Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Vezetési élmény - Ford Transit

Olyan keményen dolgozik, mint Ön

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Okos megoldások

A hatékony munkavégzéshez

Intelligens munkavégzés

Az új Ford Transit számos fejlett technológiával került kialakításra annak érdekében, hogy Ön még átgondoltabban és hatékonyabban végezhesse munkáját. Ilyen például a Holttérfigyelő rendszer és a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, melyeket arra terveztünk, hogy figyelmeztessék Önt a forgalom többi résztvevőjére sávváltás vagy tolatás esetén. Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika pedig a parkolást könnyíti meg az Ön számára. Az új, intelligens Adaptív sebességtartó automatika a hosszú, autópályás utazásokat teszi kevésbé fárasztóvá és egyúttal gazdaságosabbá. Az autóba továbbá beépítésre került egy új, fejlett Tolatókamera, egy lefelé világító, hátsó ajtó feletti lámpa és egy széles látószögű frontkamera is. Így a vezető mindig szemmel tarthatja a jármű teljes környezetét. Az új Transit felszereltségei olyan hasznosak, hogy hamarosan el sem tudja majd képzelni az életet nélkülük.

Stresszmentes pakolás

Az új Transit Aktív ki-/beparkolást segítő automatikája gond nélkül képes bekormányozni a járművet a parkolóhelyekre. Az intelligens technológiának köszönhetően az automata váltóval felszerelt modellekkel minden eddiginél egyszerűbb a parkolás. Elég egy gombnyomás és az innovatív rendszer érzékelői a kiválasztott oldalon megkeresik a legalkalmasabb parkolóhelyet. Amint megvan, a rendszer automatikusan a helyére kormányozza az autót, Önnek csak a pedálokat és a sebességváltót kell kezelnie. A Transit új, felülre szerelt tolatókamerájának köszönhetően Ön tökéletesen látja a jármű mögötti területet. A középkonzolba épített képernyő azokat a tárgyakat is megmutatja, amiket Ön nem láthat, a virtuális segédvonalakat követve pedig a legkisebb helyre is könnyedén beparkolhat. A tolatókamera automatikusan aktiválódik, amikor Ön hátramenetbe kapcsol.

További technológiák

Megkönnyítik mindennpjait

Elektromos szervokormányzás

Az Elektromos szervokormányzás (EPAS) automatikusan szabályozza a kormányzást a jármű sebességének és az egyéb körülményeknek megfelelően. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatokat könnyebbé téve fokozza az irányíthatóságot. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormánymozdulatra van szükség, felkeményíti a kormánymozgást.

Tolatókamera

Oszlopok, biciklik, alacsony falak… Mindegy, mi van az autó mögött, a tolatókamera megmutatja a középkonzolba épített kijelzőn. A rendszer automatikusan aktiválódik, amikor hátramenetbe vált, és nem csak az autó mögötti teret teszi láthatóvá, hanem virtuális segédvonalakat is megjelenít, így a legszűkebb helyekre is könnyen beparkolhat.

Holttérfigyelő rendszer

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) segíti a biztonságosabb sávváltást. Ennek érdekében érzékelő radarokkal pásztázza az új Transit mindkét oldalának holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban egy narancssárga fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

Váltson üzemmódot

A választható vezetési üzemmódokkal mindig az adott feladathoz és időjárási körülményekhez hangolhatja a Transit működését. Válasszon a Normál, a Csúszós út, a Sár, Vontatás üzemmódok vagy a maximális hatékonyságot biztosító EcoMode közül.

Sávtartó automatika

A Sávtartó automatika egy frontkamera segítségével észleli, ha a jármű véletlenül kisodródna a haladási sávjából. Ilyen esetekben a Sávtartási segítség kisebb kormányzási nyomatékot alkalmazva segít visszaterelni a járművet a megfelelő sávba. Amennyiben a jármű kereke érinti a sávjelzést vagy az út szélét, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét.

Sebességtartó automatika

A Stop and Go funkcióval ellátott Adaptív sebességtartó automatika segítségével meghatározhatja, hogy a rendszer milyen sebességet tartson fent. Ha a beépített radar más járművet érzékel az autó előtt, automatikusan egy előre beállított követési távolságra vált, amely forgalmi dugóban akár az autó megállásához is vezethet. Az akadály megszűnése után a rendszer automatikusan az előre beállított utazási sebességre gyorsítja fel autóját.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.