Ford KA+

Elég kicsi ahhoz, hogy szűk helyeken is könnyedén parkolhass vele, viszont elég nagy ahhoz, hogy négyen is kényelmesen elférjenek benne – ráadásul üzemanyag-takarékosságával pénzt is spórol neked.

Jut hely mindenkinek

A KA+ kompakt városi autó létére meglepően tágas. A hátsó ülések elég szélesek ahhoz, hogy három személy is jól elférjen. De jó hírünk van a magasabb embereknek is: a tágas lábtérnek köszönhetően ugyanis, végre ők is maradéktalanul élvezhetik az utazást.

Minden csepp üzemanyag számít

A KA+ egy energikus és gyors reagálású, 1,2 literes Ti-VCT benzinmotorral érhető el, választható 85 LE teljesítménnyel. Biztosan élvezni fogja a kiváló üzemanyag-takarékosságnak köszönhető alacsony üzemeltetési költségeket, hiszen a fogyasztása akár 4,9 (4,7*) liter/100 km is lehet.

*110g-os, alacsony CO2-kibocsátású verzió

Gyorsan reagál és gazdaságosan működik

A KA+ modelleket úgy terveztük, hogy a sofőrjét és az utasokat minél gazdaságosabb üzemanyagfelhasználás mellett szállítsa. Az 1,2 literes Ti-VCT benzinmotor gyors reakcióidejű, fürge és üzemanyag-takarékos. Hiszen minden csepp számít.

Az új motor jól bánik az üzemanyaggal

A KA+ erejéről egy agilis, gazdaságos, négyhengeres, 1,2 literes Ti-VCT benzinmotor gondoskodik. 85 LE teljesítménnyel választható, és ötsebességes manuális sebességváltóval érkezik. Kiváló az üzemanyag takarékossága, és a szén-dioxid kibocsátása is alacsony, akár 110 g/km.

Spóroljon minden sebességváltáskor!

A KA+ Sebességváltásra figyelmeztető lámpája a műszerfalon jelzi, mikor jön el a tökéletes pillanat a sebességváltásra. Ennek eredménye az alacsonyabb motorfordulatszám, a jobb üzemanyag-hatékonyság, így Ön messzebbre utazhat, kevesebbért.

Ford SYNC Hangvezérléssel

A Ford SYNC rendszer lehetővé teszi a zenelejátszás hangparancsokkal történő vezérlését, és ugyanígy kezelheti a bejövő hívásait is. Amellett, hogy felolvassa a szöveges üzeneteket, és lejátssza a zenéket az USB adatgordozóról, képes Bluetooth®-on keresztül kapcsolódni a mobiltelefonhoz is, így a készüléken lévő zenéket is meghallgathatja. Az AppLink segítségével pedig népszerű Android- és iOS-alkalmazásokat vezérelhet a hangjával. Szinte olyan, mintha saját személyi asszisztens lenne Ön mellett, még akkor is, ha egyedül utazik az autóban.

*A Bluetooth® kereskedelmi név és emblémái a Bluetooth SIG Inc. birtokában állnak. Az ilyen védjegyek bármilyen, a Ford Motor Company Limited általi használata engedéllyel történik. Minden egyéb védjegy, illetve kereskedelmi név az adott tulajdonosok birtokában van.

A hangvezérlés funkció jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

Okos tárhely okostelefonoknak

A MyFord Dokkoló egy jól átgondolt megoldás arra, hogy biztonságosan tárolja az okostelefonját, MP3-lejátszóját vagy navigációs eszközét. Így Ön jól láthatja anélkül, hogy elvonná a figyelmét az útról. A dokkoló a középkonzol tetején található, és megfelelő pozícióban tartja a készülékét.

Legjobb zenék az utazáshoz

A KA+ jelenleg kétféle hangrendszerrel választható. Az alapfelszereltségként kapható rendszer a Ford stereo rádiót és az okostelefonról való zenehallgatáshoz USB-csatlakozót, emellett biztonságos dokkolót és Bluetooth-csatlakozást tartalmaz.

Az opcionális Ford SYNC rendszer lehetővé teszi, hogy ön mindent irányítson csupán a hangja használatával, vagy a kormányon lévő kapcsolók segítségével. Az AppLink lehetővé teszi, hogy a népszerű Android és iOS alatti alkalmazásokat is a hangjával vezérelje: hangoskönyveket hallgathat, élvezheti a legújabb gólokat a goals.com oldalról, közeli rendezvényeket kereshet, vagy meghallgathatja kedvenc zeneszámait a Spotify-ról. A DAB rádió felárral választható egy csomag részeként.

Tökéletes hőmérséklet

Az Automata légkondicionálóval beállíthatja a legkellemesebb hőmérsékletet, és a KA+ gondoskodik annak fenntartásáról is. Se nem hideg. Se nem meleg. Pont kellemes - mindig.

Extra kényelem fűtött ülésekkel

Függetlenül attól, hogy milyen idő van kint, a KA+ mindig gondoskodik a kényelemről. A választható fűtött első ülések sokkal kellemesebbé teszik a vezetést a hidegebb hónapokban.

Elektromosan behajtható tükrök

A véletlen balesetek elkerülése érdekében a feláras extraként kapható külső visszapillantó tükrök automatikusan behajlanak, amikor az autót lezárja (vagy amikor megnyomja a gombot).

Ford Easy-Fuel rendszer a nyugodt tankolásért

Ez a hasznos megoldás szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, mert a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet a töltőnyílásba helyezni. És mivel a Ford Easy-Fuel egy tanksapka nélküli rendszer, nem kell többé piszkos tanksapkát sem megfognia.

Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztenssel

Amennyiben olyan balesetet szenvedne, amelynek során egy légzsák kinyílik, vagy az üzemanyag-szivattyú kikapcsol, a rendszer a csatlakoztatott mobiltelefonján keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. Ilyenkor tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. Ami szintén nagyon fontos: a rendszer a létfontosságú információkat is elküldi, például a GPS-koordinátákat – még akkor is, ha esetleg Ön nincs eszméleténél.*

* A Ford Vészhelyzeti asszisztens a SYNC olyan innovatív funkciója, amely Bluetooth®-kapcsolódású és csatlakoztatott mobiltelefon segítségével segít, hogy a járműben tartózkodók a légzsákok kinyílásával vagy az üzemanyag-szivattyú lezárásával járó baleset után közvetlen helyi segélyhívást kezdeményezhessenek. A funkció több mint 40 európai országban és régióban üzemel.

Teljes körű védelem

Az ütközéselnyelő karosszéria mellett számos légzsák védi az autó utasait. A két első légzsák mellett derékvédelemmel ellátott oldallégzsákokkal és fejvédelemmel ellátott függönylégzsákokkal is rendelkezik.

Adja kölcsön nyugodtan, a MyKey® vigyáz rá!

A MyKey segítségével testreszabhatók az autó beállításai, hogy azok a különféle sofőröknek megfeleljenek. Így ha kölcsön is adja, meghatározhatja a maximális haladási sebességet, beállíthatja a biztonságiöv-emlékeztetőt, akár még a hangrendszer maximális hangerejét is megadhatja. Ez az innovatív műszaki megoldás a vezető és utasa számára biztonságot, a tulajdonos számára nyugalmat jelent.

Időben figyelmeztet a leeresztő kerekekre

Ha útközben az egyik kerék elkezdene veszíteni a nyomásából, akkor a Keréknyomás figyelő rendszer (TPMS) a műszerfalon megjelenő ikonnal azonnal figyelmezteti Önt. Így biztonságosan megállhat, ellenőrizheti a keréknyomást és kijavíthatja az esetleges hibákat.

Vészfékezésre figyelmeztetés

Amennyiben vészfékeznie kellene, automatikusan bekapcsol a figyelmeztető jelzés, és felvillannak a féklámpák. E kettő kombinációja figyelmezteti az Ön mögött haladókat a veszélyes szituációra.

Intelligens biztonsági rendszerek

A KA+ elektronikus ajtózárral és Thatcham-minősítésű 3-csillagos biztonsági rendszerrel rendelkezik. Része a területérzékelős riasztó és a kettős központizárrendszer. A kettős központizár gondoskodik arról, hogy az autó belülről se legyen nyitható, még akkor sem, ha valaki betört oldalablakon keresztül próbálná meg kinyitni. A KA+ biztonságáról a távirányítású központizár és a választható riasztóberendezés gondoskodik.

Ne veszítse el az uralmat a jármű felett

Az Elektronikus menetstabilizáló (ESC) folyamatosan figyeli az autó haladását, érzékeli, ha az letér a haladási pályáról vagy megcsúszik. Ekkor automatikusan segít javítani az autó stabilitását. A rendszer célja, hogy Ön ne veszítse el az uralmat a jármű felett, és az ABS rendszerrel kombinálva segítsen megelőzni a baleseteket.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.