Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Vezetési élmény - Ford Explorer

Foglaljon helyet és fedezze fel a jármű csúcstechnológiát képviselő műszaki megoldásait

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Magabiztos, minden körülmények között

A továbbfejlesztett Intelligens összkerékhajtás vezérlőrendszere képes meghatározni, hogy a járműnek mekkora tapadásra, kanyarodási egyensúlyra és reakcióképességre van szüksége nedves, száraz vagy jeges utakon, illetve különböző terepviszonyok között. Amikor az útviszonyok nem indokolják, a hatékonyság növelése érdekében a motor kizárólag az első kerekeket hajtja meg. Ám amint olyan helyre ér a jármű, ahol jól jön az extra teljesítmény, a rendszer automatikusan bekapcsolja a hátsó kerekek hajtását is. Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az Explorer nemcsak remekül kezelhető és irányítható, de figyelemre méltóan hatékony is.

Adaptív sebességtartó automatika

Az intelligens Adaptív sebességtartó automatikával együttműködő Stop and Go automatika segítségével beállíthatja járműve utazási sebességét és a követési távolságot. Ha a forgalom lassulása miatt az autója már nem képes a megadott tempóval haladni, a rendszer a beállított biztonságos követési távolságot tartva lelassítja, szükség esetén pedig megállítja a járművét. Amint szabaddá válik az út, az automatika ismét a beállított sebességre gyorsítja járművét. A rendszer rendkívül hasznos segítség a gyakori indulásokkal és megállásokkal tarkított városi vezetés során.

Táblafelismerő rendszer

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és az adott útszakaszhoz igazodva, minden újabb tábla esetén változik a jelzés. Az Intelligens sebességasszisztens segíti a sebesség szabályozását, hogy a vezető az útra koncentrálhasson. Először a Táblafelismerő rendszer kamerája (bekapcsolt állapotban) automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd a rendszer ennek megfelelően szabályozza a jármű maximális sebességét.

Teljes körű figyelem

Az új Ford Explorer 360 fokos kamerája osztott képernyőn mutatja az autó környezetét. A rendszer egyszerre négy különböző kamerát használ, melyek a jármű különböző pontjain találhatók: egy a hűtőrácsban, egy a csomagtérajtóban, és egy-egy a visszapillantó tükrökben. A szoftver a négy kamera képét illeszti össze és mutatja a SYNC 3 képernyőn, így a vezető teljes képet kap az autó környezetéről. Tolatáskor a hátsó kamera képét mutató kijelzőn nem csak azt látjuk, mi van mögöttünk. A rendszer virtuális segédvonalakat is megjelenít, melyeket követve a legszűkebb helyre is könnyedén beparkolhatunk.

Az Explorer leparkol Ön helyett

Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha elég trükkös feladat a parkolás. Az intelligens technológiának köszönhetően a parkolás minden eddiginél egyszerűbbé vált. Aktiválás után elég kiválasztania, hogy az út melyik oldalán és milyen helyzetben - párhuzamosan vagy merőlegesen - kíván parkolni, majd egy gombnyomás, és a többit elvégzi Ön helyett a jármű.

Magabiztos indulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló funkció induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előre gurulást. A rendszer a féknyomás 2-3 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amellyel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer síkos felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Minden terepen otthon érzi magát

Tükörsima városi utcák vagy sziklás off-road terep - bárhol is jár, az Explorer fejlett technológiája tökéletes kontrollt biztosít a vezetéshez. Az ötféle vezetési üzemmód közül választva a jármű menettulajdonságait tökéletesen az útviszonyokhoz és időjárási körülményekhez hangolhatja. A rendszer szükség szerint módosítja a jármű gyorsulását, a kormányzás és a felfüggesztés érzékenységét, változtatja kipörgésgátló és a stabilizátorok beállításait, a Lejtmenet-szabályzás tulajdonságait, hogy minden körülmények között optimális vezetési környezetet biztosítson.

Az Explorer 5 különböző vezetési módot kínál fel: Normál, Sportos, Nedves/Csúszós, Terep, vagy a maximális üzemanyag-hatékonyságot biztosító Eco üzemmód. A rendszer a legfontosabb információkat a 12,3 hüvelykes digitális műszerfalon is megjeleníti, ahol minden üzemmód egyéni színsémát kapott.  

Páratlan vezetési élmény

Minden alkalommal, amikor csak elindítja autóját

Lejtmenet-szabályzás

A Lejtmenet-szabályzás (HDC) megkönnyíti a meredek, egyenetlen lejtőkön történő leereszkedést. A rendszer automatikusan szabályozza az ereszkedés sebességét, így a vezetőnek nem kell fékeznie, gázt adnia, sőt még a sebességváltót sem kell kezelnie. Nehéz terepen így nyugodtan koncentrálhat a kormányzásra anélkül, hogy aggódnia kellene a hirtelen meglóduló autó miatt.

Vészhelyzeti kormányzás

A Vészhelyzeti kormány asszisztens segít kikerülni az előttünk álló vagy lassan haladó járműveket. A rendszer radar és kamera segítségével érzékeli az akadályokat, amennyiben az ütközést elkerülhetetlennek ítéli meg, kormányrásegítéssel támogatja a kitérő manővert. A rendszer akkor kapcsol be, ha az ütközés csupán fékezéssel már nem előzhető meg, és a vezető elkerülő kormánymozdulatot tesz.

Holttérfigyelő rendszer

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) az Explorer mindkét oldalán radarokkal pásztázza a jármű holtterét. Ha a rendszer járművet észlel, akkor a visszapillantó tükrökben narancssárga fényjelzésekkel hívja fel rá a figyelmet. Ha olyan helyről tolat ki, ahonnan csak korlátozottan láthatja a keresztirányú forgalmat, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket és hangjelzést bocsát ki, szükség esetén pedig működésbe hozza a fékeket is.

Sávtartási segítség

A Sávtartási segítség elülső kamerájával észleli a véletlen sávelhagyást, és finom kormányrásegítéssel tereli vissza a járművet a haladási sávba. Ha a kerék a terelővonalhoz vagy az út széléhez ér, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. A funkció 64 km/h alatt önműködően kikapcsol, és manuálisan is bármikor kiiktatható.

Automata fényszóróvezérlés

Hasznos segítség éjszakai vezetés esetén az Automata fényszóróvezérlés. Szembejövő forgalom esetén a fényszórók automatikusan tompítottra váltanak, megakadályozva, hogy elvakítsa a szembejövőket. A rendszer ezután, a jobb látási viszonyok biztosítása érdekében, automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

Éberségfigyelő rendszer

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a vezető viselkedését és időben felismeri a kimerültség jeleit. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, a kijelzőn egy figyelmeztető jelzés jelenik meg. Ha a vezető ezt figyelmen kívül hagyja és nem áll meg, a kimerültség további jeleit észlelve a rendszer hangjelzéssel is nyomatékosítja a riasztást.

Minden szem előtt, ami Önnek fontos

Az új Ford Explorer egyedülálló belső terének fókuszpontja a digitális műszerfal. Ez az intelligens, 12,3 hüvelykes, színes LCD-kijelző ún. Free-flowing technológiával készült, ezért a kijelző alakja tökéletesen illeszkedik a belső dizájn ívelt formáihoz. Az információkat nagy felbontásban, intuitív és jól érthető ikonokkal jeleníti meg, melyek színét és elrendezését a kiválasztott üzemmódnak megfelelően módosítja is. Igény szerint beállíthatja, hogy a rendszer milyen információkat jelenítsen meg, beleértve a navigációs figyelmeztetéseket is, továbbá egyéni megjelenítési sémákat is beprogramozhat más sofőrök számára. 

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.