Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Biztonság - Ford Fiesta

A legfontosabb a biztonság

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Szükség esetén fékez a vezető helyett

Forgalmi dugóban araszolva túl gyakran történnek balesetek. Az innovatív Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer segít, hogy a vezető elkerülhesse az ütközést lassan haladó forgalomban, illetve maximum 50 km/h-s sebességnél. Ezt az előtte közel haladó járműtől mért távolság folyamatos érzékelésével éri el. Ha a rendszer az elöl haladó jármű sebességének váratlan csökkenését észleli, automatikusan működésbe hozza a fékeket.

Minden irányból védő légzsákok

Az autó a két első légzsák mellett derékvédelemmel ellátott oldallégzsákokkal is rendelkezik, amelyek ütközéskor védik az ott utazók testi épségét. Ezek arra is képesek, hogy nagyobb távolságot tartsanak a becsapódó tárgy és az utas közt. A függönylégzsákok maximális védelmet nyújtanak, míg a fejtámlák megelőzik a nyaksérülést. A Fiesta az elülső és hátsó biztonságiöv-előfeszítővel és terheléskorlátozóval, továbbá az övhasználatra figyelmeztető jelzésekkel gondoskodik a bent ülők biztonságáról.

Magas szintű biztonság

A Thatcham felsőkategóriás riasztórendszer része a Területérzékelős riasztó és a Kettős központizár-rendszer. A Kettős központizár-rendszer gondoskodik arról, hogy az autó belülről se legyen nyitható, még akkor sem, ha valaki betört oldalablakon keresztül próbálná meg kinyitni.

Extra teljesítmény a vészfékezéshez

A Vészfékrásegítő (EBA) segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni a vészhelyzetekben. A rendszert az ESP automatikusan szabályozza. Az ESP érzékeli, milyen erővel nyomja a vezető a féket, és ezt az erőt szükség esetén automatikusan fokozza.

Biztonság mindenek felett

Az Új Fiesta modern műszaki megoldások egész sorával gondoskodik a benne ülők biztonságáról és a jármű védelméről egy esetleges balesetkor. Kulcsfontosságú funkció az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer, az ajtó élvédő, valamint a Ford Vészhelyzeti Asszisztens. Az autó számos más rendszere közül több is szolgálja a balesetek megelőzését.

Technológiák a biztonságért

A Ford Fiesta mindig vigyáz Önre

Vészfékjelző hirtelen fékezéskor

Ha vészhelyzet esetén hirtelen kellene fékeznie, a többi vezető figyelmeztetése érdekében vészjelző lámpák villannak fel. A féklámpák is világítani kezdenek, hogy a hátul haladók figyelmét ráirányítsák a várható vészhelyzetre.

Az utánfutót egy vonalban tartja a járművel

Az Utánfutó stabilizátor (TSA) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és csökkenti a jármű sebességét a probléma megoldása érdekében, hogy a vontatás szabályozottabbá váljon.

Ötcsillagos védelem

A Euro NCAP Európa vezető független biztonsági szervezete. Az új járművek biztonságát szigorú szempontok alapján értékelik. A Ford biztonság iránti elkötelezettségének köszönhetően a Fiesta a legmagasabb, ötcsillagos besorolást kapta.

Az irányítás mindig az Ön kezében van

Az Elektronikus menetstabilizáló figyelemmel kíséri a Fiesta haladását, és érzékeli, amikor az autó úttartása romlik. Ilyenkor automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket, hogy biztosítsa a stabilitást. A Blokkolásgátló és a kipörgésgátló rendszer modern érzékelőivel mindig figyelemmel kíséri és felügyeli a jármű viselkedését.

Extra fékerő a nehéz helyzetekben

A Vészfék-rásegítő (EBA) kihozza a fékekből a maximumot a veszélyes helyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló (ESP) működteti automatikusan: az érzékelői figyelik, milyen erővel nyomta meg a fékpedált, és automatikusan növelik a fékerőt, ha szükséges.

Figyelmeztet a kerekekben lévő nyomás csökkenésére

Mindig ügyelni kell a gumiabroncsok megfelelő nyomására, mert így üzemanyagot takaríthat meg, megóvhatja a gumik épségét és ráadásul biztonságosabbá is válik az utazás. Ezért figyelik az abroncsokat folyamatosan érzékelők, és jelzik az esetleges problémákat, így egyszerűen félreállhatunk, és orvosolhatjuk őket a kerék felfújásával vagy cseréjével.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.