Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

A zéró kibocsátás ereje

A teljesen elektromos járműveket kizárólag az akkumulátor energiája hajtja. Zéró üzemanyag. Zéró kibocsátás. Nem csak a környezetüket, de a vásárláshoz nyújtott állami támogatásoknak, az alacsonyabb útdíjaknak és a kedvezőbb parkolásnak köszönhetően az Ön pénztárcáját is kímélik.

Az innováció a vérünkben van

A Ford villamosítási terve a cég erősségeire épít: az innovációra, a teljesítményre és a vásárlók által is elismert világszínvonalú technológiára, melyeket az elektromos autók fejlesztése során teljesen újraértelmezzük. És a vadonatúj, teljesen elektromos Mustang Mach-E csak a kezdet.

Akár 595 km-es tisztán elektromos hatótávolság

Új, teljesen elektromos Mustang Mach-E modellel minden eddiginél nagyobb távolságokat tehet meg anélkül, hogy a töltés miatt aggódnia kellene. Mint minden autónál, a teljesen elektromos járművek esetében is különböző tényezők befolyásolják az aktuális hatótávolságot. A jó hír az, hogy bizonyos módszerekkel növelheti is azt.

Nagy sebesség

A hirtelen gyorsítások és a nagy utazósebesség minden járműtípus esetében nagyobb fogyasztással és a kisebb hatótávolsággal jár.  Hozza ki a legtöbbet járművéből! Növelje hatótávolságát egyenletes sebességű haladással és fokozatos gyorsítással.

Időjárás

A szélsőségesen meleg vagy hideg külső hőmérséklet befolyásolhatja az akkumulátor működését, és csökkentheti a jármű hatótávolságát. A jármű belsejének fűtése és hűtése szintén az akkumulátort meríti, csökkentve annak kapacitását.

Regeneratív fékezés

A regeneratív fékezési eljárás képes a fékezési energia 90%-át is elektromos árammá alakítani és a nagyfeszültségű akkumulátorok töltésére fordítani. Ezen felül a regeneratív fékezés mérsékeli a fékbetétek kopását, ami hosszú távon a karbantartási költségeket is csökkenti.

Egyszerű töltés

A Ford számos különböző módszert kínál az elektromos járművének töltésére

Otthoni töltés

Az elektromos járművek szükség esetén otthon is egyszerűen és hatékonyan feltölthetők. Csak csatlakoztassa járművét egy szabványos háztartási aljzathoz, és hagyja töltődni. Az otthoni töltés nem igényel további eszközöket, ezért költséghatékony és bárhol elérhető. A még gyorsabb feltöltés érdekében pedig a Ford Wallbox töltővel is egyszerűen feltöltheti autóját.

Nyilvános töltőállomások

Minden teljesen elektromos és plug-in hibrid járművünkhöz - típustól függően az alapcsomag részeként vagy kiegészítőként - szabványos töltőkábelt adunk. A kábel segítségével Európa több mint 100.000  (és egyre növekvő számú) töltőpontjának bármelyikén kényelmesen feltöltheti Fordját - így biztos lehet benne, hogy autója nem marad energia nélkül.

Ford Mustang Mach-E

Legenda újratervezve

Akár 600 km-es hatótávolság egyetlen töltéssel, minden fordulatszámon rendelkezésre álló nyomaték és több lóerő, mint amit el tud képzelni. Ha azt hitte, hogy az elektromos autók egytől-egyig unalmasak, íme a cáfolat. Szálljon be és szeressen bele a vezetésbe minden egyes nap. Az új Mach-E megérkezett. Fedezze fel!

Videótár

Tudjon meg többet a Ford különböző elektromos technológiáiról

Mi a különbség a 4 típusú elektromos jármű között?

Az elektromos autók 4 típusát különböztetjük meg, melyek mindegyike másféle előnyökkel rendelkezik. Ha ismeri a különbségeket a Mild Hibrid, Hibrid, Plug-In Hibrid és a teljesen elektromos járművek között, sokkal könnyebb választhat az életstílusának legmegfelelőbb típust.

Hogyan töltheti elektromos járművét?

Az elektromos autókat többféle módon is fel lehet tölteni, az elektromos hálózatról éppúgy, mint fejlett öntöltő technológiával. A következő animáció bemutatja a leggyakoribb töltési megoldásokat, melyek ismeretében gondoskod róla, hogy autúja mindig útrakész állapotban várja.

Mekkora útra képesek a mai elektromos járművek?

Egy mai elektromos járművel akár több, mint 500 km-t is megtehet egyetlen töltéssel. A hibridek pedig kisebb távokat tesznek meg úgy, hogy csak az elektromos energiát használják; hosszabb távokon a hagyományos üzemmódra váltva utazás közben újratöltik az akkumulátort.

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.