Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Biztonság - Ford Fiesta

A legfontosabb a biztonság

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Aktuális ajánlatok

Ismerje meg aktuális Ford Fiesta ajánlatainkat

Ford Fiesta készletről

Ford Fiesta modellek óriási kedvezménnyel vagy egyedi dizájnnal

Korszakalkotó design és személyre szabható stílus. Ford Fiesta autóinkat készletről, óriási kedvezménnyel vagy egyedi dizájnnal viheti el.

Szükség esetén fékez a vezető helyett

Szükség esetén fékez a vezető helyett

Forgalmi dugóban araszolva túl gyakran történnek balesetek. Az innovatív Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer segít, hogy a vezető elkerülhesse az ütközést lassan haladó forgalomban, illetve maximum 50 km/h-s sebességnél. Ezt az előtte közel haladó járműtől mért távolság folyamatos érzékelésével éri el. Ha a rendszer az elöl haladó jármű sebességének váratlan csökkenését észleli, automatikusan működésbe hozza a fékeket.

Minden irányból védő légzsákok

Minden irányból védő légzsákok

Az autó a két első légzsák mellett derékvédelemmel ellátott oldallégzsákokkal is rendelkezik, amelyek ütközéskor védik az ott utazók testi épségét. Ezek arra is képesek, hogy nagyobb távolságot tartsanak a becsapódó tárgy és az utas közt. A függönylégzsákok maximális védelmet nyújtanak, míg a fejtámlák megelőzik a nyaksérülést. A Fiesta az elülső és hátsó biztonságiöv-előfeszítővel és terheléskorlátozóval, továbbá az övhasználatra figyelmeztető jelzésekkel gondoskodik a bent ülők biztonságáról.

Magas szintű biztonság

Magas szintű biztonság

A Thatcham felsőkategóriás riasztórendszer része a Területérzékelős riasztó és a Kettős központizár-rendszer. A Kettős központizár-rendszer gondoskodik arról, hogy az autó belülről se legyen nyitható, még akkor sem, ha valaki betört oldalablakon keresztül próbálná meg kinyitni.

Extra teljesítmény a vészfékezéshez

Extra teljesítmény a vészfékezéshez

A Vészfékrásegítő (EBA) segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni a vészhelyzetekben. A rendszert az ESP automatikusan szabályozza. Az ESP érzékeli, milyen erővel nyomja a vezető a féket, és ezt az erőt szükség esetén automatikusan fokozza.

Biztonság mindenek felett

Az Új Fiesta modern műszaki megoldások egész sorával gondoskodik a benne ülők biztonságáról és a jármű védelméről egy esetleges balesetkor. Kulcsfontosságú funkció az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer, az ajtó élvédő, valamint a Ford Vészhelyzeti Asszisztens. Az autó számos más rendszere közül több is szolgálja a balesetek megelőzését.

Technológiák a biztonságért

A Ford Fiesta mindig vigyáz Önre

Vészfékjelző hirtelen fékezéskor

Vészfékjelző hirtelen fékezéskor

Ha vészhelyzet esetén hirtelen kellene fékeznie, a többi vezető figyelmeztetése érdekében vészjelző lámpák villannak fel. A féklámpák is világítani kezdenek, hogy a hátul haladók figyelmét ráirányítsák a várható vészhelyzetre.

Az utánfutót egy vonalban tartja a járművel

Az utánfutót egy vonalban tartja a járművel

Az Utánfutó stabilizátor (TSA) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és csökkenti a jármű sebességét a probléma megoldása érdekében, hogy a vontatás szabályozottabbá váljon.

Ötcsillagos védelem

Ötcsillagos védelem

A Euro NCAP Európa vezető független biztonsági szervezete. Az új járművek biztonságát szigorú szempontok alapján értékelik. A Ford biztonság iránti elkötelezettségének köszönhetően a Fiesta a legmagasabb, ötcsillagos besorolást kapta.

Az irányítás mindig az Ön kezében van

Az irányítás mindig az Ön kezében van

Az Elektronikus menetstabilizáló figyelemmel kíséri a Fiesta haladását, és érzékeli, amikor az autó úttartása romlik. Ilyenkor automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket, hogy biztosítsa a stabilitást. A Blokkolásgátló és a kipörgésgátló rendszer modern érzékelőivel mindig figyelemmel kíséri és felügyeli a jármű viselkedését.

Extra fékerő a nehéz helyzetekben

Extra fékerő a nehéz helyzetekben

A Vészfék-rásegítő (EBA) kihozza a fékekből a maximumot a veszélyes helyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló (ESP) működteti automatikusan: az érzékelői figyelik, milyen erővel nyomta meg a fékpedált, és automatikusan növelik a fékerőt, ha szükséges.

Figyelmeztet a kerekekben lévő nyomás csökkenésére

Figyelmeztet a kerekekben lévő nyomás csökkenésére

Mindig ügyelni kell a gumiabroncsok megfelelő nyomására, mert így üzemanyagot takaríthat meg, megóvhatja a gumik épségét és ráadásul biztonságosabbá is válik az utazás. Ezért figyelik az abroncsokat folyamatosan érzékelők, és jelzik az esetleges problémákat, így egyszerűen félreállhatunk, és orvosolhatjuk őket a kerék felfújásával vagy cseréjével.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.