Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

MOVEment: Film, divat, tánc és a Ford Vignale együtt

Egy hét rövidfilmből álló sorozat, ahol a film, divat, tánc és a Ford Vignale egyesül

A MOVEment kezdeményezést idén tavasszal mutatta be a londoni Sadler’s Wells, a világ egyik leghíresebb balettszínháza és a Ford Vignale. A Sadler’s Wells színházban tartott VIP premier egyben a Ford Mondeo Vignale első nyilvános debütálása is volt. A MOVEment Jefferson Hack koncepciója, amely nem pusztán egy ötlet, hanem az alkotó hosszú távú ambíciója is. Jefferson Hack a londoni kreatív és kulturális körök ikonikus figurája. A Montevideóban, Uruguayban született művész azért jött Londonba, hogy a London College of Printing hallgatója legyen.

Mindössze 19 éves korában alapította meg a Dazed & Confused (ma már Dazed) című magazinját, amelyet a Dazed Group tagjaival fejlesztett tovább, és ők adják ki az Another Magazine című magazint is. De Jefferson fő tevékenysége nem a kiadás, hanem az újságírás, filmezés, televíziózás és a digitális média új ötleteinek kidolgozása. Tömören szólva Jefferson Hack egy igazi kreatív fenomén, akinek MOVEment kezdeményezése csak egy volt a számtalan sikeres próbálkozás közül. Az ötlet abból az igényből keletkezett, hogy koreográfusok és tervezők együtt alkossanak filmet, és gondolkozzanak a test és a kamera viszonyáról.

Párbeszéd divat és tánc között

A projektben részt vevő tervezők egyedi jelmezeket terveztek. Az eredmény: hét film, amelyek a divat és a tánc közötti régóta fennálló párbeszédet aktuálisan és inspirálóan frissítik föl. Ahogyan Jefferson magyarázza ötletét – „A divat és a tánc között mindig is hihetetlen történelmi párbeszéd zajlott. Ez azért van, mert mindkét művészeti forma az emberi testtel foglalkozik. A videoélmények által meghatározott korszakban áttekintést akartam adni a divat, tánc és film legjobbjait összeválogatva. Egyes párosítások vakrandik voltak, mások pedig hosszú ideje fennálló kapcsolatok, de mindegyikük valami újat és eredetit tett az asztalra.”

Fontos szerepben a Ford Mondeo Vignale

A Ford Vignale már a kezdetektől partner volt a MOVEment kezdeményezésben. Nem is ok nélkül: a projekt tökéletes partnerkapcsolatot tett lehetővé a minőségi formatervezés és kézművesség témáinak felfedezésére és kifejezésére, amelyek mind a Ford Vignale, mind a MOVEment filozófiájának lényegi elemeinek számítanak. Ezen együttműködésen kívül a Ford Vignale rendkívül különleges partnerkapcsolatot alakított ki az egyik alkotással, egy filmmel, amelyet három elismert művész készített: Jasmin Vardimon koreográfus, Matthew Donaldson rendező, valamint Stephen Jones kalaptervező. Stephen Jones évtizedek óta a brit kreatív és kulturális körök ikonikus figurája. A Ford Vignale szerves része ennek a filmnek, amelyben a Ford Mondeo Vignale „mellékszereplőként” tűnik fel, az alkotás létrehozásában pedig a Ford Vignale formatervezője, Erika Tsubaki és a Ford Vignale tervezőcsapata is tevékeny részt vállalt.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.