Ford Mustang

Az új Ford Mustang személyre szabott teljesítményt és felszereltséget kínál. A várva várt nap elérkezett, először végre Európában és Magyarországon is rendelhető a Ford Mustang. Lehet Fastback vagy Convertible, illetve 2,3 literes EcoBoost vagy 5,0 literes V8 Mustang az álma, végre eljött az idő, hogy valóra váltsa.

Az új Ford Mustang személyre szabott teljesítményt és felszereltséget kínál. Lehet Fastback vagy Convertible, illetve 2,3 literes EcoBoost vagy 5,0 literes V8 Mustang az álma, végre eljött az idő, hogy valóra váltsa.

A vadonatúj Ford Mustang már megrendelhető. Az autó forgalmazását kizárólag a Ford Store márkakereskedések végzik. A Ford Store egy új koncepció a Ford márka életében, melynek fő ismertetőjegyei a prémium környezet, szolgáltatás és olyan modellek forgalmazása, mint a Ford Mustang, vagy a luxus felszereltségű Vignale sorozat. A Ford Petrányi egyike azon kevés kereskedéseknek, amely a Ford Store jogot érvényesítheti és így természetesen az elsők között forgalmazza a Ford Mustangot

Az új Mustang Fastback és Convertible kivitelben egyaránt stílusos, egyedi, és az utolsó részletig precízen kidolgozott. A speciális orrtól az egyedi hátsó lámpákig minden intelligens, a maximális vezetési élmény elérésére készült.

A pilótafülkéhez hasonló beltérben minden vezérlőszerv értelemszerűen kézre esik, és az analóg mérőórák számjegyes visszajelzést biztosítanak. A tökéletesen kiegyensúlyozott kormányt megragadva a jármű életre kel a vezető kezében.

A legújabb kézhasználat nélküli technológia

A Ford SYNC 2 hangvezérléssel és érintőképernyővel a meglévő szórakoztató és információs rendszert a választható 8 hüvelykes, színes érintőképernyővel egy lépéssel tovább fejleszti. Ez a nagy felbontású kijelző olyan alapvető funkciók értelemszerű irányítását teszi lehetővé, mint a telefon, a hangtechnika, a légkondicionáló és az opcionálisan választható hanggal vagy érintéssel kezelhető navigáció.

Egy nagyszerű hangrendszer

390 W-os Shaker Pro hangrendszer, benne DAB+ rádió, AM/FM sztereórendszer és egybeépített CD/MP3-lejátszó. A tizenkét hangszóró – egyikük a csomagtérbe épített nyolchüvelykes mélynyomó – együtt kristálytiszta, tetszőleges erősségű hangot biztosít.

Szélsőséges körülmények között is magabiztos vezetés

Elektronikus menetstabilizáló (ESP) a jármű jobb vezérelhetőségét és nagyobb biztonságát kínáló különféle műszaki megoldásokkal. Az érzékelők például folyamatosan mérik az egyes kerekek sebességét, az autó elmozdulásának szögét és irányát, valamint a kormányzási szöget. Ha például egy akadály elkerülése érdekében hirtelen balra vagy jobbra fordítja a kormányt, az ESP pontosan eloszthatja a fékerőt a kerekek között és a motorteljesítményt is csökkentheti. Ez segíti a kanyarokban az alulkormányzást és a túlkormányzást,és stabilabbá, könnyebben kezelhetővé teszi a járművet. Az ESP és a kipörgésgátló nedves vagy jeges úton segít a kerék kipörgésének elkerülésében is.

A vezetés öröme

Az alapjaiban merev karosszériaváz és alvázkeret mellett a gondosan beállított elülső és több lengőkaros hátsó felfüggesztés biztosít pontos kerékvezérlést, érzékeny kormány-visszacsatolást és egyedülálló vezetési kényelmet.

Manőverezés és közlekedés erőfeszítések nélkül

A nagy teljesítmény mellett nem marad el a pontos kezelhetőség és az érzékeny kormányozhatóság sem. Intelligens műszaki megoldások teszik még élvezetesebbé a volánnál töltött időt. Az elektromos szervokormány (EPAS) parkoláskor nagyobb rásegítést, autópályán haladva pedig kisebb rásegítést és precízebb irányítást biztosít. A folyamatos üzemű, állandóan fogyasztó, hagyományos szervokormányokkal szemben az EPAS csak szükség esetén kapcsol be, ezzel lehetővé téve a nagyobb üzemanyag-takarékosságot. Ez a speciális rendszer képes kompenzálni az útkanyarulat és oldalszél miatti kisodródást is, valamint a kormány nagy sebességnél esetleg fellépő kiegyensúlyozatlanságát.

2,3 literes EcoBoost motor

A Nemzetközi Év Motorja díjat elnyert család részeként a 2,3 literes EcoBoost motorok forradalmi műszaki megoldása tartalmazza a közvetlen befecskendezést, az ikerfüggetlen, variálható vezérműtengelyi időzítést és a turbófeltöltést. Az eredmény: 317 LE mellett 434 Nm nyomaték, meglepő üzemanyag-hatékonyság, valamint alacsony 190g/km CO2-kibocsátás.

5,0 literes V8 motor

Az izmos, 5,0 literes V8 motoros változat még nagyobb teljesítményű: 421 LE mellett 524 Nm a nyomaték. Gyorsításkor érzi, hogy a teljesítmény akadálytalanul növelhető látszólag akármeddig. Egyúttal tapasztalható a csak erre a nagy erejű motorra jellemző, mélyről jövő motorhang.

Komoly fékerő

A külön erre a célra tervezett, nagy teljesítményű fékrendszer négydugattyús féknyerget, léghűtéses tárcsákat, blokkolásgátlót (ABS), vészfékrásegítőt (EBA) és elektronikus fékelőfeltöltőt tartalmaz. A GT teljesítménycsomag komoly fékereje: a 6 dugattyús Brembo™ elülső féknyergek 15 hüvelykes, léghűtéses forgórészekre kulcsolódnak rá.

Erős alapokra épült

Az új Mustang karosszériaváza a lehető legmerevebbre készült. A karosszéria ennek megfelelően nagyon pontosan vezérelhető, és ütközéskor hatékonyabban képes elnyelni az energiát. Az oldaltető kialakítása a szerkezeti erősséget és az oldalsó ütközés elleni védelmet is fokozza. Emellett a teljes oldala lézerrel hegesztett.

Védelem minden irányból

A fejlett biztonsági rendszerben megtalálható a mellkasvédelemre optimalizált, kétlépcsős vezetőoldali légzsák, a kétlépcsős utasoldali légzsák, valamint a vezetőoldali térdlégzsák is. További újítás a Ford találmánya, az aktív kesztyűtartó. Ezzel a megoldással a kesztyűtartó ajtaja légzsákká nyílik szét, így segítve az elülső utas lábának védelmét. A kisebb utasokat védelmező ISOFIX gyermeküléshez szükséges szerelvények mindkét hátsó ülésen megtalálhatók.

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A blokkolásgátló rendszer (ABS) és az elektronikus fékerőelosztó rendszer (EBD) gondoskodik arról, hogy a fékezés még hatékonyabb legyen. Emellett az új Mustang vészfékrásegítője (EBA) vészhelyzetben elősegíti a hatékonyabb fékezést. Ez a rendszer úgy működik, hogy érzékeli, hogy mennyire nyomta le a fékpedált, és ha úgy találja, hogy nem eléggé, akkor automatikusan növeli a fékerőt.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.