Keresés

Keressen a Ford Petrányi weboldalán

Vezetési élmény - Ford Fiesta

Amikor az Új Fiestáját beindítja, modern funkciók és rendszerek egész sora kel életre

Dokumentumok

Modellhez kapcsolódó dokumentumok

Kényelmi funkciók

A Fiesta tele van hasznos funkciókkal és innovatív technológiákkal

Automatikus sebességtartás

Az Adaptív sebességtartó automatikával kiválaszthatja a kívánt sebességet, és a rendszer segít azt megtartani. A beépített érzékelő észleli az elöl haladó járművet, és a Fiesta lassításával tartja az előre beállított távolságot. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít az előre beállított sebességre.

Automatikus fényszóró

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. A fényszóró ezután automatikusan visszavált távolságira, maximális láthatóságot biztosítva.

Egy kis újdonság a könnyebb sávtartásért

A Sávtartó automatika egy előre néző kamerát használ, hogy a véletlen sávelhagyást észlelje. Ilyenkor a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer megrezgeti a kormányt, és vizuális jelzéssel is figyelmeztet. Ha a vezető lassan reagál, vagy nem cselekszik, a Sávtartási segítség kormányrásegítéssel tereli vissza a járművet a helyes sávba. A technológiát többsávos utakra tervezték (például autópályákra), tehát automatikusan kikapcsolódik 65 km/h alatt, de természetesen manuálisan is kikapcsolható.

Intelligens biztonság

A Ford Fiesta mindig vigyáz Önre

Holttérfigyelő rendszer

A Holttérfigyelő rendszer a Fiesta kétoldalt elhelyezett radarérzékelőit használja a biztonságosabb sávváltásért. Ha olyan járművet érzékelnek, amelyet a vezető nem lát, egy narancsszínű figyelmeztető fény egyértelműen jelez a megfelelő oldali visszapillantó tükörben. Kitolatáskor és korlátozott kilátás esetén a Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer észleli a közeledő járműveket, és figyelmeztető hangjelzést ad. Az automatika fényjelzést is felvillant a közeledő forgalom irányának megfelelő oldali visszapillantó tükrön.

Ford Vészhelyzeti Asszisztens

A Ford SYNC egyik fontos és potenciálisan életmentő funkciója a Vészhelyzeti Asszisztens*. Ha olyan balesetet szenvedne, amelynek során a légzsák kinyílik vagy az üzemanyag-szivattyú kikapcsol, a rendszer a csatlakoztatott mobiltelefonon keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. Ilyenkor megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet is az operátorral. Ráadásul a rendszer a létfontosságú adatokat – például a GPS-koordinátákat – is elküldi, így akkor is megérkezik a segítség, ha a vezető elvesztette az eszméletét.*

Stresszmentes ki- és beparkolás

A parkolás olykor meglehetősen bonyolult. De nem az Ön Fiestájával. Az Aktív ki-/beparkolást segítő rendszer ugyanis a párhuzamos parkolóhelyekre való bekormányozásnál többre is képes. A Kiparkolást segítő rendszer a parkolóhelyről való kiálláskor is a segítségére lehet. A párhuzamos és a merőleges parkolást segítő rendszer képes érzékelni, hogy a hely elegendő-e az autó számára, majd elvégzi a betolatást. A parkolórendszer oldalérzékelője figyelmezteti Önt az esetleges oldalsó akadályokra is.

Átgondolt és hasznos

Átgondolt és hasznos megoldásokra számíthat

Tolatni egyszerű

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A tolatókamerával végre mindent láthat a kijelzőn, ami az autó mögött van. A rendszer hátramenetbe váltáskor automatikusan bekapcsol, és a kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legszűkebb helyekre is beállhat.

Követési távolság

Ha előttünk halad egy jármű, a műszerfalon megjelenő grafika jelzi a követési távolságot. A rendszer három szinten jelez: a szürke a legnagyobb, a vörös pedig a legrövidebb távolságot jelöli. A rendszer jelez, ha a helyzet odafigyelést, korrekciót igényel. A rendszert különböző érzékenységi szintekre állíthatjuk be.

Éberségfigyelő

Az Éberségfigyelő folyamatosan figyeli a járművezető magatartását, és képes felismerni a fáradtság jeleit. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy pihenést javasló ikon. Ha a vezető figyelme tovább csökken, az üzenetet a rendszer immár hangjelzéssel együtt ismétli meg.

Emelkedőn is gyerekjáték biztonságosan indulni

A Visszagurulásgátló funkció induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, így akkor is uralhatja az autóját, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Kényelmesebb vezetés, gazdaságosabb utazások

Az Adaptív Sebességtartó automatikával ellátott rendszer segít, hogy ne lépje át az előre beállított sebességkorlátot. Ezzel üzemanyag takarítható meg, csökkenthető a gyorshajtás veszélye, valamint – akárcsak a többi tempomat rendszernél – kényelmesebbé válik a vezetés, hiszen nem kell a lábát a gázpedálon tartani.

Minden helyzetre reagáló szervokormány

Az Elektromos szervokormányzás (EPAS) automatikusan szabályozza a kormányzást a sebesség és a körülmények függvényében. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatokat könnyebbé téve fokozza az irányíthatóságot. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormánymozdulat szükséges, felkeményíti a kormánymozgást.

A rendszer a gyalogosokat is segít megvédeni

Az Ütközésmegelőző rendszer akár 130 méteres távolságból észleli az áthaladó, illetve a jármű útját feltehetőleg keresztezni készülő járműveket és gyalogosokat, és figyelmeztet a jelenlétükre. Ha a vezető nem reagál a figyelmeztetésre, a rendszer automatikusan fékezni kezd. Ez az új technológia a gázolások súlyosságának csökkentését, illetve a gázolások teljes elkerülését célozza. Akár 80 km/h sebességig képes működni, ráadásul éjszaka is.

Fekeltettük az érdekődését?

A Ford Petrányi 3 márkakereskedésében felkészült értékesítési tanácsadókkal a Ford teljes személygépjármű palettájával, Ford tesztautókkal várják Önt. Próbálja ki az új Ford modelleket a Ford Petrányinál, jelentkezzen tesztvezetésre, vagy kérjen ajánlatot!

Ez a weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.