Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Bemutatkozik a Ford EcoSport Active SUV

A Ford Active sorozat igazi sikernek bizonyult a kalandvágyó vásárlók körében

Egyre több ember vágyik olyan autóra, amelynek segítségével még tartalmasabbá teheti szabadtéri programjait. Ez a fő oka annak, hogy a Ford outdoor-modellszériája, az Active sorozat ennyire sikeres.

2018 óta több mint 55.000 darab talált gazdára a Fiesta Active modellből, vagyis az első Fordból, ami Active változatban is kapható volt. Az idei év első felében körülbelül minden ötödik Focust ilyen kivitelben rendeltek meg, és a vállalat nemrég jelentette be, hogy az Active-sorozatban immár a Transit Custom, a Transit Connect, a Tourneo Custom és a Tourneo Connect is megjelenik.

A European Outdoor Group (EOG) által nemrégiben elvégzett felmérés szerint az európai válaszadók 70 százaléka kifejezetten vágyik a szabadtéri programokra, 86 százalékuk szerint pedig az outdoor programok rendkívül fontosak az emberek jó közérzetéhez. A megkérdezettek több mint fele a járvány miatti mozgáskorlátozások idején mindennél jobban hiányolta a szabadtéri tevékenységeket.

Látványos és kemény stílusuk mellett az Active modellek sokoldalúbban használhatók, ami praktikus segítség mindazoknak, akik szeretnének letérni a járt utakról; ezt szolgálják e modellvariánsok karosszéria-kiegészítései, átalakított felfüggesztésük és kormányművük, akárcsak a tapadást javító, részlegesen önzáró differenciálművük.

A Ford ma bemutatja a Ford EcoSport kompakt SUV új Active változatát. Különleges külső és belső stíluselemeinek, karosszériavédő kiegészítőinek és emelt hasmagasságának köszönhetően az autó a keményebb útviszonyok közt is megállja a helyét, így az EcoSport Active segítségével a kalandok szerelmesei a lehető legtöbbet hozhatják ki aktív életstílusukból.

“Vásárlói visszajelzésekből Európa-szerte tudjuk, mennyire szeretik, hogy az EcoSport merész stílusa, praktikus utastere és sokoldalúsága jól illik a pörgős mindennapjaikhoz – ezért is határozott úgy a Ford európai termékfejlesztési csapata, hogy ebből az SUV-ból olyan Active változatot készít, ami még többet kínál ezekből az értékekből,” mondta el Szabó Attila , a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója „Így ezentúl az EcoSport Active is szerepel majd az Active sorozatban, extra képességekkel szolgálva mindazokat, akik még több és még tartalmasabb outdoor-élményre vágynak.”

Egyszerűbb vásárlási folyamat

A Ford még idén bevezeti új sorozat-stratégiáját, amit úgy alakítottak ki, hogy még több értéket, gazdagabb felszereltséget és egyszerű, stresszmentes vásárlási élményt kínáljon.

Az egyes modellek ezentúl három alapvető kivitelben lesznek kaphatók. A Ford Performance izomautóinak ihletével készült ST-Line a sportos stílus rajongóinak szól; a Titanium azoknak, akik a luxust és a kimagasló kényelmet keresik; az Active pedig az olyan vásárlók számára készül, akik a maximális sokoldalúságot és a kaland lehetőségét várják el autójuktól. Bizonyos modellek – például a Puma, Fiesta és a Focus – a még gazdagabb felszereltségű X és Vignale kivitelekben is megrendelhető lesz.

A felszereltségi csomagokat ezentúl úgy csoportosítják, hogy azok a leggyakrabban választott extrákat tartalmazzák, így a vásárlók még több értéket kapnak a pénzükért, és könnyebben jutnak hozzá az igényeikhez illő felszereltséghez. A vevők természetesen egy sor külön extra tétel közül is választhatnak, hogy Fordjukat minden szempontból az elvárásaikhoz formálhassák.

“Autóinkat úgy tervezzük meg, hogy intelligensek, élvezetesen vezethetők és könnyen használhatók legyenek, ügyfeleink pedig megérdemlik, hogy a vásárlás folyamata is ugyanilyen legyen. Új stratégiánkkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik a megfelelő Ford megtalálása, ráadásul az autó ár-érték aránya is kedvezőbb lesz,” tette hozzá Szabó Attila.

A Fiesta Active 1.0 EcoBoost Hybrid legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 4,0 l/100 km, legalacsonyabb CO2-kibocsátása pedig 92 g/km az NEDC szabvány szerint (WLTP: 5,2 l/100 km, 119 g/km). A Focus Active 1.5 EcoBlue legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 3,6 l/100 km, legalacsonyabb CO2-kibocsátása pedig 96 g/km az NEDC szabvány szerint (WLTP: 4,4 l/100 km, 114 g/km). A Tourneo Custom Active legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 5,5 l/100 km, legalacsonyabb CO2-kibocsátása pedig 145 g/km az NEDC szabvány szerint (WLTP: 7,7 l/100 km, 204 g/km). A Transit Custom Active legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 5,6 l/100 km, legalacsonyabb CO2-kibocsátása pedig 146 g/km az NEDC szabvány szerint (WLTP: 7,1 l/100 km, 203 g/km). Az EcoSport Active, Transit Connect Active és a Tourneo Connect Active hivatalos üzemanyag-fogyasztási és a CO₂-kibocsátási adatait az értékesítés megkezdéséhez közelebbi időpontban teszi közzé a Ford. Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO2-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb EC/692/2008 direktíva alapján regisztrálták. A könnyű haszongépjárművek típusbizonyítványa a Világszinten Összehangolt Könnyűgépjármű-Vizsgálati Eljárással (WLTP) készül, és üzemanyag/energiafogyasztási és CO2-kibocsátási adataikat az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) és a WLTP eljárás szerint is mérik. A WLTP a 2020-as év végén váltja fel

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.