Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Folyamatos növekedés a Fordnál

A Ford Magyarország értékesítési eredménye 22 százalékkal nőtt az első félévben

A Ford összesen 1705 darab személy-, és haszongépjárművet értékesített júniusban Magyarországon, 13,8 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában, de az idei első féléves összesített eladások még ennél is nagyobb mértékben, 22 százalékkal múlják felül a 2017-os eredményt.

Különösen eredményesnek nevezhető a Ford SUV-értékesítése, ami 63 százalékkal, összesen 2155 darabra nőtt 2018 első félévében, és a júniusi eredmény is közel 21 százalékkal, 394 darabra gyarapodott.

A Kuga 46 százalékos növekedést produkált júniusban, így 2008-as bemutatása óta ez volt a modell legerősebb júniusa; a Ford EcoSport értékesítése az idén év elején bemutatott megújult modellváltozat sikerének köszönhetően az eső félévben két és félszeresére, 514 darabra nőtt, vagyis 2015-ös színre lépése óta ez volt az EcoSport legeredményesebb féléve.

A hagyományosan Ford által dominál haszongépjármű szegmensben is növekedés tapasztalható, kiemelendő a legendás Ranger sikeres első fél éves szereplése. A pick-up kategória 16 százalékos növekedését is meghaladva, 19 százalékos növekedés mutatva 834 darabos első féléves eredményével magabiztosan vezeti a szegmenst.

„A június erős hónapnak bizonyult az SUV-kategóriában – különösen a Kuga esetében –, akárcsak a haszongépjárműveknél.” nyilatkozta Szamosi Viktor. „ A második legnagyobb szegmensben, az alsó közép kategóriában a Focus kivezető kampányának köszönhetően szintén sikerült jelentősen, majd 40 százalékkal növelnünk eladásaink darabszámát. A vadonatúj Focus-modellek kiszállítása pedig júliusban megkezdődik a magyar Ford márkakereskedésekbe, és biztosan állíthatjuk, hogy a vásárlók imádni fogják az új Focus-t, mely a Ford által valaha gyártott legjobb autó lesz. Mindent egybevetve nagyon sikeres első félévet zártunk 2018-ban, és optimistán tekintünk a második félév elé.”

A Ford júniusi haszongépjármű-értékesítése 15 százalékkal nőtt, így a Ford továbbra is Magyarországelső számú haszongépjármű-márkája. A Ford 14 százalékkal több haszongépjárművet értékesített az idei első félévben, mint 2017 azonos időszakában.

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.