Választható fertőtlenítési módok

Ózonos fertőtlenítés vagy fertőtlenítő spray

 • Ózonos fertőtlenítés ikon

  Ózonos fertőtlenítés

  Bruttó 5.990 Ft-ért

  Az ózongenerátoros fertőtlenítés teljesen veszély- és vegyszermentes fertőtlenítést biztosít, alkalmas higiéniai kezelésként, allergiamentesítésre, szagtalanításra. Az ózonos fertőtlenítés mindhárom kereskedésünkben, kizárólag szervizelés során rendelhető meg.

 • Fertőtlenítő spray ikon

  Fertőtlenítő spray

  Bruttó 3.990 Ft-ért

  A fertőtlenítéshez használt termék a Loctite SF7080 spray, mely hatékony a szennyezett felületeken található gombákkal, vírusokkal és baktériumokkal szemben. A fertőtlenítő spray mindhárom kereskedésünkben, szervizelés során és önállóan is megrendelhető.

Az ózonos fertőtlenítésről

Mi az az ózon?

Az ózon egy nagyon erős oxidáló tulajdonságokkal rendelkező anyagtípus, egyik legfőbb erénye a szuper erős fertőtlenítő tulajdonságában rejlik. A klórral összehasonlítva akár 5000-szer effektívebb sterilizáló tulajdonságokkal rendelkezik, mint jól ismert társa. Az orvosi műtétek során is ózonos fertőtlenítéssel oldják meg a sterilitást. Mikroorganizmusokkal való találkozásakor, legyen szó baktériumokról, vírusokról, penészről vagy gombafajtákról, gyorsan és hatékonyan veszi fel velük a harcot. Ez a legtöbb esetben oly módon történik, hogy az ózon csapadék formátumban oxidálja a fertőző anyagokat, ezáltal válnak azok könnyen eltávolíthatóvá. A folyamat eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a fent említett vírusok, baktériumok, etc. nem válnak rezisztenssé a fertőtlenítés során, amely a jól ismert vegyszerek esetén sajnos nem áll fenn, így az ezeknek egy nagy hátránya például az ózonnal szemben.

Miért érdemes ózonnal fertőtleníteni?

Az autó szellőzőrendszere a mikroorganizmusok szempontjából egy potenciális veszélyforrás. A klímaberendezés nehezen hozzáférhető részeiben könnyedén telepednek meg a gombák, baktériumok a számukra ideális nedves és sötét részeken. Az autó ventilátor része ezeket az anyagokat a levegőben keringteti. A nyálkahártyával érintkezve ezek különféle légúti panaszokat, allergiát, irritáltságot okozhatnak. Az idősek és a csecsemők, gyerekek – kevésbé ellenálló immunrendszerük miatt – potenciálisan jobban ki vannak téve ennek a veszélynek.

Mennyi időt vesz igénybe a szolgáltatás?

Az eljárás nagyon gyors, körülbelül 20 perig tart. Ezalatt az autó ajtajai és ablakai csukott állapotban vannak és a belső légkeveréses rendszer, klíma berendezés pedig bekapcsolva. Ez alatt a kocsiba helyezett ózongenerátor folyamatosan állítja elő a fertőtlenítő hatású anyagot. Az eljárás végeztével kivesszük az utastérből az eszközt és nyitott ablakok mellett hagyjuk a gáz eltávozását, amelyből oxigén lesz. Körülbelül 10-15 perc szellőztetés után vége is a folyamatnak, melynek eredménye a tiszta, vírusoktól és baktériumoktól mentes autó. A láthatatlan gondok mellett olyan problémák is megoldódnak, mint a cigaretta vagy egyéb égési füst, illetve a kisállat okozta szagok. Az ózontechnológia nyomán valódi tisztaságot kaphatunk.

Ford kuga belső utastere

Megjegyzések

A spray-s fertőtlenítéshez használt termék: Loctite SF7080 fertőtlenítő – higiéniai- srpay. Tesztelve a következőkre: vírus esetén herpesz és influenza, baktériumok és gombák esetében Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus , Bacillus subtilis, Escherichia coli, Salmonella cholerasius , Candida albicans és Aspergillus fumigatus. Koronavírusra való hatásának tesztelése folyamatban.

Utastér fertőtlenítés igénylése

Rendelje meg az elérhető fertőtlenítési módok egyikét kényelmesen, online szerviz bejelentkezés során.

Széchenyi 2020