a belső első kereket, és szükség esetén a hátsó kereket is, hogy nagyobb nyomaték kerüljön a külső kerekekre, és ezáltal javuljon a tapadás.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.