Piros Ford S-MAX borítóképe

Ford S-MAX

Kalandra tervezve

Az S-MAX modellt izgalmas kirándulásokra terveztük. És mivel a kalandok sokkal szórakoztatóbbak együtt, ez az elegáns SAV bőséges helyet biztosít.

Stresszmentes közlekedés

A legnmagyobb forgalomban is

 • Ford S-MAX egy tengerparti emelkedpn indulásra kész

  Visszagurulásgátló

  A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy 2-3 másodpercig automatikusan fenntartja a féknyomást. Ennek eredményeképpen a vezető akkor is uralma alatt tarthatja a járművet, míg lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

 • Ford S-MAX szenzora felismeri az előtte haladó járművet

  Adaptív sebességtartó automatika

  Az intelligens Adaptív sebességtartó automatikával együttműködő Stop and Go automatika segítségével beállíthatja járműve utazási sebességét és a követési távolságot. Ha a forgalom lassulása miatt az autója már nem képes a megadott tempóval haladni, a rendszer a beállított biztonságos követési távolságot tartva lelassítja, szükség esetén pedig megállítja a járművét.

 • Ford S-MAX egy kanyargós úton magabiztosan halad

  Intelligens sebességasszisztens

  Az Intelligens sebességasszisztens segíti a sebesség szabályozását, hogy a vezető az útra koncentrálhasson. Először a Táblafelismerő rendszer kamerája (bekapcsolt állapotban) automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd a rendszer ennek megfelelően szabályozza a jármű maximális sebességét.

 • Ford S-MAX parkol egy szűk helyre

  Egyszerűbb parkolás

  Aktív ki-/beparkolást segítő automatika képes az autónál alig 20%-kal nagyobb parkolóhelyekre is beállni. Csak nyomja meg a gombot, és az innovatív rendszer érzékelői segítenek megtalálni a helyet, majd automatikusan bekormányozzák az autót. Önnek csak a pedálokat és a váltót kell kezelnie, és követni az autó utasításait.

A kanyarívet követő fényszórók

A Ford Dinamikus LED fényszórói pontos és intenzív fénymintázatot biztosítanak, automatikusan alkalmazkodva a különféle útviszonyokhoz és vezetési helyzetekhez. A nappali menetfény is ezek közé tartozik. A hagyományos villogó indexlámpát pedig LED-futófényes irányjelző csík váltja fel, amelynek sorban felvillanó fényei jobban látható jelzést adnak. A Vakításmentes távolsági fényszóróknak köszönhetően pedig mások elvakítása nélkül utazhat. Az új fényszórók az utat is követik, így a kanyarokban is jobb látási viszonyokat eredményeznek.

Azt is látja, amit Ön nem

A Holttérfigyelő rendszer érzékelői még azokat a járműveket is látják, amelyeket Ön esetleg nem.  Ilyenkor az S-MAX egy narancsszínű fénnyel jelzi az oldalsó visszapillantón, hogy vigyáznunk kell, mert valaki halad mellettünk.

Ford S-MAX egy hegyvidéki parkolóban szürkületben

Modern vezetést segítő technológiák

 • Ford S-MAX szenzorai működés közben

  Ütközésmegelőző rendszer

  Az Ütközésmegelőző rendszer észleli a jármű előtti útszakaszon tartózkodó vagy az azt keresztező gépkocsikat, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológia a balesetek elkerülésére vagy azok súlyosságának csökkentésére szolgál. 80 km/h sebességig működik.

 • Ford S-MAX panorámkamera képet mutató belső kijezője működés közben

  Panorámakamera

  A Ford S-MAX elején található kis panorámakamera osztott képet továbbít a SYNC 3-kijelzőre, így a vezető minden irányból láthatja az érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat. A széles látószögű első kamera felbecsülhetetlen értékű keskeny parkolóhelyről való kiálláskor, vagy rosszul belátható, forgalmas útra való kihajtáskor.

 • Ford S-MAX belső kijelzőjén a tolatókamera képe

  Egyszerűbb tolatás

  Oszlopok, kerékpárok, alacsonyabb falak... A tolatókamera hátramenetbe váltáskor automatikusan bekapcsol, és a jármű mögötti összes tárgyat megmutatja a SYNC 3 kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkeskenyebb helyekre is beállhat.

 • Ford S-MAX-ot egy személy kormányozza egy veszélyes útkanyarolatban

  Elektromos szervokormányzás

  Az Elektromos szervokormányzás (EPAS) automatikusan szabályozza a kormányzást a jármű sebességének és az egyéb körülményeknek megfelelően. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatokat könnyebbé téve fokozza az irányíthatóságot. Nagy sebességnél, felkeményíti a kormánymozgást. Az új, kisodródásszabályzóval felszerelt EPAS figyeli az oldalszelet és az egyéb vezetési körülményeket.

 • Ford S-MAX szélvédője

  Intelligens ablaktörlők

  A legtöbb porlasztófejjel ellentétben a Ford új rendszere az ablaktörlő teljes hosszába eljuttatja a tisztítófolyadékot. A több nyílásnak köszönhetően a folyadék egyenesen az ablaktörlők elé kerül, így hatékonyan tisztítják a teljes szélvédőt. Az eredmény: tisztább, jobb látási viszonyokat biztosító szélvédő. Ráadásul – mivel a rendszer kevesebb folyadékot használ – még tölteni is ritkábban kell.

 • Ford S-MAX visszapillantójában egy másik gépjármű látható

  Extra szempár

  A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) érzékeli a holttérben lévő járműveket a biztonságosabb sávváltás érdekében. Ha a rendszer jármű közeledését észleli, diszkrét fényjelzésekkel figyelmezteti az oldalsó visszapillantó tükörben. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszerrel együttműködve hívja fel a figyelmét a járművekre korlátozott látótávolságú tolatások esetén.

Segít a sávtartásban

A Sávtartó automatika a frontkamera segítségével észleli, ha a jármű véletlenül kisodródna a haladási sávjából. A Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. Amennyiben a vezető lassan vagy egyáltalán nem reagál a figyelmeztetésre, a Sávtartási segítség kormányzási nyomatékot alkalmazva segít visszaterelni a járművet a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra (például autópályákra) tervezték, éppen ezért 65 km/h-s sebesség alatt automatikusan deaktiválódik, de természetesen manuálisan is kikapcsolható.

Maximálisan szabályozott kanyarodás

A Nyomatékvektor-szabályzás másodpercenként 100-szor reagál az út felületére. (Ez a pislogás sebességének 33-szorosa.) Az így szerzett adatok alapján osztja el a teljesítményt az első kerekek között. Ennek eredményeképp biztosított a maximális tapadás, a fokozott kormányozhatóság, és egyszerűbb az éles kanyarok bevétele, illetve az egyenetlen útfelületen történő haladás.

Ford S-MAX egy kanyargós úton magabiztosan halad

Sürgősségi segítségnyújtás

A Ford SYNC rendszer egyik kiemelten fontos része a sürgősségi segítségnyújtás. A rendszer érzékeli, ha baleset következtében kinyílik a légzsák vagy leáll az üzemanyagpumpa, és a Bluetooth kapcsolattal hozzá csatlakoztatott okostelefonon keresztül automatikusan felhívja segélyszolgálatokat. Ön ilyenkor eldöntheti, hogy megszakítja a hívást, vagy beszél a segélyszolgálat szakembereivel. A rendszer emellett létfontosságú információkat, GPS koordinátákat is küld a segélyszolgálatoknak, amennyiben Ön erre nem képes. Kisebb meghibásodások – például az abroncsok sérülése – esetén a FordPass mobilalkalmazásban néhány mozdulattal értesítheti a Ford Országúti Segélyszolgálatot, és a térképen valós időben nyomon követheti, hogy mikor érkezik a segítség.

Ford SYNC logó
Fehér Ford S-MAX borítóképe

Érdeklődik a Ford S-MAX iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford S-MAX modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020