Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Egy szépséges szigeten egy Mustang BULLITT-tal

A szépséges sziget, ahol az élet ráérősen folydogál – miközben mindenki úgy száguldozhat egy Mustang BULLITT-tal, ahogy csak akar

Kocsmakvíz-kérdés: melyik az a hely, ahonnan tiszta időben az Egyesült Királyság mind a négy országa látható? A helyes válasz Snaefell, a Man-sziget legmagasabb hegycsúcsa, ahonnan szabad szemmel is megpillanthatjuk Angliát, Skóciát, Walest és Észak-Írországot.

De ha valaki csak egyetlen dologról ismeri az Ír-tenger szigetét, az alighanem az lesz, hogy itt zajlik minden évben a világ egyik leghíresebb motorsport eseménye, az Isle of Man TT, méghozzá a “Hegyi Szakaszon”, ahol – a sziget sok más útjához hasonlóan – nincs sebességkorlátozás.

A “Hegyi Szakasz” különösen gyors része a Hegyi Út, ahol az Európa legszebb autóstúra-útvonalai című sorozat legújabb epizódját is forgatták, és ahol ugyanolyan izgalmas dolog végigszáguldani négy keréken, mint kiélvezni a táj szépségét, a kulináris élményeket és a helyiek vendégszeretetét.

“Az ételek és az italok kiválóak, méghozzá szinte bárhol a szigeten. Az ember azért jön ide, hogy kiélvezze a száguldást Európa leghírhedtebb útjain – aztán a kompon, hazafelé menet mégis attól szorul el a szíve, hogy maga mögött kell hagynia az itteni embereket, ételeket és tájakat,” vélekedett Steve Sutcliffe újságíró, aki az új Ford Mustang Bullitt modellel járta be a szigetet. Ez az az autó, amit a Ford a Warner Bros. legendás, azonos című filmjének 50. évfordulójára készített.

A mostani epizód a kilencedik film a sorozatban, amelynek részei a legváltozatosabb helyekre röpítik el a nézőt: például a Ford GT-vel a norvég partvidék Atlanti Óceáni Útjára, vagy a Fiesta ST-vel Olaszországba, a szinte teljesen néptelen Via Campocatinora. A sorozat történetében eddig a Hegyi Út kapta a legmagasabb besorolást az izgalmi faktor, az út minősége és a helyi gasztro-élmények alapján.

Az ‘Európa legszebb autóstúra-útvonalai’ sorozat eddigi részei a következő linken tekinthetők meg: https://www.youtube.com/playlist?list=PLSDdJ-bq9Y1_kmQLP9PPrMe5S8UcVKioQ

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.