Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Az elektromos család ismerős arca

Napjainkban egyre megszokottabb látvány a hibrid jármű (HEV). Ez nagyvárosokban és az agglomerációban fokozottan igaz, hiszen városi sebességnél alacsonyabb kibocsátásuk és kedvezőbb fogyasztásuk jelentős előny. A hibrid járművekben a belső égésű motor mellett egy erősebb elektromos motor is megtalálható, ami rásegít a hajtásra, lehetővé teszi rövidebb utak megtételét önállóan alacsony sebességnél. A benzinmotornak köszönhetően pedig a hosszabb utak sem jelentenek akadályt.

Praktikus teljesítmény

Egy elektromos jármű 100 km-re elegendő feltöltésének átlagos költsége rendszerint alacsonyabb az azonos távra jutó üzemanyag átlagáránál, viszont a járművásárlás nagyobb kiadást jelenthet. A hibrid jármű akkumulátorának feltöltését a regeneratív fékezés és a belső égésű motor együtt biztosítja elektromos hálózatra csatlakoztatás nélkül, tehát sosem kell akkumulátortöltő pontokat keresni. A hibrid járművek váltója teljesen automata, manuális váltó nem választható hozzá.

Ford Mondeo Hybrid

A kifinomultabb vezetési élményért

Ahogy az egy technológiailag ennyire fejlett autóhoz illik, a Mondeo hybrid hajtással is elérhető. Az elektromos és benzines hajtás előnyeit kombinálva a Mondeo Hybriddel egyszerre élvezheti az elképesztően gazdaságos működést, valamint a hihetetlen teljesítményt és vezetési élményt. Ráadásul Fékenergia-visszanyerés, innovatív Fékasszisztens és más intelligens technológiák is segítik Önt, hogy az autóból mindig a maximumot hozhassa ki.

Videótár

Tudjon meg többet a Ford különböző elektromos technológiáiról

Mi a különbség a 4 típusú elektromos jármű között?

Az elektromos autók 4 típusát különböztetjük meg, melyek mindegyike másféle előnyökkel rendelkezik. Ha ismeri a különbségeket a Mild Hibrid, Hibrid, Plug-In Hibrid és a teljesen elektromos járművek között, sokkal könnyebb választhat az életstílusának legmegfelelőbb típust.

Hogyan töltheti elektromos járművét?

Az elektromos autókat többféle módon is fel lehet tölteni, az elektromos hálózatról éppúgy, mint fejlett öntöltő technológiával. A következő animáció bemutatja a leggyakoribb töltési megoldásokat, melyek ismeretében gondoskod róla, hogy autúja mindig útrakész állapotban várja.

Mekkora útra képesek a mai elektromos járművek?

Egy mai elektromos járművel akár több, mint 500 km-t is megtehet egyetlen töltéssel. A hibridek pedig kisebb távokat tesznek meg úgy, hogy csak az elektromos energiát használják; hosszabb távokon a hagyományos üzemmódra váltva utazás közben újratöltik az akkumulátort.

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.