Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Teljesítmény - Ford Edge

A legszigorúbb szabványok szerint tervezve

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Egy erőteljes és gazdaságos SUV

Dinamikus és kiemelkedő menettulajdonságokkal

Új szabvány a dízelmotorok területén

Új szabvány a dízelmotorok területén

Az új 4-hengeres, 2 literes Ford EcoBlue dízelmotor igen korszerű, turbófeltöltéses motor, amely mérhetően gazdaságosabb, nagyobb teljesítményt nyújt és kidolgozottabb. Amellett, hogy használatával fokozható az üzemanyag-takarékosság és a reagálóképesség, még minden korábbinál csendesebb is.

Váltson sebességet egy ujjal

Váltson sebességet egy ujjal

Ez a versenypályákra termett műszaki megoldás gyors, erőfeszítés nélküli gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan kezelheti a váltót.

8-sebességes automata váltó

8-sebességes automata váltó

Az automata váltós járművekben a hagyományos váltókar helyett forgatható váltó kapott helyet. Így könnyebben irányíthatja a modern, nagyobb gyorsulást és rendkívül sima váltást biztosító, új sebességváltó rendszert. A megoldás ugyanakkor tágasabbá teszi a belső teret, és kevesebb helyet foglal. A váltó igen hasznos funkciója, hogy SUV járművének leparkolásakor automatikusan parkoló fokozatra vált.

6-sebességes manuális sebességváltó

6-sebességes manuális sebességváltó

Az Edge 6-sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás könnyebb, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztés kifejezett célja volt a dinamikusabb vezethetőség mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése is, hogy a vezetési élmény fokozása mellett a töltőállomást is ritkábban kelljen útba ejteni. 

Auto-Start-Stop indítórendszer

Auto-Start-Stop indítórendszer

Közlekedési lámpánál vagy dugóban leálláskor az üresbe tett autó motorját a rendszer képes automatikusan leállítani. Ha ismét lehet haladni, csak nyomja ki a kuplungot, majd tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak engedje fel a féket, és a motor máris beindul. Az Auto Start-Stop különösen városi forgalomban hasznos, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a fogyasztást.

Adalék a légszennyezés csökkentéséért

Adalék a légszennyezés csökkentéséért

Lassú haladásnál az önszabályozó hűtőrács a motor hűtése érdekében nyitva tartja a szellőzőt. Amikor gyorsít, automatikusan bezáródik, ezzel javítja a légellenállást, és segít üzemanyagot megtakarítani. Hosszabb távon ez a megoldás számottevő különbséget jelenthet az autó fogyasztásában.

Adalék a légszennyezés csökkentéséért

A szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerben egy karbamid-víz alapú folyadék, az AdBlue® alakítja a kipufogógázban jelen lévő nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé. Emellett a részecskeszűrő a kibocsátott szilárd részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból. A megfelelő működés érdekében a Ford EcoBlue dízelmotor AdBlue®-tartályát fel kell tölteni AdBlue® folyadékkal. Az alacsony folyadékszintre a rendszer a műszercsoporton megjelenő üzenettel figyelmeztet.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.