Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Az e-kárbejelentő applikáció segítő kézként vezeti végig a szükséges kárbejelentésen. Segítségével gyorsan és egyszerűen küldheti be a szükséges információt és kaphat arról visszaigazolást már a telefonján. Ha megtörtént a baleset, akkor az e-kárbejelentő applikáció segítségével pillanatok alatt elintézheti a kárbejelentést, akár a mobiltelefonjáról. Az applikáció megnyitása után egy információs ablak tájékoztat a szükséges lépésekről. További részletek a hivatalos weboldalán talál.

E-kárbejelentő alkalmazás

Az e-kárbejelentő applikáció segítségével gyorsan és egyszerűen küldheti be a szükséges információt és kaphat arról visszaigazolást már a telefonján.

Kárbejelentés menete

 1. A kárbejelentés megkezdéséhez kattintson a „Tovább a kárbejelentésre” gombra. Kétkészülékes kárbejelentésnél az egyik fél a zöld gomb, a másik fél pedig a fehér gomb megnyomásával lép tovább a bejelentési folyamathoz. Amennyiben 1 készüléken szeretnék a felek kitölteni, akkor az Egykészülékes kárbejelentés gombot kell választani.
 2. A kétkészülékes kárbejelentéshez, a kárrendezést indító fél képernyőjén megjelenő PIN-kód segítségével tudja párosítani a mobileszközöket. A megjelent kódot, a csatlakozó fél készülékén kell beírni, majd a ’Csatlakozás’ gombot megnyomni. Ha a PIN kódot helyesen adta meg, akkor létrejön a csatlakozás és a rendszer automatikusan tovább engedi a feleket a kárbejelentés oldalára.
 3. A menüsávban külön színek jelzik az adatok kitöltésének státuszát. Sárgával vannak jelölve a kötelezően kitöltendő mezők, szürkével az opcionálisan kitölthető adatok. Zöld színnel a megfelelő-, piros színnel pedig a hiányos kitöltést jelzi a rendszer.
 4. A balesetnél meg kell adni a baleset időpontját, helyét és jelezni, ha történt személyi sérülés vagy dologi kár.
 5. A gépjármű és szerződés adatoknál a biztosítóktól kapott QR kód beolvasásával és az előre megadott adatok rögzítésével, egyszerűen megadhatja gépjárműve rendszámát, gyártmányát, típusát és járműfajtáját. Jelezni kell, ha a szerződő jogi személy vagy vállalkozás, majd kiválasztani annak biztosítóját.
 6. Jelölje a balesetben felelős járművezetőt, és ha történt rendőri intézkedés adja meg a rendőrkapitányság nevét és a jegyzőkönyv számát.
 7. A baleseti vázlat menüpontban készítse el a baleset körülményeit ábrázoló rajzot.
 8. A kötelező adatok mellett számos hasznos információt oszthat meg a baleset körülményeivel kapcsolatban, melyek részletesebb információt adnak a biztosító számára. Ilyen többek között, hogy milyen sérülések károk keletkeztek, a Baleseti szituáció vagy a Tanúk adatai. A kárleírásban ezeket írja le röviden a vagy rögzítse hangfelvételként a baleset körülményeit és az Ön szerint fontos információkat. A személyi vagy dologi károkat is ismertesse ebben a menüpontban.
 9. Az adatok megfelelő kitöltése és ellenőrzése után fogadja el a szolgáltatás használatát, majd az elektronikus aláírásával erősítse meg a megadott adatait. Ha a fényképeket és a hangfelvételt később szeretné beküldeni, akkor előtte jelölje be az erre utaló négyzetet.
 10. Az adatok ellenőrzése után tekintse meg kárbejelentése előnézetét.
 11. Nézze át, hogy sikerült-e megfelelően kitöltenie a kárbejelentését a másik féllel megbeszéltek alapján. Ha minden adatot helyesnek talál, akkor kattintson az „Igen” gombra, majd a Beküldésre. A kárbejelentése beküldése után, a megadott e-mail címére érkezik egy megerősítő válasz a sikeres beadásról.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.