Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Vezetési élmény - Ford Edge

A kidolgozottság új szintje

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Csúcstechnológiás rendszerek

Ford Co-Pilot360, Auto Start-Stop indítórendszer, adaptív sebességtartó automatika

Könnyű kormányozhatóság

Könnyű kormányozhatóság

Az Adaptív kormányzás mindig és minden helyzetben hatékony kormányreakciót biztosít. Alacsonyabb sebességnél, például parkolóhelyre beálláskor kevesebb kormánymozdulat szükséges. Nagyobb sebességnél viszont gyorsabbá és pontosabbá válik a kormányzás. A Sport üzemmódnak köszönhetően pedig csökken a kanyarok bevételéhez szükséges erőkifejtés, kellemesebbé téve a haladást gyors és kanyargós utakon.

Adaptív sebességtartó

Adaptív sebességtartó

Az Auto Start-Stop funkciót tartalmazó Adaptív sebességtartó automatika segítségével kiválasztható a rendszer által tartani kívánt sebesség. A beépített radarérzékelő észleli az elöl haladó járművet, és a jármű lassításával tartja az előre beállított távolságot, nagy forgalomban akár álló helyzetre fékezve. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít a vezető választotta sebességre.

Saját vezetői asszisztens

A Ford Co-Pilot360 számos modern vezetéssegítő műszaki megoldás egyesítésével igyekszik minden korábbinál kényelmesebb és élvezetesebb vezetési élményt biztosítani. Az Auto Start-Stop indítórendszerrel ellátott Adaptív sebességtartó automatika például az Ön előtt haladó járműnek megfelelően, automatikusan szabályozza az autó sebességét. Akadozó vagy álló forgalomban megálláskor a rendszer leállítja a motort, majd újraindítja, ha szabad az út. Képes továbbá az érzékelt sebességkorlátozó táblák alapján módosítani a jármű sebességét. A Sávtartó automata pedig a felfestések alapján képes segíteni a kormányzást, hogy az autó mindig a sáv közepén haladjon.

Fejlett megoldások

Melyek a vezetés élményét fokozzák

Kerülje el az ütközéseket!

Kerülje el az ütközéseket!

A Kikerülést segítő asszisztens a jármű útjában feltűnő járműveket, gyalogosokat és tereptárgyakat hivatott észlelni. Ha számításai szerint ütközésre kerülhet sor, a kormányreakció fokozásával segíti az akadály kikerülését.

Holttérfigyelő rendszer

Holttérfigyelő rendszer

A Holttérfigyelő rendszer radarérzékelőket használ, hogy láthassa azokat a járműveket, amelyek a holttérben vannak. Ezek az Edge két oldalán találhatóak, és az oldalsó visszapillantókon jól látható narancssárga fényjelzéssel riasztanak.

Figyelmeztett a keresztirányú forgalomra

Figyelmeztett a keresztirányú forgalomra

A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a holttérfigyelő rendszer része. Kitolatás során, ha a vezető korlátozottan láthatja a forgalmi helyzetet, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket, figyelmeztető hangjelzést ad, majd késedelmes vezetői reagálás esetén akár fékez is. A rendszer fényjelzést is felvillant a közeledő forgalom irányának megfelelő oldali visszapillantó tükrön.

Intelligens összkerékhajtás

Intelligens összkerékhajtás

A megújult Intelligens összkerékhajtás képes felmérni a különféle nedves, száraz vagy épp jeges terepviszonyok által megkövetelt tapadást, kanyarodási egyensúlyt és reagálóképességet. A rendszer csak akkor alkalmaz elsőkerék-hajtást, ha a négykerék-hajtás nem szükséges, majd az igényektől függően visszavált. Ez pedig kiemelkedő irányíthatóságot és sokkal jobb gazdaságosságot biztosít.

Sávtartó automatika

Sávtartó automatika

A Sávtartó automatika előre néző kamerával észleli a véletlen sávelhagyást, és finom kormányrásegítéssel tereli vissza járművét a haladási sávba. Ha a kerék a terelővonalhoz vagy az út széléhez ér, a sávelhagyásra figyelmeztető funkció a kormánykereket rázva jelez a vezetőnek, és vizuális értesítést is megjelenít. A funkció 64 km/h alatt önműködően kikapcsol, és manuálisan is bármikor kiiktatható.

A kanyarokba jobban bevilágító fényszóró

A kanyarokba jobban bevilágító fényszóró

A Ford Dynamic LED-es fényszóró és nappali menetfény pontos és intenzív világítást biztosít, amely automatikusan alkalmazkodik a különféle útviszonyokhoz és vezetési helyzetekhez. Emellett a Matrix elvakításmentes országúti fényszóró automatikusan beállítja magát úgy, hogy a többi vezetőt ne zavarja. Az új rendszer még a kanyarok alakját is képes felismerni, és az alapján bevilágítani őket áthaladáskor.  

Mindkét oldalon látja, mi közeledik

Mindkét oldalon látja, mi közeledik

Az Edge elején egy apró panorámakamera osztott képet közvetít a többfunkciós képernyőre, így a vezető láthatja az összes irányból érkező járműveket, kerékpárosokat és gyalogosokat. A széles látószögű elülső kamera felbecsülhetetlen értékű keskeny parkolóhelyről való kiaraszoláskor, vagy rosszul belátható, forgalmas útra való kihajtás során.

Stresszmentes parkolás

Stresszmentes parkolás

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika bekormányoz a járműnél csupán 20%-kal hosszabb párhuzamos parkolóhelyekre is. Az innovatív rendszer egy gombnyomás után észleli, ha a jármű egy megfelelő parkolóhely mellett halad el. A járművet ezután automatikusan bekormányozza, miközben a vezető a képernyőn megjelenő utasítások szerint csak a gázpedált, a sebességváltót és a féket kezeli.

Táblafelismerő rendszer

Táblafelismerő rendszer

Akár az út mellett, akár felette vannak a jelzőtáblák, állandóan vagy ideiglenesen, a Táblafelismerő rendszer azonosítja azokat. A rendszer mindig az éppen érvényben lévő sebességkorlátozó, illetve előzni tilos tábla ikonját jeleníti meg a műszerfalon.  

Segít a sebességkorlátozás betartásában

Segít a sebességkorlátozás betartásában

Az Intelligens sebesség asszisztens segíti a sebesség szabályozását, hogy a vezető jobban figyelhessen az útra. Az előre tekintő kamera automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást. A rendszer ezután, ha be van kapcsolva, beállítja a jármű csúcssebességét erre a sebességhatárra.

Parkolóradarok a nyugodtabb parkolásért

Parkolóradarok a nyugodtabb parkolásért

Az elöl és hátul elhelyezett parkolóradarok segítik a jármű és a körülötte található akadályok közti távolság figyelembe vételét. Amikor a parkolóradarok akadályt észlelnek, működésbe hozzák a figyelmeztető hangjelzést, ami annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz.

Jobb látási viszonyok

Jobb látási viszonyok

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. A rendszer ezután a legjobb kilátás érdekében automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

Egyszerűbb tolatás

Egyszerűbb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A tolatókamera minden jármű mögötti tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat. A kamera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe kapcsol.

Biztosabb indulás emelkedőn is

Biztosabb indulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló lejtőn induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer a féknyomás 2-3 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amellyel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Maximálisan szabályozott kanyarodás

Maximálisan szabályozott kanyarodás

A Nyomatékvektor-szabályzás másodpercenként 100-szor reagál az út felületére. (Ez a pislogás sebességének 33-szorosa.) A rendszer a teljesítményt az így szerzett adatok alapján osztja el a két első kerék között. Maximális úttartással és pontosabb irányíthatósággal segíti a kanyarvételt és az egyenetlenségek követését.

Éberségfigyelő rendszer

Éberségfigyelő rendszer

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri az Ön vezetési magatartását, és képes felismerni, ha a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy pihenési megállást javasló ikon. Ha a vezető figyelme tovább csökken, az üzenetet a rendszer immár hangjelzéssel együtt ismétli meg.

Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztens

Ha baleset következtében a légzsák kinyílik vagy az üzemanyagpumpa kikapcsol, akkor a Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztense a Bluetooth®-on párosított és csatlakoztatott mobiltelefonon keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. Ilyenkor tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. A rendszer a létfontosságú adatokat, például a GPS-koordinátákat akkor is elküldi, ha a bent ülők erre nem képesek.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.