Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

A Ford Vignale és Ricard Camarena találkozása

Ricard Camarenát gasztrogurut tartják Valencia legjobb Michelin-csillagos séfjének

Nem gondolná, de Ricardban és Pablóban mégis sok a közös vonás. Nemcsak az, hogy mindketten Valenciában élnek és dolgoznak.

Mindketten tele vannak szenvedéllyel, területükön a legjobbak akarnak lenni, és mindketten olyan dolgok között nőttek fel, amiket most csinálnak. A 41 éves séfnek, Ricard Camarenának mindössze nyolc évesen otthon ebédet és vacsorát kellett főznie, mert a szülei egész nap dolgoztak. A Vignale 34 éves Értékesítési Tanácsadója, Pablo Vidal pedig azok között a Ford autók között cseperedett fel, amelyeket az édesapja árult. Apja kereskedésében csillogó szemmel bűvölte az akkoriban menőnek számító Probe, Puma és Scorpio modelleket.

Mindkét szakember arra törekszik, hogy ügyfelei visszatérjenek, és maradéktalanul elégedetten távozzanak a „bemutatótermükben” tett látogatás után. „Nagyon fontos – magyarázza Ricard, – hogy az emberek lássák, mennyire odafigyelsz rájuk. Ha eljönnek az éttermedbe, azt miattad teszik. Ez azt jelenti, hogy annyi időt kell rájuk szentelned, amennyi szükséges, és amennyit csak akarnak. Érezniük kell az odaadásodat. Nem tudok egyszerre minden éttermemben ott lenni, de az egész csapatom engem képvisel, és ugyanúgy kell viselkedniük a vendégekkel, mint ahogyan én tenném.” Ez a hozzáállás nem sokban tér el a Ford Vignale gondolkodásmódjától. „Ha új ügyféllel van dolgom, annyi időt töltök velük, amennyi csak szükséges. Ha ez egy óra, akkor egy órát: az ügyfél dönti el, mennyire van szükség. Kényelembe helyezem őket. ”

Főzés

Ma reggel Pablo Vidal felvette Ricard Camarenát a házánál, majd közösen elmentek a márkakereskedésbe, ahol Ricard kapott egy vadonatúj Ford Mondeo Vignale-t. A városon végighajtva ellátogatott kedvenc piacaira, ahol a jól ismert árusoktól beszerezte a különleges ételek elkészítéséhez szükséges legfontosabb alapanyagokat. Beugrott a híres központi piacra is, ahol a sok portéka közül hosszas keresés után válogatta ki a legfinomabb halakat, húsokat és zöldségeket. Következő állomása a város melletti gazdaság volt, ahol gondos kezek termesztik az igazán zamatos biozöldségeket. Semmit nem bíz a véletlenre: „Én mondom meg nekik, hogy pontosan mikor szedjék le a cukkinit, a padlizsánt és az uborkát, ahogyan azt is a lelkükre kötöm, hogy mekkorákat adjanak nekem.” Camarena konyhájának elsődleges alapanyagát a zöldségek képezik.

Az idő pénz

„Az első osztályú alapanyag nagyon fontos, tökéletesnek kell lennie” – magyarázza a séf. „Az alapanyagok kiválasztása, megérintése és felhasználása művészi munka. A zöldségek és húsok minden nap változnak, tehát másképpen kell őket kezelni, hiszen élő anyagok. Egy gép nem lenne képes erre.” Gépek helyett Ricard tehetséggel rendelkezik. Négy vendéglátó egységet üzemeltet: a saját magáról elnevezett, négy Michelin-csillagos éttermet, a felszabadult légkörű Canalla Bistrót a szomszéd utcában, a büfét a központi piacon és a vadonatúj Habitualt, amely közel van a „laboratóriumhoz”, ahol új receptjeit kifejleszti. Ezekben az éttermekben összesen 60 szakavatott dolgozó segíti munkáját. „A csapatomba először a személyiségük alapján veszek fel embert. Együtt kell dolgozniuk, közösségben. Ez nehéz munka, én naponta 16 órát dolgozom, de nagyon elégedett vagyok vele. Kiváltságos embernek érzem magam.” A 16 órás munka alatt Ricard Camarenának nem nagyon van ideje másra. Szabad idejéből a lehető legtöbbet akarja feleségével és két fiával tölteni. Pablo Vidal szerint ezért ideális számára a Ford Vignale koncepció. „A Vignale tulajdonosok felhívhatnak a közvetlen számomon. Elmegyek hozzájuk, és elviszem az autójukat javításra. Én vagyok kapcsolatban az autójavítóval. Nincs közvetítő, nincs várakozási idő. A Vignale ügyfeleknek a hét minden napján, 24 órában elérhető ügyfélszolgálati segélyvonal is rendelkezésére áll. Mi igazán komolyan gondoljuk, hogy az idő pénz.”

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.