Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Általános kérdések

Milyen gyakran kell átvizsgáltatnom az autómat?

A kezelési kézikönyv tartalmazza a gépkocsi szervizintervallumaival kapcsolatos információkat. A szervizintervallumokról az alábbi linken megnyitható táblázatból is tájékozódhat.

Miért javíttassam autómat a Ford Márkakereskedésben / Hivatalos Karosszériaműhelyben?

Csak egy Ford Márkakereskedés / Hivatalos Karosszériaműhely szakemberei részesülnek a Ford különleges karosszériajavító képzésében, és kizárólag ők használnak Ford specifikus szerszámokat/felszereléseket. Ezek a szakemberek garantálják autójának kiváló állapotát, biztosítva annak értéktartását.

Milyen előnyökkel jár a Ford Eredeti Alkatrészek használata?

Az Ön Ford gépkocsija csupa eredeti Ford alkatrésszel kezdi életét, amelyeket úgy terveztünk, hogy illeszkedjenek egymáshoz, és tökéletes, biztonságos teljesítményt nyújtsanak. Ha egy eredeti Ford alkatrészt olyan elemre cserélnek, amely nem felel meg minden fontos feltételnek, az alapvetően megváltoztathatja a gépkocsi által nyújtott védelmet. Az eredeti Ford alkatrészek beszereléséhez kell a legkevesebb idő a szerelőknek, és az eredmény megfelel a legszigorúbb minőségi és biztonsági előírásoknak is. Ezzel gondoskodhatunk az autó maximális teljesítményéről és értéktartásáról. A Ford Eredeti Alkatrészek:

 • Biztosítják az autó kiváló utas- és gyalogosbiztonsági teljesítményét
 • Mindig ellenőrzésen esnek át, hogy megfeleljenek a Ford által előírt műszaki kívánalmaknak
 • Minőségük, méretpontosságuk és tűrésük azonos a gyárilag beszerelt alkatrészek értékeivel
 • A javításra előírt időtartamon belül beszerelhetők
 • Helyreállítják az autó baleset előtti műszaki állapotát
 • Használatukkal nem válik érvénytelenné az egész jármű átrozsdásodás elleni garanciája
 • Megmarad a Ford alkatrész garancia
 • A lehető legjobb értéktartást biztosítják
 • Könnyen azonosíthatók a jól látható helyeken elhelyezett  Ford emblémának köszönhetően

Honnan tudom, hogy Ford Eredeti Alkatrészeket szereltek be?

Ez egyszerű. A jól látható márkajelzés segítségével Ön könnyen és gyorsan azonosíthatja a Ford Eredeti Karosszériaelemeket. Számos Ford-alkatrészen megtalálható a Ford jellegzetes emblémája, ami még a beszerelés után is tisztán látható. Így Ön bármilyen töréskár után megbizonyosodhat arról, hogy autója javításához Eredeti Ford Alkatrészeket használtak fel, amelyekkel helyreállították Fordjának eredeti állapotát.

Hogyan tudom meg, hogy autómat érinti-e egy visszahívási kampány?

Egy esetleges visszahívási kampány esetén levélben értesítjük az autók tulajdonosait (a BM járműregisztrációs adatbázisa, illetve saját adatbázisaink alapján), hogy a munkát a lehető leggyorsabban és ügyfeleink számára legkényelmesebb módon végezhessük el. Emellett Ford márkakereskedőjével vagy Ügyfélszolgálati Központunkkal is kapcsolatba léphet, akik örömmel állnak rendelkezésére. A http://www.etis.ford.com/fordservice honlapon is ellenőrizheti, hogy autóját érinti-e valamilyen visszahívási kampány.

Mi a teendőm az átvizsgálások közti időszakban?

Az átvizsgálások közötti időszakban az alábbi teendőkkel növelheti Ford gépjárműje élettartamát:

 • Ellenőrizze rendszeresen a motorolaj szintjét!
 • Ellenőrizze rendszeresen az ablaktörlőlapátok gumiját és a szélvédőmosó-folyadék szintjét!
 • Ellenőrizze a hűtőfolyadék szintjét és a fagyálló folyadék koncentrációját!
 • Ellenőrizze a kormányszervo folyadékszintjét!
 • Ellenőrizze kéthetente a gumiabroncsok nyomását!
 • Ellenőrizze a gumiabroncsok épségét!
 • Ellenőrizze rendszeresen a világítás működését!

Gumik és kerekek

Az út és az autó közti egyetlen kapcsolatot a gumiabroncsok jelentik – és mindegyik gumi csupán tenyérnyi felületen érintkezik az aszfalttal. A megfelelő abroncs kiválasztására a Ford márkakereskedés/szakszerviz a legjobb hely. Szakembereink hasznos tanácsokkal és útmutatással szolgálnak a helyes döntéshez, különféle márkákat ajánlanak, és miközben felszerelik az abroncsokat, ellenőrzik azok biztonsági tulajdonságait is.

Biztonságosabb abroncsok – biztonságosabb autózás

A gumiabroncs kulcsszerepet játszik autója biztonságában; jó példa erre, hogy nedves útfelületen, kopott abroncsokkal akár 70%-kal is nőhet a féktáv. A jól megválasztott gumi, a helyes levegőnyomás és a megfelelő futófelület segítségével autója bármilyen útviszonyok közt kiválóan teljesít majd.

Ügyeljen a megfelelő nyomásra!

A megfelelő abroncsnyomás létfontosságú az autó teljesítménye szempontjából. A túl alacsony vagy túl magas nyomás miatt csökken a tapadás, a gumi hamarabb használódik el, és nő az autó fogyasztása. Ezért kéthetente ellenőrizze a guminyomást! A mérést hideg abroncsokon végezze, mert a nagy sebességgel megtett hosszú utak után mért értékek nem pontosak. Mindig szorosan csavarja rá a szelepsapkákat, és azonnal pótolja őket, ha elvesznének, különben a szelepek ereszteni kezdenek. Ellenőrizze a szelepeket és tömítésüket. A pótkereket mindig fújja 0,1-0,3 barral magasabb nyomásra! Ügyeljen arra is, hogy az abroncsnyomás teljes terhelés mellett se haladja meg a megengedett legmagasabb értéket! A nyomás pontos értékeit megtalálja autója kezelési kézikönyvében.

Ellenőrizze a futófelület barázdáinak mélységét!

Az abroncs kopottságát mutató jelzések révén könnyen megállapíthatja, ha a futófelület barázdáinak mélysége elérte az abszolút minimumnak számító 1,6 millimétert. A nyári gumikat már 3 mm-nél kisebb barázdamélység mellett érdemes lecserélni. Ha a barázdák mélysége téli gumik esetében kisebb, mint 4 mm, az abroncsok elveszíthetik tapadásukat a havas útfelületen.

Győződjön meg arról, hogy a gumik nem öregedtek el.

Az általános szabály szerint egy gumi élettartama 6 év. Az ennél öregebb gumikat cseréje le – még akkor is, ha újszerűnek tűnnek, és ritkán használta őket. A gumi életkorát az oldalfalon találja. Ez egy kódolt gyártási dátum, pl. ’0702’, amiben a ’07’ az év 7. hetét, a ’02’ pedig a 2002-es évet jelöli. 1999. december 31-ig a harmadik számjegy után a ’<’ jelzés volt látható. Ha az Ön abroncsa már ilyen korú, kérjük, cserélje azonnal. Mindez a pótkerékre is vonatkozik.

A jó gumiabroncs a fogyasztást is csökkenti.

Az előírtnál alacsonyabb nyomású abroncsok növelik a fogyasztást. Ha a gumikat az ajánlott értéknél 0,1-0,3 barral magasabb nyomásra fújja fel, csökken a gördülési ellenállásuk. Arra azonban ügyeljen, hogy soha ne lépje túl a teljes terhelésű autóhoz ajánlott guminyomás maximális értékét.

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.