Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Biztonság - Ford Edge

Modern biztonsági rendszerek

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Nemcsak önnek és családjának nyújt védelmet

hanem a többi közlekedő számára is biztonságos

Védelem a gyalogosoknak is

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát.

Az Edge lopás elleni védelme

Az Edge lopás elleni védelme

A Thatcham 1. kategóriás, speciális riasztó a jármű bezárásakor automatikusan bekapcsol, és rendkívül erős hangjelzéssel jelez, ha az autóba erővel próbálnak behatolni, ha a járművet felemelik, vagy ha a belső érzékelők az utastérben mozgást érzékelnek. A technológia megakadályozza a jármű nem kívánatos elvontatását is. A riasztó többféle módon beélesíthető, így tetszés szerint megfigyeltethetők az ajtók, a motorháztető vagy a csomagtartó.

Segít biztonságban tartani a gyermekeket

Segít biztonságban tartani a gyermekeket

Az Edge minden utazás alkalmával igyekszik gondoskodni gyermekei biztonságáról. A hátulra felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

Biztonságban, utánfutóval is

Biztonságban, utánfutóval is

Az Utánfutó stabilizátor érzékeli, ha a vontatmány kígyózó mozgásba vagy sodródni kezd, és ilyenkor csökkenti az Edge sebességét, hogy megszüntesse a problémát, így utánfutóval is biztonságban autózhat.

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A jól kidolgozott Kipörgésgátló rendszer megszünteti a felesleges kerékpörgést, és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szükség van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekein közölt nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

Segítség a fékezésben

Segítség a fékezésben

Az Aktív fékrendszer egy innovatív biztonsági szolgáltatás, amely 30 km/h feletti sebességnél lép működésbe. A rendszer pásztázza a jármű előtti útszakaszt, és ha ütközésveszélyt érzékel, figyelmezteti a vezetőt. Reagálás hiányában a rendszer a fékek előfeszítésével, majd fékezéssel segíti a sebesség csökkenését. 

Elektronikus menetstabilizáló

Elektronikus menetstabilizáló

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, amikor egy jármű úttartása romlik, és a jármű stabilizálását az egyes kerekek automatikus fékezésével segíti elő. 

Folyamatos védelem felborulás ellen

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Ford speciális bedöntésiszögsebesség-érzékelőjével a Borulásgátló rendszer a kerekeket igyekszik a talajon tartani, különösen magas súlypont esetén, és kifelé lejtő kanyar bevételekor.

Minden irányból védő légzsákok

Az autó a két első légzsák mellett derékvédelemmel ellátott oldallégzsákokkal is rendelkezik, amelyek ütközéskor védik az ott utazók testi épségét. Ezek arra is képesek, hogy az utas karját felemelve tartsanak nagyobb távolságot a becsapódó tárgy és az utas közt. A függönylégzsákok maximális védelmet nyújtanak, míg a fejtámlák megelőzik a nyaksérülést. A rendszer elöl-hátul tartalmaz biztonságiöv-előfeszítőt és terheléskorlátozót, valamint minden övnél övfigyelmeztetést is, amely egy kijelzőn mutatja a bent ülő, de be nem csatolt utasok helyét. 

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.