Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Fedezze fel egy Focus St-vel portugál hegyvidéket

Az izgalmas ritmusban váltakozó kanyarokból lenyűgöző kilátás tárul elénk

A forgatás három napja alatt alig tucatnyi autóval találkoztunk

Ha északnak vesszük az irányt Portugáliában, és elautózunk az Alvão Nemzeti Parkba, akkor a kanyargós N304 utat kell választanunk, ami alighanem Európa egyik legszebb útvonala. Az úttest széles, a burkolat tökéletes, és az izgalmas ritmusban váltakozó kanyarokból lenyűgöző kilátás tárul elénk. És ami a legjobb: mások alig járnak errefelé.

“A forgatás három napja alatt alig tucatnyi autóval találkoztunk,” mesélte Steve Sutcliffe újságíró, aki a Ford Focust vezeti az Európa legszebb autóstúra-útvonalai című sorozat legújabb epizódjában.

“Nincs is itt másik északra vezető út, úgyhogy azt hiszem, az igencsak kanyargós N304 sok ember számára komoly kihívást jelent… Egy lelkes autósnak viszont feledhetetlen élmény!”

Portugáliának ezen a festői vidékén jó minőségű, de olcsó szállodák és apró kávézók várják a vendégeket, így az utazást nemcsak a vezetés szerelmesei élvezik majd, hanem a kirándulók is, akikre a gyönyörű vízesések és a közeli Olo folyó lenyűgöző látványa vár.

Ez a tizedik film az Európa legszebb autóstúra-útvonalai sorozatban, amelynek részei a legváltozatosabb helyekre röpítik el a nézőt, és a mostani epizód a lehetséges 60 pontból 57-et szerzett az izgalmi faktor, az út minősége és a helyi gasztro-élmények alapján. Eddig tehát ez a portugál útszakasz kapta a legmagasabb besorolást – ami újabb ok arra, hogy az ember ellátogasson ide.

Út neve, ország Pontszám a lehetséges 60-ból
Transzfogarasi főút, Románia 51
North York Moors, Anglia 54
C462, Katalónia, Spanyolország 56
D526, 926, Alpok, Franciaország 55
B500, Fekete-erdő, Németország 51
MA10, Mallorca, Spanyolország 53
Atlanti út, Norvégia 53
Via Campocatino, Olaszország 53
Hegyi út, Man-sziget 56
N304, Portugália 57

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.