Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Biztonság - Ford Explorer

Az új Ford Explorerben fejlett műszaki megoldások sora gondoskodik a biztonságáról

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Utánfutóval is biztonságosan az úton

Az új Ford Explorer Utánfutó stabilizátora biztonságosabbá teszi a vontatást. A rendszer érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és csökkenti a jármű sebességét, hogy segítse a jármű feletti uralom visszaszerzését. Ezt a rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével éri el.

Segít megelőzni a többszörös ütközést

Az Ütközés utáni fékezés funkció baleset esetén csökkenti az esetleges második ütközés valószínűségét. Ha a rendszer ütközést észlel, automatikusan működésbe hozza a vészfékeket, és a lehető legrövidebb idő alatt megállítja a járművet. Mivel a baleset során a vezető jellemzően elveszíti uralmát a jármű felett, a technológia segít megelőzni, hogy az autó a szembejövő forgalom vagy más akadályok felé guruljon.

Biztonságos kanyarodás

A Kanyarodásszabályzó segít megőrizni a jármű feletti uralmat, ha a kanyarba az útviszonyokhoz és a helyzethez képest túl nagy sebességgel érkezünk. Ha a rendszer alulkormányzottságot észlel, illetve azt, hogy a vezető elveszítheti a jármű feletti uralmát, akkor először csökkenti a motor nyomatékát, majd fékezéssel segíti a jármű lassítását. Ez az egyedülálló műszaki megoldás különösen döntött kanyarok esetén hatásos, például az autópályák lehajtóinál.

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval, radarral és kamerával pásztázza a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben azt érzékeli, hogy az autó más gépjárművel, gyalogossal vagy kerékpárossal ütközhet, figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha az nem reagál időben a jelzésekre, a rendszer automatikusan, akár teljes fékerővel, lassítani kezdi a járművet, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

Irányítson minden helyzetben

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) folyamatosan figyeli a jármű haladását. Ha valamelyik abroncs tapadása csökken, a rendszer egy fékimpulzust küld a megfelelő kerékhez és stabilizálja a jármű mozgását. A Ford Explorerben fejlett Borulásgátló elektronika is található. Az ESC-vel együttműködő rendszert arra tervezték, hogy a jármű összes kerekét biztonságosan a földön tartsa. A rendszer felismeri a borulással fenyegető vezetési helyzeteket és szükség esetén az egyes kerekek fékezésével és gyorsításával azonnal stabilizálja a járművet. A technológia segítségével olyan szélsőséges manőverek esetén is megelőzhető a jármű felborulása, mint pl. a váratlan akadályok gyors kikerülése.

Intelligens biztonságtechnológia

Fejlett műszaki megoldások a biztonságért

Nagyobb biztonságérzet

Az eCall rendszer ütközés esetén azonnal értesíti a segélynyújtó szolgálatokat. Amikor a légzsákok működésbe lépnek, a rendszer továbbítja az esemény pontos helyének adatait és a bent ülők számát. Az SOS gomb lenyomásával a rendszer segítségével beszélhet is a segélyhívó munkatársával.

Emlékeztet a biztonsági övre

Egy hasznos kijelző, ami megmutatja, hogy az elfoglalt üléseken melyik utasa nincs esetleg bekötve. Minden biztonsági öv tartalmaz előfeszítőket és terheléshatárolókat is, amelyek ütközés esetén fokozzák a biztonságot.

Thatcham riasztórendszer

Az Explorer Thatcham 1-es kategóriájú biztonsági rendszere egy - a tipikus behatolási pontokat figyelő - riasztóból és egy dupla központizár-rendszerből áll. Ha a kulcstartóval aktiválja a dupla központi zárat, az ajtó még akkor sem nyitható belülről, ha a behatoló betört oldalablakon keresztül jutott a jármű belterébe.

Keréknyomásfigyelő-rendszer

Ha a Keréknyomásfigyelő-rendszer azt érzékeli, hogy egy kerék út közben veszít a nyomásából, akkor erre a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmeztet.

Gyermekülés rögzítés

Az új Ford Explorer igyekszik gondoskodni gyermekei biztonságáról. A hátulra felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

5-csillagos biztonság

Az 5-csillagos Euro NCAP minősítés jelzi, hogy az új Ford Explorer mennyire hatékony a vezetője és az utasok testi épségének védelmében.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.