Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Arrive alive, don’t text and drive!

Tudta? Napjainkban a mobiltelefon használata okozza a legtöbb közlekedési balesetet. A chateléssel nem csak saját, hanem környezetünk életét is veszélyeztetjük.

A telefon megvár, de életed csak egy van! Téged is hazavár a családod!

Mindennapjainkat teljesen behálózza a folyamatos online-jelenlét és az okoseszközök használata. Számos kérdésben leegyszerűsíti, megkönnyíti életünket, ezzel szemben bizonyos helyzetekben veszélyforrás.

Az autós balesetek legnagyobb részét vezetés közbeni mobiltelefonhasználat okozza. Az ittas vezetéssel szemben, ma már a mobiltelefon használata vált a legelterjedtebb autós szabályszegéssé.

Elsőre nem mérjük fel a veszélyét, hogy egy üzenet megtekintése átlagosan 5 másodpercnyi vakon vezetést eredményez. Míg az autóbalesetek átlagosan 3 másodpercen belül történnek.

Magyarországon a megkérdezett sofőrök csupán 9%-a vallotta be, hogy használja mobiltelefonját vezetés közben. Míg nem felmérésből származó adatok alapján átlagosan Európában minden 5. sofőr nyúl a telefonja után.

Amennyiben a rendőrség bizonyítja a telefonhasználatot vezetés alatt, a bírság 10-20 ezer forint között is mozoghat. Ez az összeg a határon túl csak magasabb lehet. Egyes európai országokban a bírság mértéke több százezer forintnak feleltethető meg.

Tudta? Napjainkban a mobiltelefon használata okozza a legtöbb közlekedési balesetet. A chateléssel nem csak saját, hanem környezetünk életét is veszélyeztetjük. A telefon megvár, de életed csak egy van! Téged is hazavár a családod!

Ne hagyjuk, hogy az online jelenlét elvegye a figyelmünket a vezetésre való koncentrálástól!

Sz: Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói: Cosma Andrea, Dinh Quoc Anh, Lukács Emese, Pataki Balázs, Prókai Eszter, Simonyi Eszter
közreműködő: Pintér Patrik

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.