Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Vezetési élmény - Ford Fiesta ST

Minden felszereltség egy fő cél érdekében dolgozik, hogy a vezetése igazi élmény legyen

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Vezetése igazi élmény

Minden megoldás okkal került az új Ford Fiesta ST-be

Egy fejlett rendszer, mely segíti a sávtartást

Egy fejlett rendszer, mely segíti a sávtartást

A Sávtartó automatika egy kamera segítségével észleli, ha elkezd kisodródni a sávjából. Ekkor figyelmezteti Önt: megrezegteti a kormánykereket és kigyullad egy lámpa a műszerfalon. Ha Ön túl lassan vagy egyáltalán nem reagál, a Sávtartási segítség extra nyomatékot biztosít a kormánynak.

Táblafelismerő rendszer

Táblafelismerő rendszer

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. Az aktuális sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése minden esetben megjelenik a műszerfalon.

Belátja a vezető holtterét

Belátja a vezető holtterét

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) radarok segítségével vizsgálja a vezető holtterét, a Fiesta ST mindkét oldalán. Amennyiben olyan járművet érzékelnek, melyet a vezető nem lát, egy narancsszínű figyelmeztető fény jelenik meg a megfelelő oldali visszapillantó tükörben. Tolatáskor és korlátozott kilátás esetén a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer észleli a közeledő járműveket és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. A rendszer fényjelzést is felvillant a közeledő forgalom irányának megfelelő oldali visszapillantó tükörben.

Az autó akkor is segítséget hív, ha Ön nem tud

Az autó akkor is segítséget hív, ha Ön nem tud

A Vészhelyzeti asszisztens egy innovatív SYNC funkció, mely egy Bluetooth®-on keresztül a járműhöz csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű uatasai köztvetlenül hívhassák a helyi Kommunikációs Központot, ha olyan belesetet szenvedtek, melyben valamelyik légzsák kioldott vagy az üzemanyag-szivattyú lekapcsolt. A rendszer képes minden fontos információt, például a helyszín GPS-koordinátáit, elküldeni, még akkor is, ha a jármű vezetője nincs eszméleténél. A vezető megszakíthatja a hívást, de beszélhet is az operátorral, ha szükséges.

Az élvezetes utazásra hangoltuk

Az élvezetes utazásra hangoltuk

Az újj Fiesta ST alváza és felfüggesztése úgy került kialakításra, hogy maximalizálják az autó teljesítményét és kivételes pontosságot biztosítanak a vezetése során. Mind a kormánymű, mind a felfüggesztési beállítások a kiválasztott vezetési módhoz igazodnak. A torziós hátsó felfüggesztés gondoskodik arról, hogy a hátsó kerekek mindig szinkronizáltan, harmóniában mozogjanak egymással, az alváz pedig merev maradjon éles kanyarodáskor is.

Jobb látási viszonyok mások elvakítása nélkül

Jobb látási viszonyok mások elvakítása nélkül

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. A fényszóró ezután automatikusan visszavált távolságira, maximális láthatóságot biztosítva.

Könnyebb, biztonságosabb tolatás

Könnyebb, biztonságosabb tolatás

Oszlopok, biciklik, alacsony falak… Mindegy, mi van az autó mögött, a tolatókamera megmutatja a középkonzolba épített kijelzőn. A rendszer nemcsak az autó mögötti teret teszi láthatóvá, hanem virtuális segédvonalakat is megjelenít, így a legszűkebb helyekre is könnyen beparkolhat.

Éberségfigyelő rendszer

Éberségfigyelő rendszer

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan elemzi a vezető viselkedését és felismeri a fáradtság jeleit. Amennyiben úgy érzékeli, hogy kevésbé éber, egy figyelmeztető jelzés jelenik meg a kijelzőn, pihenést javasolva. Ha a vezető nem reagál, a figyelmeztetés hangjelzéssel párosulva ismétlődik meg.

Biztosabb vezérlés emelkedőn történő elinduláskor

Biztosabb vezérlés emelkedőn történő elinduláskor

A Visszagurulásgátló megakadályozza, hogy a jármű hátra vagy előre guruljon emelkedőn történő elinduláskor. Működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, így akkor is stabil marad az autó, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Szervokormány, mely minden helyzetben megfelelően reagál

Szervokormány, mely minden helyzetben megfelelően reagál

Az Elektromos szervokormányzás (EPAS) automatikusan alkalmazkodik a vezetési körülményekhez és a jármű sebességéhez. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatokat könnyebbé téve fokozza az irányíthatóságot. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormánymozdulat szükséges, felkeményíti a kormánymozgást. Ráadásul a rendszer képes kompenzálni az útkanyarulat és az oldalszél miatti kisodródás veszélyét is.

Kifinomult vezetési élmény

Kiválaszthatja, milyen vezetési üzemmódban szeretné használni az autót: Normál, Sport vagy Versenypálya. Ezután az autó az adott módnak megfelelően állítja be a működését, például a motort, így mindig az adott igényeknek, az adott helyzetnek megfelelően reagál majd, attól függően, hogy csak a boltba ugrik le, vagy egy versenypályán készül száguldozni. Mindezen felül a gáz, a fék és a kormány beállításait manuálisan is módosíthatja. A fejlett Nyomatékvektor-szabályzás, a három beállítással rendelkező ESP és a teljesítményre hangolt karosszéria egészen kivételes kezelhetőséget biztosít. A sportos rugózás, a kerekek, a fékrendszer és a kormánymű is azt bizonyítja: ezt az autót a vezetői igényekre tökéletesítették.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Annak érdekében, hogy a legjobb élményt nyújtsuk önnek, honlapunkon "sütiket" használunk.