Új Ford Kuga

Intelligens terepjárónk fejlett technológiáinak – például az Intelligens összkerékhajtás rendszernek és a kézhasználat nélküli csomagtérajtó-működtetésnek – köszönhetően mindig magabiztosan vezethet.

Az új Kuga végtelen lehetőségeket rejt. Modern SYNC 3 rendszere a közelben zajló rendezvények és a környék éttermeinek jelzésével mindig új élményekre hívogat. Röpítse kíváncsisága bárhová, a Kugával kényelmesen célba ér. A 1,5 literes EcoBoost benzinmotor egyszerre nyújt nagy teljesítményt, egyenletesen gyors reakcióidőt, valamint kiváló üzemanyag-hatékonyságot és alacsony károsanyag-kibocsátást. Az Intelligens összkerékhajtás rendszernek és az Aktív ki-/beparkolást segítő automatikának köszönhetően, az új Kugát vezetni mindig hatalmas élmény.

Nyugodtan bízza rá magát: SYNC 3

Hangvezérléses rendszerünk eddigi legmodernebb változata a SYNC 3. A továbbfejlesztett hangparancsoknak és a számtalan új funkciónak köszönhetően a rendszer gyorsabb és egyszerűbben használható lett. Az új kezelőfelület nagyobb gombjai is megkönnyítik a kezelhetőséget sőt, a 8-hüvelykes érintőképernyőn ezentúl az okostelefonokon és táblagépeken megszokott ujjmozdulatokkal is navigálhat. A SYNC 3 rendszer az AppLink segítségével csatlakoztatható az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokhoz, így az érintőképernyőn az okostelefonról érkező adatok is megjeleníthetők.

Figyelem! A teljes SYNC 3 okostelefonos integráció csak az iPhone 5 / Android 5.0 (Lollipop) vagy frissebb operációs rendszerrel rendelkező készülékeken működik. Néhány SYNC 3 funkció működéséhez adatkapcsolat szükséges, ezért adaforgalmi díj merülhet fel. Kérjük, látogassa meg a hivatalos Apple CarPlay vagy Android Auto honlapokat a legfrissebb információkért, és ugyanott találhatja meg azt is, hogy elérhetőek-e az Ön régiójában.
A hangvezérlés funkció jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

Végtelenül egyszerű parkolni

A továbbfejlesztett Aktív ki-/beparkolást segítő automatika a legkorszerűbb funkciókkal rendelkezik. Ultrahangos érzékelői megállapítják, hogy a Kuga befér-e a parkolóhelyre. Ha igen, a rendszer biztonságosan bekormányoz a párhuzamos vagy merőleges helyre, miközben a sofőrnek csak a sebességváltót és a pedálokat kell kezelnie. Később a rendszer a parkolóhely elhagyásakor is képes önállóan kikormányozni az autót.

Biztonságosabb városi vezetés

A városi utcákon lassan haladó, akadozó forgalomban rengeteg baleset történik. Az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer képes mérsékelni ennek következményeit, illetve akár elkerülhetővé is teszi az ütközéseket. A rendszer 50 km/h alatti sebesség esetén az elől haladó jármű hirtelen lassulását észlelve automatikusan működésbe hozza a fékeket.

Intelligensebb az átlagos összkerékhajtásnál

Az Intelligens összkerékhajtás rendszer folyamatosan figyeli az utazás körülményeit. A rendszer ennek során felméri a tapadás, a kanyarodási egyensúly és a reagálóképesség szükséges mértékét, és ennek megfelelően szabályozza a jármű futóműveit. Attól függően, hogy az út nedves, száraz vagy jeges, szükség szerint erőteljesebb meghajtást továbbít az első vagy hátsó tengelyre, így segítve az irányíthatóság fenntartását. Alacsony sebességnél a rendszer kipörgésgátlóként működik. Ha például az elülső kerekek alatt jeges az út, de a hátsó kerekek alatt nem, akkor ennek megfelelően fokozza a hátsó kerekekre jutó nyomatékot. Mivel a rendszer csak szükség esetén kapcsol be, normál körülmények között takarékoskodik az üzemanyaggal.

Gazdaságos erő

Az új Ford Kuga meghajtásáról az új 1,5 literes EcoBoost benzinmotor gondoskodik. Ez a korábbi 1,6 literesnél is kisebb, de erősebb és gazdaságosabb motor tovább csökkenti a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. A vadonatúj műszaki megoldások között megtalálható a közvetlen üzemanyag-befecskendezés, a turbófeltöltés és az ikerfüggetlen, variálható vezérműtengelyi időzítés. Ezek segítik a motor agilis és egyenletes működését, hogy a vezetés még kellemesebb élmény legyen az Ön számára.

Visszahajtható vonóhorog

Más járművek fix vonóhorgával ellentétben az új Kuga elektromosan nyitható vonóhorga biztonságosan a hátsó lökhárító mögé hajlik, amikor nincs használatban – így a csomagtartóba rakodásakor biztosan nem sérül meg a lábunk.

Sebességváltó egyenesen a versenypályáról

A versenyautók ihlette megoldás a sofőr keze alá helyezi a váltót, kényelmessé téve a sebességváltást. A Kuga mindkét automata váltójához elérhetők a sebességváltó karok, melyek a manuális sebességváltás lehetőségével fokozzák a vezetési élményt. Mivel ez a sebességváltó a kormánykeréken található, kanyarodás közben is egyszerű váltani.

 

Kézhasználat nélküli csomagtérajtó

A Ford Kézhasználat nélküli csomagtérajtója megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend, különösen az aktív életet élők között. Lehet, hogy a keze tele van, de ha a KeyFree kulcshelyettesítőt magánál tartja, akkor a rendszer észleli a közelségét, és a csomagtérajtó nyitásához elég a lábát elhúznia a hátsó lökhárító alatt. A csomagtérajtó működtethető a Kuga belsejében elhelyezett gombokkal is – ilyenkor az ajtó felnyílása bármikor leállítható.

Kanyarkövető fényszórók

A korszerű Bi-Xenon fényszórók dinamikusan elforduló fénye alkalmazkodik az út körülményeihez. Amellett, hogy a kormánymozdulatokat követő fényszóró a kanyarokban messzebbre világít, a rendszer a fénysugarat a vezetési szituációnak megfelelően automatikusan szabályozza. A nyolc különféle beállítás között a lakott területre, az autópályára, az országútra és a belvárosra megfelelő fény egyaránt megtalálható. A fényszórók alatt kaptak helyet a nappali LED fénykoszorúk, amelyek nappali fényviszonyoknál segítik a láthatóságot.

Nyomógombos kézifék

Az elavult, hagyományos kézifékkart új, intelligens, elektronikus rögzítőfék váltja fel. Mostantól a rögzítőféket biztonságosan behúzhatja a középkonzoli gombbal. Ez a fejlesztés nemcsak a belső teret növeli, hanem még a karbantartást is egyszerűsíti, hiszen a rögzítőféket így ritkábban kell beállítani.

Segítség a tolatásnál

A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer egy vadonatúj műszaki megoldás, melynek célja, hogy biztonságosabban tolathassunk ki a parkolóhelyről. A rendszer érzékeli, ha jármű közeledik, és hangjelzéssel figyelmeztet, valamint a megfelelő oldali visszapillantó tükörben fényjelzést is használ.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.