Fehér Ford Mondeo borítóképe

Ford Mondeo

Kifinomult megjelenés

A Ford Mondeot úgy tervezték , hogy mindenhol feltűnő látványt nyújtson. A letisztult, szép vonalak erőteljes vizuális megjelenést biztosítanak.

Fejlett technológia

A rohanó mindennapokban

 • Ford Mondeo szenzora érzékeli a sáv szélét

  Sávtartó automatika

  A Sávtartó automatika a frontkamera segítségével észleli, ha a jármű véletlenül kisodródna a haladási sávjából. A Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. Amennyiben a vezető lassan vagy egyáltalán nem reagál a figyelmeztetésre, a Sávtartási segítség kormányzási nyomatékot alkalmazva segít visszaterelni a járművet a megfelelő sávba.

 • Animált kép az összkerékhajtás működéséről

  Intelligens összkerékhajtás

  Az Intelligens összkerékhajtás (AWD) rendszer meghatározza a nedves, száraz vagy jeges körülmények, illetve a különböző terepviszonyok által megkövetelt tapadást, kanyarodáshoz szükséges egyensúlyt és reagálóképességet. A technológia a követelményeknek megfelelően eltérő nyomatékot juttat az egyes kerekekre. Ez az „igény szerinti nyomatékot biztosító rendszer" kivételes kezelhetőséget és nagyobb hatékonyságot nyújt.

 • Ford Mondeo parkol egy városi parkolóházban

  Még könnyebb parkolás

  Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika a párhuzamos és a merőleges parkolásban is segítséget nyújt, így az autónál mindössze 20%-kal hosszabb helyekre is biztonságban beállhat. Mindössze egyetlen gombot kell megnyomnia, hogy a szenzorok működésbe lépjenek és megtalálják a megfelelő parkolóhelyet. Ezután automatikus kanyarodásba kezd, miközben Önnek mindössze a sebességet, a váltót és a féket kell kontrollálnia.

Sebességtartó automatika

Magától megállítja és elindítja Mondeóját

A Stop and Go funkcióval ellátott Adaptív sebességtartó automatika segítségével meghatározhatja, hogy a rendszer milyen sebességet tartson fent. Ha a beépített radar más járművet érzékel az autó előtt, automatikusan egy előre beállított követési távolságra vált, amely forgalmi dugóban akár az autó megállásához is vezethet. Az akadály megszűnése után a rendszer automatikusan az előre beállított utazási sebességre gyorsítja fel autóját.

Ford Mondeo szenzora érzékeli az előtte haladó járművet

Extra segítséget nyújt

Nehéz körülmények esetén is

 • Ford Mondeo fényszórója megvilágítja az utat

  Jobb látási viszonyok

  Hasznos segítség éjszakai vezetés esetén az Automata fényszóróvezérlés. Szembejövő forgalom esetén a fényszórók automatikusan tompítottra váltanak, megakadályozva, hogy elvakítsa a szembejövőket. A rendszer ezután, a jobb látási viszonyok biztosítása érdekében, automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

 • Ford Mondeo városi forgalomban

  Vegyen észre minden táblát

  A Táblafelismerő rendszer az út mellett és felett található, az állandó és ideiglenes táblák felismerésére is képes. A sebességkorlátozást és előzést tiltó táblák a műszerfalon is megjelennek, ezzel figyelmeztetve a korlátozásokra.

 • Ford Mondeo meredek emelekdőn halad

  Visszagurulásgátló

  A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, míg lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

 • Ford Mondeo szűk helyre parkol

  Egyszerűbb tolatás

  A tolatókamera hátramenetbe váltáskor automatikusan bekapcsol, és a jármű mögötti összes tárgyat megmutatja a SYNC 3 kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkeskenyebb helyekre is beállhat. 

 • Ford Mondeo visszapillantójában egy másik jármű látszik

  Mindent lát

  A Holttérfigyelő rendszer Keresztirányú forgalomra figyelmeztető funkcióval radarérzékelőket használ hogy láthassa azokat a járműket, amelyek a holttérben vannak. Egy narancsszínű fény jelzi az oldalsó visszapillantó tükrön, hogy vigyáznunk kell, mert valaki halad mellettünk. Parkolóhely elhagyásánál a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető funkció az autó minden oldalát figyeli.

 • SYNC logó

  Sürgősségi segítségnyújtás

  A Ford SYNC rendszer egyik kiemelten fontos része a sürgősségi segítségnyújtás. A rendszer érzékeli, ha baleset következtében kinyílik a légzsák vagy leáll az üzemanyagpumpa, és a Bluetooth kapcsolattal hozzá csatlakoztatott okostelefonon keresztül automatikusan felhívja segélyszolgálatokat.

Ford Mondeo nappali menetfénnyel halad egy épületben

LED nappali menetfény

A Ford Mondeo energiatakarékos és lenyűgöző dizájnnal rendelkező LED nappali menetfénnyel van felszerelve a stílusos megjelenésért ás a láthatóságért.

Fehér Ford Mondeo borítóképe

Érdeklődik a Ford Mondeo iránt?

A Ford Mondeo hamarosan érkezik, még nem elérhető a márkakereskedéseinkben. A részletekkel kapcsolatban, Kérjük, látogasson vissza később vagy keresse értékesítőinket!

Széchenyi 2020