Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Megérkezik Európába a legütősebb Fiesta izomautó

A Ford Performance most még izgalmasabbá varázsolta a népszerű Ford Fiesta ST kompakt izomautót

Megérkezik Európába a legütősebb Fiesta izomautó: a Fiesta ST200 látványos stílussal ötvözi a teljesítményt

A Ford Performance most még izgalmasabbá varázsolta a népszerű Ford Fiesta ST kompakt izomautót. A Ford a Fiesta gyártásának 40. évfordulója alkalmából idén bemutatja az új Ford Fiesta ST200 modellt, minden idők legerősebb sorozatgyártású Fiestáját. Az autó különlegesen kalibrált 1,6 literes EcoBoost benzinmotorja 10 százalékkal több teljesítményt (200 LE) és 20 százalékkal több forgatónyomatékot (290 Nm) ad le.

A Ford Fiesta ST200 6,7 másodperc alatt gyorsít 100 km/órás tempóra, s az új modell vezetési élményét tovább fokozza, hogy az autó a magasabb sebességfokozatokban is erőteljesebben gyorsul. A Fiesta ST200 továbbfejlesztett futóműve és kormányműve még magasabb szintre emeli az autó menetdinamikáját és rugózási kényelmét.
Az exkluzív felszereltséggel (többek közt egyedi Storm Grey fényezéssel, matt fekete könnyűfém keréktárcsákkal és különleges utastéri elemekkel) kínált új izomautó gyártása júniusban kezdődik, és a vásárlók kevéssel ezt követően már meg is kapják autójukat.

“A Fiesta ST nemcsak a tulajdonosok, hanem a kritikusok kedvence is – az ST200 változat pedig még több erővel és teljesítménnyel kápráztatja el vezetőit,” mondta Joe Bakaj, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. “Azt hiszem, a jövő egyik klasszikusát sikerült megalkotnunk.”

Az új modell 1,6 literes EcoBoost motorja az átkalibrálásnak köszönhetően immár 200 lóerős – ez a 20 évvel ezelőtti Fiesta XR2 teljesítményének duplája – és 290 Nm-es, vagyis 15 lóerővel és 30 newtonméterrel lett erősebb, és akár 20 másodpercig is képes ideiglenes túltöltéssel működni.

Díjnyertes teljesítmény – még tökéletesebb formában

A mérnökök rövidebbre méretezték a Fiesta ST eredetileg 3,82-es végáttételét (az új érték 4,06), így az autó a magasabb sebességfokozatokban is fürgébben gyorsít: negyedik sebességfokozatban 5,2 másodperc alatt gyorsul 50-100 km/órára, a végsebesség pedig 230 km/óra.

A Fiesta ST200 megkapta a Fiesta ST nemrégiben tökéletesített futóművét és Elektronikus Szervokormányát (EPAS), amelyek jobb rugózási komfortot és menetdinamikát kínálnak. A hátsó csatolt lengőkar 27 százalékkal merevebb lett, az első stabilizátorrúd átmérője pedig a korábbi 19-ről 21 mm-re nőtt, hogy megfeleljen az új lengéscsillapító-specifikációnak, ami jobb ütéselnyelési képességet biztosít. Akárcsak a Fiesta ST, az új ST200 is 15 mm-rel “mélyebben ül”, mint a standard Fiesta-modellek.

Exkluzív dizájn és felszereltség

Az ST200 merész és különleges dizájn-megoldásai közt szerepel az exkluzív Storm Grey fényezés, valamint a látványos, 17 colos ST könnyűfém keréktárcsák, amelyeknek matt fekete fényezését hatásosan hangsúlyozza ki a polírozott perem.

A Fiesta ST200 modellek vörösre festett féknyergekkel készülnek, valamint méhsejt-mintázatú, trapéz alakú ST-hűtőráccsal, dinamikus formavilágú első légterelővel és oldalsó szoknyákkal, a karosszéria színére fényezett hátsó diffúzorral és nagyméretű hátsó tetőlégterelővel.

Az utastér felszereltsége is gazdag: a Recaro sportülések faszén-árnyalatú részleges bőrkárpitozását ezüstszínű öltések díszítik, valamint ezüstszínű motívumok, amelyek a biztonsági öveken is megjelennek. A megvilágított küszöbdíszléceken az ST200 embléma látható. Karbonszálas dekorációs elemek, könnyűfém pedálok, könnyűfém váltókar és ST-stílusú kormánykerék teszi teljessé a kabin összképét, aminek hangulatát a sötét anyagok és az ezüstszínű díszítések izgalmas kontrasztja alapozza meg.

Az autó kifinomult technológiákat kínál:

  • SYNC hangvezérlésű kommunikációs és szórakoztató rendszer 5 colos képernyővel
  • LED nappali menetfénnyel kiegészített fényszórók a karakteres megjelenésért
  • A Sound Symposer rendszer a legvonzóbb motorhangokat átvezeti az utastérbe, hogy lelkesítő akusztikai aláfestéssel gazdagítsa a vezetési élményt
  • A MyKey rendszer segítségével a tulajdonos korlátozhatja a végsebességet és az audio maximális hangerejét, valamint megakadályozhatja a biztonsági berendezések kikapcsolását, ha másnak adja oda az autóját

A 2013-ban bemutatott Fiesta ST modellt 1,6 literes EcoBoost benzinmotor hajtja, amelynek teljesítménye 182 LE, forgatónyomatéka pedig 240 Nm. Az autó rövid időn belül Európa legnépszerűbb izomautója lett, és már piacra lépésének első évében több mint 20 díjat gyűjtött be világszerte. Napjainkig a Ford mintegy 30.000 Fiesta ST-t értékesített Európában.

A Ford 40 évvel azt követően mutatja be az ST200 modellt, hogy a legelső Fiesta 1976-ban legördült a gyártósorról.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.