Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

A Ford Telematika fejlesztések a flottaüzemeltetőknek

A rendszer ezentúl más autógyártók járműadatait is képes kezelni

A Ford kibővítette flottakezelő eszköze, a Ford Telematika használati lehetőségét, hogy a rendszer ezentúl más autógyártók járműadatait is képes legyen kezelni. Az új, többmárkás funkcióval az üzemeltetők az egyszerűen használható Ford Telematika app-on keresztül a flottájukban futó összes járművet kezelhetik, függetlenül azok gyártmányától.

Emellett a Ford további segítséget nyújt az üzemeltetőknek a Ford Telematika Vezetés társalkalmazással, amely leegyszerűsíti a járművezetők és a flottakezelők időigényes kommunikációját. Az alkalmazás megmutathatja a flottakezelőknek, hogy melyik sofőr melyik járművet vezeti, digitalizálja a napi járműellenőrzéseket, és közvetlenül a flottamenedzser Ford Telematika rendszerébe küldi el a jelentéseket az esetleges károkról vagy műszaki problémákról.

“Tudjuk, hogy sok ügyfelünk több márkából összeállított flottával dolgozik, de szeretnék kihasználni a Ford Telematika képességeit az egész flottájukon,” mondta el Dave Phatak, a Ford Commercial Solutions Europe igazgatója. “Továbbfejlesztett platformunk izgalmas, új megoldásokat kínál, amelyekkel ügyfeleink még hatékonyabban dolgozhatnak: ilyen például a többmárkás funkció és az a társalkalmazás, ami megkönnyíti a sofőrök és a flottakezelők együttműködését.”

A Ford Telematika segítségével a flottaüzemeltetők jobban kihasználhatják járműparkjuk üzemidejét, emellett pedig kevesebbet kell adminisztrálniuk. Az újratervezett kezelőfelület egyértelműen mutatja a jármű teljesítményét és megjeleníti az állapotára vonatkozó figyelmeztetéseket, a vezető viselkedését és az üzemanyag-fogyasztást, hasznos információkat biztosítva a flotta biztonságos, szabályszerű és hatékony üzemeltetéséhez.

A Ford Telematika többmárkás funkciója

A flottakezelők ezentúl a nem Ford-gyártmányú járműveikből származó adatokat is láthatják és nyomon követhetik a rendszerben. A többmárkás funkció segítségével maximálisan kihasználható az üzemidő, jól tervezhetők a karbantartások, sőt a sofőrök továbbképzése is megoldható – és ehhez nem szükséges több gyártó többféle rendszerét használni. Ez a plusz funkció a normál előfizetés részeként szerepel a szolgáltatási csomagban.

A többmárkás funkció kompatibilis a legtöbb 2015-től gyártott járművel; a rendszer egy plug-in eszközzel (PID) működik, ami egy OBD2 porton vagy kábellel csatlakoztatható a járművekhez.

Ford Telematika Vezetés alkalmazás

A Ford Telematika Vezetés társalkalmazás ugyancsak a Ford Telematika előfizetés része, és kompatibilis az Android vagy iOS rendszerű eszközökkel. A sofőrök által az alkalmazáson keresztül1 közölt információk azonnal megjelennek a flottamenedzser Ford Telematika rendszerének internetes kezelőfelületén, így a kommunikáció sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint az email- vagy a papíralapú rendszerek esetében.

A Ford Telematika Vezető app a következőket kínálja:

  • Sofőr-jármű kapcsolat, ahol a sofőrök elektronikusan kiválaszthatnak egy járművet, információkat küldve a flottakezelőnek
  • Digitalizált napi ellenőrzések, hogy a sofőrök elvégezhessék az ellenőrzéseket, biztosítva a jármű működőképességét, a flottakezelők pedig nyomon követhessék az esetleges károkat vagy apróbb meghibásodásokat
  • Hibajelentés, hogy a sofőrök gyorsan és egyszerűen jelezhessék a hibákat, felbecsüljék azok súlyosságát, és azonnal részletes leírást és fotókat küldhessenek róluk a flottamenedzser Ford Telematika kezelőfelületére

A Ford Telematika Vezetésnek köszönhetően a flottamenedzserek azonnali információkhoz jutnak az összes sofőrtől, és ezek alapján sokkal hatékonyabban szervezhetik meg az oktatást, a hibaelhárítást és az időszakos karbantartásokat. Az alkalmazás emellett azt is lehetővé teszi, hogy a járművezetők bejelentsék1 az esetleges gondokat, például a külső sérüléseket vagy az átalakítással kapcsolatos problémákat (ha kell, akár fényképekkel kiegészítve), tovább javítva ezzel a Ford Telematika funkcionalitását.

A Ford Telematika új felhasználói 2020. december 30-tól ingyenesen próbálhatják ki a terméket, beleértve a többmárkás funkciót és a Ford Telematika Vezetés alkalmazását is. A Ford Telematika Vezetés app öt nyelven áll rendelkezésre: angolul, franciául, németül, olaszul és spanyolul.

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.