Kék Ford Galaxy borítóképe

Ford Galaxy

Első osztály az egész családnak

A Ford Galaxy sokkal több, mint egy egyszerű nagyméretű személyszállító autó. A Ford Galaxy valójában egy prémium minőségű, többcélú jármű, ami a vezetőt és az utasokat egyarán kényelemmel kényezteti.

Stresszmentes közlekedés

A legnagyobb forgalomban is

 • Ford Galaxy szenzorai felismerik a sávot

  Adaptív sebességtartó automatika

  Az intelligens Adaptív sebességtartó automatikával együttműködő Stop and Go automatika segítségével beállíthatja járműve utazási sebességét és a követési távolságot. Ha a forgalom lassulása miatt az autója már nem képes a megadott tempóval haladni, a rendszer a beállított biztonságos követési távolságot tartva lelassítja, szükség esetén pedig megállítja a járművét. Amint szabaddá válik az út, az automatika ismét a beállított sebességre gyorsítja járművét. A rendszer rendkívül hasznos segítség a gyakori indulásokkal és megállásokkal tarkított városi vezetés során.

 • Ford Galaxy kormánya

  Elektromos szervokormányzás

  Az Elektromos szervokormányzás (EPAS) automatikusan szabályozza a kormányzást a jármű sebességének és az egyéb körülményeknek megfelelően. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatokat könnyebbé téve fokozza az irányíthatóságot. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormánymozdulatra van szükség, felkeményíti a kormánymozgást. Az új, kisodródásszabályzóval felszerelt EPAS figyeli az oldalszelet és az egyéb vezetési körülményeket, miközben az aktív rázkódásszabályzó csökkenti a kormánykerék nem kívánt rázkódását.

 • Ford Galaxy panorámaképe

  Panorámakamera

  A jármű elejébe épített kis méretű panorámakamera egy osztott képernyős képet továbbít a SYNC 3 rendszer kijelzőjére. A vezető itt egyszerre láthatja a jobb és bal oldalról érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat. Ez a speciális, nagy látószögű kamera különösen hasznos, amikor szűk parkolóhelyről áll ki, vagy ha korlátozott kilátás mellett kell egy forgalmas útszakaszra ráhajtania.

 • Ford Galaxy szűk helyre is beparkol

  Könnyebb parkolás

  Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika képes bekormányozni a járművet egy annál mindössze 20%-kal hosszabb vagy szélesebb parkolóhelyre is. Csupán egy gombnyomás és az innovatív rendszer érzékelői segítségével felismeri, ha a jármű egy megfelelő parkolóhely mellett halad el. Ezután automatikusan bekormányozza a járművet, miközben a vezetőnek csak a gázpedált, a sebességváltót és a féket kell működtetnie.

Segít a sebességhatár betartásában

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A sebességkorlátozások és előzési tilalmak jelzései a műszerfalon is megjelennek, ezzel is figyelmeztetve a vezetőt a forgalmi változásokra. Az Intelligens Sebesség Asszisztens a Táblafelismerő rendszerből érkéző adatok alapján módosítja a jármű maximális sebességét, így a vezető folymatosan az útra koncentrálhat és nem kell attól tartania, hogy véletlenül átlépi az érvényes sebességhatárt.

Továbbfejlesztett felfüggesztés

A teljesen új, továbbfejlesztett, több lengőkaros hátsó felfüggesztés és a kiváló McPherson rugóstagú első felfüggesztés nagyszerű kormányozhatóságot és vezetésminőséget garantál. Ennek köszönhetően az autó minden útviszony mellett gyors reakcióidővel rendelkezik.

 

Ford Galaxy a városban halad

Mindig előrelátó

 • Ford Galaxy szenzorai felismerik a keresztirányú forgalmat

  Extra szempár

  A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) érzékeli a holttérben lévő járműveket a biztonságosabb sávváltás érdekében. Ha a rendszer jármű közeledését észleli, diszkrét fényjelzésekkel figyelmezteti az oldalsó visszapillantó tükörben. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszerrel együttműködve hívja fel a figyelmét a járművekre korlátozott látótávolságú tolatások esetén. A rendszer érzékeli az oldalról közeledő járműveket, és hangjelzéssel figyelmeztet.

 • Ford Galaxy visszapillantója Holttérfigyelő rendszerrel kiegészítve

  Többet lát, mint eddig

  A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) a jármű mindkét oldalán szenzorokkal pásztázza a jármű holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a visszapillantó tükrökben diszkrét fényjelzésekkel hívja fel rá a vezető figyelmét. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer részeként működik. Ha a jármű olyan helyről tolat ki, ahonnan a keresztirányú forgalom csak korlátozottan látható, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

 • Ford Galaxy tolatókamera

  Biztonságosabb tolatás

  Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… Hátramenetbe kapcsolva a tolatókamera automatikusan aktiválódik, és a SYNC 3 kijelzőjére vetíti a jármű mögött található összes akadályt, köztük azokat is, amiket Ön nem venne észre. A rendszer által megjelenített virtuális vonalak segítségével a legszűkebb helyekre is egyszerűen beparkolhat. Szükség esetén osztott képernyőre válthat, így mindkét oldalon látja a közeledő járműveket, és szűk helyekről is könnyebben kitolathat.

Ford Galaxy első fényszórója

Jobban beláthatók a kanyarok

A Ford Dinamikus LED fényszórói pontos és intenzív fénymintázatot biztosítanak, automatikusan alkalmazkodva a különféle útviszonyokhoz és vezetési helyzetekhez. A nappali menetfény és a Vakításmentes távolsági fényszóró is ezek közé tartozik.

Innovatív vezetést segítő technológiák

 • Ford Galaxy intelligens összkerékhajtása

  Intelligens összkerékhajtás

  Az Intelligens összkerékhajtás (AWD) rendszer meghatározza a nedves, száraz vagy jeges körülmények, illetve a különböző terepviszonyok által megkövetelt tapadást, kanyarodáshoz szükséges egyensúlyt és reagálóképességet. A technológia a követelményeknek megfelelően eltérő nyomatékot juttat az egyes kerekekre. Ez az „igény szerinti nyomatékot biztosító rendszer" kivételes kezelhetőséget és nagyobb hatékonyságot nyújt.

 • Ford Galaxy könnyedén indul emelkedőn is

  Gyerekjáték az elindulás emelkedőn is

  A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy 2-3 másodpercig automatikusan fenntartja a féknyomást. Ennek eredményeképpen a vezető akkor is uralma alatt tarthatja a járművet, míg lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

 • Ford Galaxy mindig a sávban marad

  Sebességtartó automatika

  Az Adaptív sebességtartó automatikával a vezető kiválaszthatja a kívánt sebességet, és a rendszer segít megtartani azt. Amennyiben a beépített radar egy, a jármű előtt haladó gépkocsit érzékel, a jármű lassításával tartja az előre beállított távolságot. Amint szabad az út, a rendszer ismét a vezető által kiválasztott sebességre gyorsít.

 • Ford Galaxy úton halad

  Sávtartó automatika

  A Sávtartó automatika a frontkamera segítségével észleli, ha a jármű véletlenül kisodródna a haladási sávjából. A Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. Amennyiben a vezető nem reagál a figyelmeztetésre, a Sávtartó automatika segít visszaterelni a járművet a megfelelő sávba.

Fehér Ford Galaxy borítóképe

Érdeklődik a Ford Galaxy iránt?

A Ford Galaxy hamarosan érkezik, még nem elérhető a márkakereskedéseinkben. A részletekkel kapcsolatban, Kérjük, látogasson vissza később vagy keresse értékesítőinket!

Széchenyi 2020