Ford Tourneo Connect

Ne mondjon le a kényelemről és a technológiai újdonságokról akkor se, ha praktikus és sokoldalú járműre vágyik! Ne engedjen a teljesítmény iránti igényeiből csak azért, mert üzemanyag-takarékos járművet keres! A stílust se adja fel, hogy egy praktikus járművet kapjon! Az új Tourneo Connecttel ezt mind megkaphatja.

A valóságban jöhet jó és rossz is. Vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Vele jár az ajtók több ezerszeri becsukása ás kinyitása, üldögélés a dugóban, aztán a szabad út élvezete. Laboratóriumban és valós körülmények között is a végletekig teszteltük: az új Ford Tourneo Connect minddel megbirkózik.

Stílusos praktikusság

A Tourneo Connect zseniálisan ötvözi a stílust a sokoldalúsággal. Rugalmasan állítható ülések és tágas csomagtér, mindez egy letisztult külsejű járműben. Áramvonalas kialakítás, sötétített oldalsó ablakok és ajtóablakok beépített jelzőkészülékekkel – ezek határozzák meg ennek a luxuskivitelű személyszállítónak a külsejét és a hangulatát. A minőségi kivitelezés és a részletekre való odafigyelés, továbbá a kiváló minőségű és tartós anyagok felhasználása a Tourneo Connectet megnyerővé, ugyanakkor könnyen karbantarthatóvá teszi.

Öt vagy hét ülés legyen? Ezt Ön döntheti el!

Akár az 5-üléses Tourneo Connectre, akár a nagyobb, 7-üléses Grand Tourneo Connectre esik a választása, biztos lehet abban, hogy minden utas és csomag számára bőséges hely áll majd a rendelkezésére. Az üléseket mindkét modell esetén úgy alakítottuk ki, hogy mind az utasok, mind pedig a sofőr teljes kényelemben utazhassanak. A rendkívül rugalmasan állítható ülésrendszer pedig csak tovább növeli a jármű sokoldalúságát.

Zseniális tárolási megoldások

A Tourneo Connectet úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legnagyobb csomagteret biztosítsa. A jármű számos tárolóhellyel rendelkezik, beleértve a műszerfal sofőr- és anyósülés felőli tárolórekeszeit, az első ajtókba helyezett 1,5 literes rekeszeket, a padlózatba épített tartókat és a repülőgépeken megszokott fej feletti tárolókat.

Kristálytiszta hangzás

A Tourneo Connectbe szerelt hangszórókat úgy helyezték el, hogy a legkiválóbb hangminőséget nyújtsa az utasok számára. Ha CD-lejátszót és modern Sony DAB rádió/CD-lejátszót rendel járművébe, akkor autójában úgy hallgathatja zenéit, hogy közben információk jelennek meg az éppen lejátszott zeneszámról, de akár aktuális híreket is megjeleníti, ha szeretné. A járművön belüli szórakoztató rendszer a Ford SYNC-kel együtt is kapható.

Ford SYNC továbbfejlesztett kihangosító rendszer

A Ford SYNC-nek köszönhetően egyszerű, közvetlen hangparancsok segítségével állíthatja be zenéit, és fogadhat hívásokat a mobiltelefonján. USB-meghajtóján vagy MP3/iPod®-lejátszóján tárolt zeneszámokat is vezérelheti hangparancsokkal, vagy a Bluetooth®-szal kompatibilis mobiltelefonról adatkapcsolattal történő zenehallgatást is kezdeményezhet. A rendszer a beérkező szöveges üzeneteit is hangosan felolvassa.

Könnyebb, biztonságosabb tolatás

Legyen szó terelőoszlopokról, kerékpárokról, alacsony falszakaszokról, a tolatókamera a központi műszerfalban vagy a visszapillantó tükörben jeleníti meg a jármű mögötti tér képét. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat. A kamera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe kapcsol.

Hozza ki a legtöbbet a motorjából

A forradalmian új, 1.0 literes, 3-hengeres EcoBoost benzinmotor a hagyományos 1,6 literes motoroktól (100 LE) elvárható teljesítményt nyújtja úgy, hogy mellette jobb, akár 6 l/100km-nek megfelelő üzemanyag-fogyasztást és alacsony, mindössze 143 g/km széndioxid-kibocsátást biztosít.

Nagyteljesítményű dízeltechnológia

A korszerű 1,6 literes Duratorq dízelmotor család négy változatban kapható, 75 és 115 közötti lóerővel, és 5- vagy 6-sebességes váltóval, az Ön választásától függően. Az ilyen nagy teljesítményű motoroktól meglepő módon rendkívül kedvező, akár 4,4 l/100km-nek megfelelő üzemanyag-takarékosságot, valamint akár 116 g/km széndioxid-kibocsátást nyújt.

Fogyasszon kevesebb üzemanyagot

Üzemanyag-takarékos ECOnetic technológiák, köztük az Auto-Start-Stop: ez a korszerű rendszer automatikusan leállítja a motort, amikor a jelzőlámpánál megáll, vagy a dugóban várakozik, mindeközben az olyan alapvető fontosságú funkciók, mint a légkondicionáló és a rádió továbbra is működtethetők. Az Auto-Start-Stop segítségével akár 10 %-al csökkentheti üzemanyag-fogyasztását.

Az intelligens információs rendszer elősegíti a hatékonyabb vezetést

Az innovatív Ford Eco Mode rendszer folyamatosan figyeli, hogy vezetési stílusa milyen hatással van a fogyasztásra. A rendszer analizálja a sebességet, a váltásokat, a fékezést és gázadást, plusz a rövid és hosszú utak számát. Az intelligens szoftver ezután tanácsokkal szolgál azt illetően, hogy miként csökkentheti a fogyasztást.

A Tourneo Connectet pontosan ezért számtalan olyan funkcióval látták el, amelyeket az utasok védelmét és a balesetek megelőzését szolgálják. E funkciók közül kettő már elnyerte az Euro NCAP Advanced díjat a biztonságtechnológiában elért újításért.

A biztonsági jellemzők széles skálája az alábbiakat foglalja magában:

  • A passzív lopásvédelmi rendszer (PATS) zárolja a motort, miután a kulcsot eltávolította a gyújtáskapcsolóból, és a motort csak akkor indítja el, ha felismeri az egyedi kóddal ellátott kulcsot.
  • A 30 méteres hatótávolsággal rendelkező távoli zárórendszer, amely két csatornával ellátott jeladót foglal magában, így szinte lehetetlenné teszi a potenciális autótolvajok számára a kulcs jelének beolvasását
  • A lopásgátlóval ellátott ajtókilincseket úgy alakították ki, hogy megakadályozza a zárak fúrással vagy csiszolással való tönkretételét.
  • Automatikus visszazárás: a távoli kulccsal történő kinyitást követően valamennyi ajtó 45 másodpercen belül visszazár, ha az ajtót nem nyitották ki.
  • A szabványos riasztórendszer akkor lép működésbe, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt fizikai erővel nyitják fel. Az 1. Thatcham kategóriás riasztórendszert akkumulátoros biztonsági tápellátással szerelték fel, és feladata az ajtók és motorháztető megfigyelése, illetve a jármű belsejében a mozgás észlelése.
  • Látható alvázszám (VIN)

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.