Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Már ötmillió Fordot hajt Ecoboost motor

2014-ben az európai piacon minden negyedik modell EcoBoost technológiával talált gazdára

A Ford legyártotta az 5 milliomodik autót, amit a vállalat üzemanyag-takarékos EcoBoost motorja hajt: 2014-ben az európai piacon minden negyedik modell EcoBoost technológiával talált gazdára. Európában az 1,0 literes EcoBoost erőforrás a legnépszerűbb változat, amely tavaly történelmet írva zsinórban harmadszor nyerte el az Év Motorja díjat. Az 5 milliomodik autó – egy 1,0 literes Ford Focus – az amerikai Michigan összeszerelő üzemben gördült le a gyártósorról.

A fontos mérföldkőhöz ért az üzemanyag-takarékos EcoBoost benzinmotorok gyártásában: a 2009-ben bemutatott erőforrásból elkészült az 5 milliomodik darab. Az első EcoBoost-motoros modellek 2010-ben jelentek meg Európában, és tavaly már minden negyedik autó ilyen erőforrással kelt el a régióban. A kontinensen az 1,0 literes EcoBoost bizonyult a legnépszerűbb változatnak; 2014-ben ez lett az első erőforrás, amely már zsinórban harmadszor nyerte el az Év Motorja díjat. Európában több mint 230.000 Ford talált gazdára 1,0 literes motorral, ami a Fiestától kezdve a vadonatúj Mondeóig immár 10 különböző modellhez rendelhető.

“A Ford EcoBoost alacsony üzemanyag-költségek mellett is remek teljesítményt kínál, ami Európában és világszerte egyaránt hihetetlenül népszerűvé tette a vásárlók körében.” – mutat rá Joe Bakaj, a Ford Európa termékfejlesztésért felelő alelnöke. „Az EcoBoost motorok korszakváltó technológiának bizonyultak, és nap mint nap új vásárlókat vonzanak a Ford márkakereskedésekbe.”

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.