Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Fejlett Ford Transit technológiák

Az új Ford Transit parkolási technológiájának köszönhetően elfelejthetjük, hogy “Ezzel ide biztos nem fogsz beállni”

Egy Mondeo kombinál több egy méterrel hosszabb áruszállítóval beállni a parkolóhelyre egy zsúfolt városi utcán igazi rémálom. Ráadásul elég egy koccanás, és a vállalkozásnak máris pénzébe kerül a javítás és az emiatt kieső üzemidő – nem beszélve a megemelkedő biztosítási költségekről.

Az új Ford Transitban fejlett technológiák segítenek csökkenteni a parkolás stresszét, és elkerülni a kisebb-nagyobb, de mindenképpen költséges sérüléseket.

Az Aktív Parkolóasszisztens segítségével a Transit vezetője megtalálhatja a megfelelő méretű parkolóhelyet, ahová az autó automatikus kormányzással be is áll, miközben sofőrje csak a gáz- és fékpedált kezeli. A rendszer ugyanúgy használható a merőleges parkoláshoz, mint a járdaszegéllyel párhuzamos beálláshoz; ez utóbbi esetben elég, ha a parkolóhely mindössze 0,8 méterrel hosszabb, mint maga az autó.

A Transit további technológiái közt szerepel még a Kiállássegítő rendszer, a Keresztirányú Forgalomfigyelő, az Oldalérzékelő rendszer, illetve a széles látószögű első és hátsó kamerák; ezek a megoldások nagyon hasznosak, amikor a Transittal ki kell állni egy parkolóhelyről, vagy zsúfolt városi környezetben kell manőverezni.

Fejlett Transit technológiák

A legújabb Transit és Transit Custom modellekhez megrendelhető Aktív Pakolóasszisztens technológia összesen 12 ultrahangos érzékelővel működik. A rendszer még akkor is képes leparkolni az autót, ha a többi jármű miatt nem látszik a járdaszegély, sőt lejtőn is használható.

Az Aktív Parkolóasszisztens része a Kiállássegítő rendszer, ami automatikus kormányzással vezeti ki a járművet a parkolóhelyről, miközben a vezető csak a féket és a gázt adagolja.

A Keresztirányú Forgalomfigyelő a parkolóhelyről történő kitolatás közben figyelmezteti a vezetőt, ha az autó nyomvonalát egy másik jármű vagy kerékpár keresztezheti.

Mindezt az Oldalérzékelő rendszer egészíti ki, ami kis sebességű manőverezés közben hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt az autó oldalánál feltűnő, közeli akadályokra.

A széles látószögű első és hátsó kamera segít a közeledő járművek, gyalogosok vagy kerékpárosok észlelésében, amikor a Transit egy átláthatatlan kereszteződéshez ér, illetve szűk parkolóhelyről vagy kocsibeállóról hajt ki.

A magasan elhelyezett tolatókamera jobb képet ad hátramenetben, különösen akkor, amikor az autó nyitott ajtókkal tolat.

Segít még eredményesebbé tenni a vállalkozás működését

A Ford 2019-ben mutatta be az elektromos hajtásláncokat és modern konnektivitási technológiákat is kínáló Transit és Transit Connect modelleket, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy a mai megváltozott körülmények közt is hatékonyan segítsék tulajdonosaik eredményes üzletmenetét.

A Ford Transit Custom 1 tonnás áruszállító szintén megkapta a Ford legújabb EcoBlue és EcoBlue Hybrid hajtásait, emellett pedig olyan technológiákat is, mint a FordPass Connect fedélzeti modem, aminek révén az üzemben tartók maximálisan kiaknázhatják a jármű hatékonyságát.

Az elektromos hajtásokat kínáló Transit Custom Hybrid modellcsalád (benne a Transit Custom Plug-In Hybrid és EcoBlue Hybrid modellekkel) elnyerte a 2020-as Év Haszongépjárműve címet.

Tavaly a Ford az elmúlt 25 év legjobb haszongépjármű-értékesítési eredményét érte el, és 2019-ben a Ford immár ötödik éve volt Európa első számú haszongépjármű-márkája.

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.