Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Országos Rally Bajnokság - Turán Frici Fiestával rajtol!

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Ford Fiesta R5-el

Régi-új utakon. S ez nem elsősorban a pályákra vonatkozik a Turán Frigyes és Zsiros Gábor kettős esetében (bár rögtön az idénynyitó Eger-ralin új gyorsasági szakaszok teszik majd még izgalmasabbá a küzdelmet), hanem hogy visszatértek a Fordhoz, amellyel szép sikereket értek el az elmúlt években. A típus egy Ford Fiesta R5-ös, amely a páros mindkét tagja számára új, de az a tény megnyugtathatja őket: ezzel az autóval optimális esetben lehet futamokat nyerni a magyar bajnokságban.

Az autót hétfőn sajtótájékoztatón mutatták be a Ford Petrányi Budaörsi úti szalonjában, amelyen az újságírók játékos formában maguk is kipróbálhatták „autóversenyzői képességeiket”, s a hétvégi Eger-rali előtt a páros szerdára beiktat majd egy tesztet.

Az pedig külön jót tesz Turán Frici önbizalmának, hogy egy számára nagyon kedves típussal, Forddal versenyezhet – tavalyelőtt a Focus WRC-vel megnyerte a bajnokság utolsó három futamát, 2012-ben pedig a Super2000-es Fiestával komplett szezont teljesített a világbajnokságon.

Ezek után csodálkozik bárki is, hogy Frici alig várja az első tesztet az R5-össel?

„Sok mindent tudok erről az autóról, hiszen az utóbbi évek nemzetközi versenyeinek hála vannak külföldi kapcsolataink, amelyektől kaptunk visszajelzéseket. Ezekből az derült ki számunkra, hogy a Ford a megbízhatóságával is kitűnik a mezőnyből, s ha hihetünk a statisztikáknak, ezzel párhuzamosan nagyon gyors is. S hogy mi a tervünk vele? Az Eger-ralin szeretnénk mindenféle nyomás nélkül versenyezni, nem az a cél, hogy rögtön az első gyorsasági szakaszt megnyerjük. Hosszú távra tervezünk ezzel az autóval, ennek ellenére nyilván már idén is a dobogós helyen szeretnénk végezni az abszolútban” – konkretizálta céljait Frici, és navigátora, Zsiros Gábor mélyen egyetértett vele.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.