Piros Ford S-MAX borítóképe

Ford S-MAX

Kalandra tervezve

Az S-MAX modellt izgalmas kirándulásokra terveztük. És mivel a kalandok sokkal szórakoztatóbbak együtt, ez az elegáns SAV bőséges helyet biztosít.

Többféle meghajtás

Válasszon a 2.5 literes Hybrid vagy 2.0 literes dízel motorok közül

 • Ford S-MAX egy hídon halad

  Öntöltő Ford S-MAX Hybrid

  Az öntöltő Ford S-MAX Hybrid egy nagyon hatékony 2,5 literes Atkinson ciklusú benzinmotort és egy akkumulátoros elektromos motort egyesít. A Ford S-MAX hibrid rendszere visszanyeri a gázadás nélküli haladás és a lassítás során általában elvesző energiát, és azt az akkumulátor feltöltésére használja, így nem kell töltőre csatlakoztatnia. Mivel nagyteljesítményű vízhűtéses akkumulátorral rendelkezik, lehetővé teszi a rövid távolságok megtételét kizárólag elektromos hajtással.

 • Dízelmotor animált képe

  Választható dízelmotorok

  Jobban szereti a dízelt? A továbbfejlesztett, 2,0 literes TDCi négy teljesítményben áll rendelkezésre: 150, 180 és a vadonatúj bi-turbós 210 LE. Mindegyik motor a legmodernebb műszaki megoldásokkal fokozza a teljesítményt, a nyomatékot és a gazdaságosságot, kevesebb károsanyag-kibocsátás mellett: továbbfejlesztett kialakításával akár 7% CO2-csökkenés érhető el jobb üzemanyag-hatékonyság mellett.

A választás ereje

Az S-MAX modelleknél kétféle különböző váltótípus közül választhat. A 6 sebességes manuális váltó magas nyomatékkal rendelkezik, és finom, gördülékeny váltást biztosít. A 8 sebességes automata váltó pedig a magas nyomaték mellett hihetetlenül pontosan van beállítva, így maximális erőt és hatékonyságot biztosít. Ráadásul választhat összkerékhajtású modellt is.

Sebességváltó kapcsoló a kormányon

A rendszerint csak csúcskategóriás sportautókon megtalálható kormányról vezérelhető automata váltó a PowerShift váltó esetén áll rendelkezésre. Ez a versenypályára termett műszaki megoldás gyors, erőfeszítés nélküli gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is biztonságosan lehet váltani.

Ford S-MAX belülről nyitott ajtóval

Erőteljes teljesítmény

Takarékos hatékonyság melett

 • Ford S-MAX műszerfal kijelzőjének információja

  Segítség a hatékonyabb járművezetéshez

  Számos funkció segít az üzemanyag-megtakarításban és a hibrid akkumulátor újratöltési sebességének maximalizálásában. A FordPass alkalmazásban az Utazási információk menüben megtekintheti korábbi utazásainak adatait, beleértve az üzemanyag-jelentéseket is, amelyek segítenek kiadásai nyomon követésében. A Fékezési asszisztens hasznos tippeket ad a hatékonyabb fékezéshez az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében. Az Elektromosjármű-asszisztens pedig a hibrid akkumulátor visszatápláló fékezési technológiával történő gyors újratöltésében segít.

 • Ford S-MAX és egy közlekedési lámpa

  Alacsonyabb fogyasztás

  A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

 • Ford S-MAX felgüggesztése

  Továbbfejlesztett felfüggesztés

  A teljesen új, továbbfejlesztett több lengőkaros hátsó felfüggesztés és a kiváló McPherson rugóstagú első felfüggesztés nagyszerű kormányozhatóságot és vezetésminőséget garantál, az autó gyorsan reagáló kezelhetősége mellett.

 • Animált kép a Ford S-MAX fékenergia-visszanyerési mechanizmusáról

  Hatékonyabb akkumulátortöltés

  A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia-visszanyerés csak akkor tölti az akkumulátort, amikor szükséges; amennyiben lehetséges, igyekszik elkerülni a töltést, amikor a vezető a gázpedált nyomva tartja. Ily módon még több üzemanyagot takaríthat meg és tovább csökken a károsanyag-kibocsátás.

Fehér Ford S-MAX borítóképe

Érdeklődik a Ford S-MAX iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford S-MAX modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020